Počet záznamů: 1  

Identification of Odorous Compounds from Nine Fermentor-Cultivated Streptomyces Strains

  1. 1.
    0311197 - MBÚ 2009 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Řezanka, Tomáš - Prell, Aleš - Sigler, Karel
    Identification of Odorous Compounds from Nine Fermentor-Cultivated Streptomyces Strains.
    [Identifikace pachových látek u devíti kmenů Streptomyces kultivovaných ve fermentoru.]
    Folia Microbiologica. Roč. 54, č. 4 (2008), s. 315-318. ISSN 0015-5632. E-ISSN 1874-9356
    Grant CEP: GA MPO FT-TA4/101; GA MŠMT 1M06011
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: streptomycetes * odors produced * gc-ms analysis
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Impakt faktor: 1.172, rok: 2008 ; AIS: 0.165, rok: 2008
    DOI: https://doi.org/-

    The chemical composition was determined of odors produced by nine strains of streptomycetes cultivated in a fermentor. GC–MS analysis identified more than twenty volatile chemical individuals. The main components of the odor spectrum were geosmin and unique homologues of oxolones (dihydrofuranones), minor compounds included, e.g., pyrazine derivatives, acetoin and its homologues, aromatic esters, furan derivatives

    Bylo stanoveno chemické složení pachových látek produkovaných 9 kmeny streptomycet kultivovaných ve fermentoru. Analýza pomocí GC-MS ukázala přes 20 těkavých látek. Hlavní složky byly geosmin a jedinečné homology oxolonů, látky s nižším zastoupením byly např. deriváty pyrazinu, acetion a jeho homology, atromatické estery a deriváty furanu
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0162879
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.