Počet záznamů: 1  

Planar Functionalized Surfaces for Direct Immunoaffinity Desorption/Ionization Mass Spectrometry

  1. 1.
    SYSNO ASEP0460136
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevPlanar Functionalized Surfaces for Direct Immunoaffinity Desorption/Ionization Mass Spectrometry
    Tvůrce(i) Pompach, Petr (MBU-M) RID, ORCID
    Kavan, Daniel (MBU-M) RID, ORCID
    Benada, Oldřich (MBU-M) ORCID, RID
    Růžička, V. (CZ)
    Volný, M. (CZ)
    Novák, Petr (MBU-M) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Clinical Chemistry. - : Oxford University Press - ISSN 0009-9147
    Roč. 62, č. 1 (2016), s. 270-278
    Poč.str.9 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaTREATED METAL-SURFACE ; IN-SITU ENRICHMENT ; ELECTROSPRAY DEPOSITION
    Vědní obor RIVCE - Biochemie
    CEPLO1509 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    EE2.3.30.0003 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    ED1.1.00/02.0109 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaMBU-M - RVO:61388971
    UT WOS000367703400036
    EID SCOPUS84954552992
    DOI10.1373/clinchem.2015.244004
    AnotaceRecent studies show that the haptoglobin phenotype in individuals with diabetes mellitus is an important factor for predicting the risk of myocardial infarction, cardiovascular death, and stroke. Current methods for haptoglobin phenotyping include PCR and gel electrophoresis. A need exists for a reliable method for high-throughput clinical applications. Mass spectrometry (MS) can in principle provide fast phenotyping because haptoglobin a 1 and a 2, which define the phenotype, have different molecular masses. Because of the complexity of the serum matrix, an efficient and fast enrichment technique is necessary for an MS-based assay.
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2017
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.