Počet záznamů: 1  

Nitrous oxide emissions from cattle-impacted pasture soil amended with nitrate and glucose

  1. 1.
    SYSNO ASEP0087570
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevNitrous oxide emissions from cattle-impacted pasture soil amended with nitrate and glucose
    Překlad názvuEmise oxidu dusného z půdy pastviny po přídavku nitrátu a glukózy
    Tvůrce(i) Hynšt, Jaroslav (BC-A)
    Brůček, Petr (BC-A)
    Šimek, Miloslav (BC-A) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Biology and Fertility of Soils. - : Springer - ISSN 0178-2762
    Roč. 43, č. 6 (2007), s. 853-859
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovanitrous oxide ; nitrate ; emissions
    Vědní obor RIVEH - Ekologie - společenstva
    CEPGA526/04/0325 GA ČR - Grantová agentura ČR
    IAA600660605 GA AV ČR - Akademie věd
    Další zdrojjiné veřejné zdroje
    CEZAV0Z60660521 - UPB-H, BC-A (2005-2011)
    AnotaceThere is little information concerning N2O fluxes in the pasture soil that has received large amounts of nutrients, such as urine and dung, for several years. The aims of this study were to (1) experimentally quantify the relationship between mineral N input and N2O emissions from denitrification, (2) describe the time course of N2O fluxes resulting in N inputs, and (3) find whether there exists an upper limit of the amount of nitrogen escaping the soil in the form of N2O. The study site was a grassland used as a cattle overwintering area. It was amended with KNO3 and glucose corresponding to 10-1,500 kg N and C per hectare, covering the range of nutrient inputs occurring in real field conditions. Using manual permanent chambers, N2O fluxes from the soil were monitored for several days after the amendments.
    PracovištěBiologické centrum (od r. 2006)
    KontaktDana Hypšová, eje@eje.cz, Tel.: 387 775 214
    Rok sběru2008
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.