Počet záznamů: 1
Identification of Odorous Compounds from Nine Fermentor-Cultivated Streptomyces Strains
- 1.0311197 - MBÚ 2009 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Řezanka, Tomáš - Prell, Aleš - Sigler, Karel
Identification of Odorous Compounds from Nine Fermentor-Cultivated Streptomyces Strains.
[Identifikace pachových látek u devíti kmenů Streptomyces kultivovaných ve fermentoru.]
Folia Microbiologica. Roč. 54, č. 4 (2008), s. 315-318. ISSN 0015-5632. E-ISSN 1874-9356
Grant CEP: GA MPO FT-TA4/101; GA MŠMT 1M06011
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
Klíčová slova: streptomycetes * odors produced * gc-ms analysis
Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
Impakt faktor: 1.172, rok: 2008
DOI: https://doi.org/-
The chemical composition was determined of odors produced by nine strains of streptomycetes cultivated in a fermentor. GC–MS analysis identified more than twenty volatile chemical individuals. The main components of the odor spectrum were geosmin and unique homologues of oxolones (dihydrofuranones), minor compounds included, e.g., pyrazine derivatives, acetoin and its homologues, aromatic esters, furan derivatives
Bylo stanoveno chemické složení pachových látek produkovaných 9 kmeny streptomycet kultivovaných ve fermentoru. Analýza pomocí GC-MS ukázala přes 20 těkavých látek. Hlavní složky byly geosmin a jedinečné homology oxolonů, látky s nižším zastoupením byly např. deriváty pyrazinu, acetion a jeho homology, atromatické estery a deriváty furanu
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0162879
Počet záznamů: 1