Počet záznamů: 1  

Ultra-fast three dimensional microanalysis using the scanning electron microscope equipped with xenon plasma focused ion beam

  1. 1.
    SYSNO ASEP0432741
    Druh ASEPA - Abstrakt
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    Zařazení RIVNení vybrán druh dokumentu
    NázevUltra-fast three dimensional microanalysis using the scanning electron microscope equipped with xenon plasma focused ion beam
    Tvůrce(i) Dluhoš, J. (CZ)
    Petrenec, M. (CZ)
    Peřina, P. (CZ)
    Reinauer, F. (DE)
    Kopeček, Jaromír (FZU-D) RID, ORCID
    Hrnčíř, T. (CZ)
    Jiruše, J. (CZ)
    Zdroj.dok.Proceedings of 18th International Microscopy Congress. - Prague : Czechoslovak Microscopy Society, 2014 / Hozák P. - ISBN 978-80-260-6721-4
    Poč.str.1 s.
    Forma vydáníOnline - E
    AkceInternational Microscopy Congress /18./
    Datum konání07.09.2014-12.09.2014
    Místo konáníPrague
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Klíč. slovaSEM ; FIB ; xenon
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    AnotaceThe three dimensional microanalysis became a widely accepted analytical method during the past few years, gaining from the ability to describe the materials structure and composition as it exists in real components. A high resolution scanning electron microscope (SEM) combined with a focused ion beam (FIB) is used for a high precision tomographical method based on FIB slicing and SEM observation of the slice. The FIB-SEM can be further equipped by analytical methods like energy-dispersive X-ray spectrometer (EDS) for elemental composition or electron backscattered diffraction analyzer (EBSD) for crystal orientation mapping, resulting in 3D microanalysis, i.e. 3D EDS and 3D EBSD.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2015
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.