Počet záznamů: 1  

Biomarkers of Aspergillus spores: Strain typing and protein identification

  1. 1.
    SYSNO ASEP0327084
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevBiomarkers of Aspergillus spores: Strain typing and protein identification
    Překlad názvuBiomarkery spór kmene Aspergillus: určování kmenů a identifikace proteinů
    Tvůrce(i) Šulc, Miroslav (MBU-M) RID, ORCID
    Pešlová, Kateřina (MBU-M)
    Žabka, Martin (MBU-M)
    Hajdúch, M. (CZ)
    Havlíček, Vladimír (MBU-M) RID, ORCID
    Zdroj.dok.International Journal of Mass Spectrometry. - : Elsevier - ISSN 1387-3806
    Roč. 280, 1-3 (2009), s. 162-168
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaaspergillus ; spore ; protein
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    CEPLC07017 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    GP203/05/P575 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011)
    UT WOS000263195500025
    DOI10.1016/j.ijms.2008.08.012
    AnotaceThe direct analysis of intact fungal spores of twenty four Aspergillus species using MALDI-TOF mass spectrometry provided a reproducible and fingerprint spectra demonstrating the capability of the MALDI-TOF approach to type and characterize different fungal strains within the Aspergillus genus. Mass spectra of intact fungal spores provided signals mostly below 20 kDa. The minimum material amount represented 0.3 microg (10,000 spores). Proteins with higher molecular weight were detected by 1D-PAGE. Eleven proteins were identified from three selected strains in the range 5–25 kDa by the proteomic approach. Hemolysin and hydrophobin have the highest relevance in host–pathogen interactions
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.