Počet záznamů: 1  

Fine roots and ectomycorrhizas as indicators of environmental change

  1. 1.
    SYSNO ASEP0090006
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevFine roots and ectomycorrhizas as indicators of environmental change
    Překlad názvuJemné kořeny a ektomyrhiza jako indikátor enviromentální změny
    Tvůrce(i) Cudlín, Pavel (UEK-B) RID, SAI, ORCID
    Kieliszewska-Rokicka, B. (PL)
    Rudawska, M. (PL)
    Grebenc, T. (SI)
    Alberton, O. (NL)
    Lehto, T. (FI)
    Bakker, M. R. (FR)
    Borja, I. (NO)
    Konopka, B. (SK)
    Leski, T. (PL)
    Kraigher, H. (SI)
    Kuyper, T. W. (NL)
    Zdroj.dok.Plant Biosystems. - : Taylor & Francis - ISSN 1126-3504
    Roč. 141, č. 3 (2007), s. 406-425
    Poč.str.20 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovaEnvironmental change ; indicators ; meta-analysis ; temperate and boreal zones ; woody plants
    Vědní obor RIVEH - Ekologie - společenstva
    CEPOC E38.001 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z60870520 - UEK-B (2005-2011)
    AnotaceThe aim of the paper was to evaluate, through meta-analysis, the magnitude of the effects of acidicdeposition, nitrogen deposition, increased ozone levels, elevated atmospheric carbon dioxide, and drought on fine roots and ectomycorrhizal (ECM) characteristics. Acidic deposition had a significantly negative impact on fine roots, root length being more sensitive than root biomass. There were no significant effects of nitrogen deposition or elevated tropospheric ozone on the quantitative root parameters. Elevated CO2 had a significant positive effect. Drought had a significantly negative effect on fine root biomass.
    PracovištěÚstav výzkumu globální změny
    KontaktNikola Šviková, svikova.n@czechglobe.cz, Tel.: 511 192 268
    Rok sběru2008
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.