Počet záznamů: 1  

Differences in Oxidation Mechanism of Selected Bioflavonoids, UV-Vis and IR Spectroelectrochemical Study

  1. 1.
    0490089 - ÚFCH JH 2020 RIV CZ eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Sokolová, Romana - Fiedler, Jan - Ramešová, Šárka - Kocábová, Jana - Degano, I. - Quinto, A. - Křen, Vladimír
    Differences in Oxidation Mechanism of Selected Bioflavonoids, UV-Vis and IR Spectroelectrochemical Study.
    XXXVIII. Moderní elektrochemické metody. Sborník přednášek. Ústí nad Labem: Best Servis, 2018 - (Navrátil, T.; Fojta, M.; Schwarzová, K.), s. 212-216. ISBN 978-80-905221-6-9.
    [Moderní elektrochemické metody /38./. Jetřichovice (CZ), 21.05.2018-25.05.2018]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA18-00150S; GA ČR GA17-03868S
    Institucionální podpora: RVO:61388955 ; RVO:61388971
    Klíčová slova: oxidation * flavonoids * decomposition
    Obor OECD: Analytical chemistry; Biophysics (MBU-M)

    The oxidation of selected bioflavonoids (quercetin, rhamnazin, fisetin, rhamnetin, taxifolin, luteolin, silybin and 2,3-dehydrosilybin) was studied by electrochemical and spectroscopic methods. The oxidation mechanism and formation of oxidation products depends on the chemical structure. Only small differences in the chemical structure of compounds with flavone, flavanone and flavonol motif result in extremely variable oxidation pathways and products. Products of oxidation and further decomposition were determined by HPLC-ESIMS/MS and HPLC-DAD.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0284381

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0490089.pdf21 MBVydavatelský postprintvyžádat
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.