Počet záznamů: 1  

How to Preserve Plant Samples for Carbohydrate Analysis? Test of Suitable Methods Applicable in Remote Areas

  1. 1.
    SYSNO ASEP0432919
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevHow to Preserve Plant Samples for Carbohydrate Analysis? Test of Suitable Methods Applicable in Remote Areas
    Tvůrce(i) Chlumská, Zuzana (BU-J) RID, ORCID
    Janeček, Štěpán (BU-J) RID
    Doležal, Jiří (BU-J) RID, ORCID
    Celkový počet autorů3
    Zdroj.dok.Folia Geobotanica. - : Springer - ISSN 1211-9520
    Roč. 49, č. 1 (2014), s. 1-15
    Poč.str.15 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaethanol extraction ; liquid nitrogen ; nonstructural carbohydrates
    Vědní obor RIVEF - Botanika
    CEPIAA600050802 GA AV ČR - Akademie věd
    GA526/09/0963 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GD206/08/H044 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA526/07/0808 GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaBU-J - RVO:67985939
    UT WOS000334419400001
    DOI10.1007/s12224-013-9153-5
    AnotaceNormally the plants tissues subjected to nonstructural carbohydrate analyses are stored in Dewar flasks with liquid nitrogen. This cannot be applied in remote areas, such as high mountains, because flasks are very heavy and liquid nitrogen evaporates in a few weeks. We invented a new method, which is much more suitable for field conditions - plant tissues can only be boiled in hot 50% ethanol, using simple equipment. This fully ensures denaturation of enzymes and plants tissues can be easily transported in small test tubes and can be stored for more than a month.
    PracovištěBotanický ústav
    KontaktMartina Bartošová, martina.bartosova@ibot.cas.cz, ibot@ibot.cas.cz, Tel.: 271 015 242 ; Marie Jakšová, marie.jaksova@ibot.cas.cz, Tel.: 384 721 156-8
    Rok sběru2015
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.