Počet záznamů: 1  

Physiological characterization of osmotolerant yeast Pichia sorbitophila and comparison with a putative synonym Pichia farinosa

  1. 1.
    SYSNO ASEP0142437
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevPhysiological characterization of osmotolerant yeast Pichia sorbitophila and comparison with a putative synonym Pichia farinosa
    Tvůrce(i) Marešová, Lydie (FGU-C)
    Sychrová, Hana (FGU-C) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Folia Microbiologica. - : Springer - ISSN 0015-5632
    Roč. 48, č. 2 (2003), s. 211-217
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaPichia sorbitophila ; osmotolerance ; Pichia farinosa
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    CEPGA204/01/0272 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z5011922 - FGU-C
    AnotaceThe osmotolerant yeast P. sorbitophila survives extremely high extracellular concentrations of salts and sugars, although it is not halophilic. Comparative physiological studies together with PCR-based gene analysis indicate that P. sorbitophila and P. farinosa are separate species.
    PracovištěFyziologický ústav
    KontaktLucie Trajhanová, lucie.trajhanova@fgu.cas.cz, Tel.: 241 062 400
    Rok sběru2004

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.