Počet záznamů: 1  

Relationship between Volatile Odorous Substances and Production of Avermectins by Streptomyces avermitilis

  1. 1.
    SYSNO ASEP0085746
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevRelationship between Volatile Odorous Substances and Production of Avermectins by Streptomyces avermitilis
    Překlad názvuVztah mezi těkavými pachovými látkami a produkcí avermektinů u Streptomyces avermitilis
    Tvůrce(i) Řezanka, Tomáš (MBU-M) ORCID
    Sobotka, Miroslav (MBU-M)
    Prell, Aleš (MBU-M)
    Sigler, Karel (MBU-M) RID
    Zdroj.dok.Folia Microbiologica. - : Springer - ISSN 0015-5632
    Roč. 52, č. 1 (2007), s. 26-30
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovastreptomyces avermitilis ; antibiotics ; inhibition
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    CEZAV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011)
    AnotaceThe time course of production of odorous compounds, i.e. geosmin and oxolones, and of avermectins was determined during the cultivation of S. avermitilis in flasks, 1- and 50-L fermentors. The amount of the antibiotics and geosmin increased with increasing cultivation time. A correlation was found between the production of geosmin and the production of avermectins. The production of oxolones peaked on cultivation days 3–5 and then it dropped below a measurable level. This can be explained as being due to the inhibition of oxolone production by geosmin.
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2008
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.