Počet záznamů: 1
Physiological characterization of osmotolerant yeast Pichia sorbitophila and comparison with a putative synonym Pichia farinosa
- 1.
SYSNO ASEP 0142437 Druh ASEP J - Článek v odborném periodiku Zařazení RIV J - Článek v odborném periodiku Poddruh J Ostatní články Název Physiological characterization of osmotolerant yeast Pichia sorbitophila and comparison with a putative synonym Pichia farinosa Tvůrce(i) Marešová, Lydie (FGU-C)
Sychrová, Hana (FGU-C) RID, ORCIDZdroj.dok. Folia Microbiologica. - : Springer - ISSN 0015-5632
Roč. 48, č. 2 (2003), s. 211-217Poč.str. 7 s. Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. CZ - Česká republika Klíč. slova Pichia sorbitophila ; osmotolerance ; Pichia farinosa Vědní obor RIV EE - Mikrobiologie, virologie CEP GA204/01/0272 GA ČR - Grantová agentura ČR CEZ AV0Z5011922 - FGU-C Anotace The osmotolerant yeast P. sorbitophila survives extremely high extracellular concentrations of salts and sugars, although it is not halophilic. Comparative physiological studies together with PCR-based gene analysis indicate that P. sorbitophila and P. farinosa are separate species. Pracoviště Fyziologický ústav Kontakt Lucie Trajhanová, lucie.trajhanova@fgu.cas.cz, Tel.: 241 062 400 Rok sběru 2004
Počet záznamů: 1