Počet záznamů: 1  

Enzyme treatment for elimination of egg stickness in tench (Tinca Tinca L.), European catfish (Silurus Glanis L.) and common carp (Cyprinus Carpio L.)

  1. 1.
    SYSNO ASEP0100609
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevEnzyme treatment for elimination of egg stickness in tench (Tinca Tinca L.), European catfish (Silurus Glanis L.) and common carp (Cyprinus Carpio L.)
    Překlad názvuEnzymatické odlepování jiker lína obecného (Tinca Tinca L.), sumce velkého (Silurus Glanis L.) a kapra obecného (Cyprinus Carpio L.)
    Tvůrce(i) Linhart, Otomar (UZFG-Y)
    Rodina, Marek (UZFG-Y)
    Gela, David (UZFG-Y)
    Flajšhans, Martin (UZFG-Y)
    Kocour, Martin (UZFG-Y)
    Zdroj.dok.Fish Physiology and Biochemistry. - : Springer - ISSN 0920-1742
    Roč. 28, - (2004), s. 507-508
    Poč.str.2 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaaquaculture ; egg ; enzyme
    Vědní obor RIVED - Fyziologie
    CEPME 403 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    ME 420 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    IBS5045314 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z5045916 - UZFG-Y
    AnotaceEnzyme treatment to eliminate egg stickness in tench, European catfish and common carp was compared with standard methodology in an attempt to decrease time consuming under hatchery conditions. Eggs of tench and E. catfish were exposed to an alcalase enzyme MERCK EC 3.4.21.14(0.6 AU g-1) solution 3 min after egg fertilization for 2 min. The best enzyme concentration in tench and E. catfish was 10 and 20 ml.l-1 of enzyme, respectively. The eggs of c.carp were successfully destickness with ALCALASE DX (2.5AU g-1) using two concentration of enzyme (2 ml.l-1 a 20 ml.l-1) from 8 to 20 min after fertilization.
    PracovištěÚstav živočišné fyziologie a genetiky
    KontaktJana Zásmětová, knihovna@iapg.cas.cz, Tel.: 315 639 554
    Rok sběru2005
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.