Počet záznamů: 1  

Změny tepelné vodivosti a viskozity teplonosných kapalin s přídavkem nanoaditiv.

  1. 1.
    0521479 - ÚCHP 2020 CZ cze A - Abstrakt
    Pěnkavová, Věra - Tihon, Jaroslav - Kačírková, M. - Skolil, J.
    Změny tepelné vodivosti a viskozity teplonosných kapalin s přídavkem nanoaditiv.
    [Changes in thermal conductivity and viscosity of heat transfer fluids with the addition of nanoaditives.
    .]
    Book of Abstracts. -: -, 2019. ISBN N.
    [Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2019 /66./. 21.10.2019-24.10.2019, hotel Jezerka, přehrada Seč]
    Grant CEP: GA TA ČR(CZ) TH03020313
    Institucionální podpora: RVO:67985858
    Klíčová slova: nanoaditives * thermal conductivity * viscosity
    Obor OECD: Chemical process engineering

    V této práci byl studován vliv přídavku syntetických vrstvených silikátů Laponitů, aluminy, grafenu a inhibitoru koroze na tepelnou vodivost a viskozitu vody a 40% monoetylenglykolu. Bylo zjištěno, že příspěvky jednotlivých složek nepůsobí aditivně. V některých kombinacích je vzájemné působení zcela nepředvídatelné. Je tedy třeba hledat optimální recepturu pomocí komplexního přístupu, kdy se vlastnosti porovnávají pro vybrané směsi jako celek.

    In this work, the effect of addition of synthetic layered silicates Laponites, alumina, graphene and corrosion inhibitor on thermal conductivity and viscosity of water and 40% monoethylene glycol was studied. It was found that the contributions of the individual components do not have an additive effect. In some combinations, the interaction is completely unpredictable. It is therefore necessary to search for an optimal recipe using a comprehensive approach where the properties are compared for the selected mixtures as a whole.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0306093

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0053.pdf0794.1 KBVydavatelský postprintpovolen
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.