Počet záznamů: 1  

Application of thin film mercury electrodes and solid amalgam electrodes in electrochemical analysis of the nucleic acids components: detection of the two-dimensional phase transients of adenosine

  1. 1.
    SYSNO ASEP0104698
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevApplication of thin film mercury electrodes and solid amalgam electrodes in electrochemical analysis of the nucleic acids components: detection of the two-dimensional phase transients of adenosine
    Překlad názvuPoužití elektrod s tenkým filmem rtuti a pevných amalgamových elektrod v elektrochemické analýze složek nukleových kyselin. detekce dvojrozměrných fázových přechodů adenosinu
    Tvůrce(i) Hasoň, Stanislav (BFU-R) RID, ORCID
    Vetterl, Vladimír (BFU-R)
    Zdroj.dok.Bioelectrochemistry. - : Elsevier - ISSN 1567-5394
    Roč. 63, 1-2 (2004), s. 37-41
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CH - Švýcarsko
    Klíč. slovamercury film electrodes ; solid amalgam electrodes ; roughness
    Vědní obor RIVBO - Biofyzika
    CEPKJB4004305 GA AV ČR - Akademie věd
    IBS5004107 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z5004920 - BFU-R
    AnotaceThe optical diffractive (DOE)-based sensor was used to the study of the optical roughness of different carbon/graphite electrodes modified by mercury film (MFEs) and solid amalgam-alloy electrodes (S-MeA-Es). The electrode surfaces were visualised by an optical metallurgical microscope. The adsorption of adenosine at the MFEs and S-MeAEs has been investigated by capacitance measurement. Some kinetics aspects, such as the influence of the surface morphology, nature of the substrate and thickness of the mercury film and amalgam-alloy on the formation of two-dimensional (2D) physisorbed adenosine adlayer on the MFEs and S-MeAEs, were studied.
    PracovištěBiofyzikální ústav
    KontaktJana Poláková, polakova@ibp.cz, Tel.: 541 517 244
    Rok sběru2005
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.