Počet záznamů: 1  

Mají Češi dobrou práci? II.

  1. 1.
    0457073 - SOÚ 2016 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Vinopal, Jiří
    Mají Češi dobrou práci? II.
    [Do Czechs Have Good Jobs? II.]
    Časopis výzkumu a aplikací v profesionální bezpečnosti = Journal of Safety Research and Applications. Roč. 8, červen (2015). ISSN 1803-3687
    Grant CEP: GA TA ČR(CZ) TD020046
    Institucionální podpora: RVO:68378025
    Klíčová slova: quality of working life * job satisfaction * SQWL
    Kód oboru RIV: AO - Sociologie, demografie
    http://www.bozpinfo.cz/josra/josra-kvalita-zivota/maji-cesi-dobrou-praciII.html

    Tento text je druhou částí z dvojice statí, která se pokouší narušit tento zjednodušený obrázek předvedením nesouladu mezi tím, zda pracující hodnotí různé aspekty pracovního života v jejich současném zaměstnání jako dobré nebo špatné a tím, jak jsou pro ně tyto aspekty důležité. V této, druhé, části je především na základě originálního výzkumného nástroje SQWL ukázáno, že prakticky každý český pracující zažívá ve svém pracovním životě jistý pocit diskrepance mezi potřebami a jejich naplněním. Studie tak poukazuje na to, že se za obecným kladným hodnocením skrývají rozličná pnutí a zdroje pracovní nespokojenosti nebo stresu a že situace je v tomto ohledu navíc různá pro různé skupiny pracujících.


    This text is the second part of the two states, which are trying to disrupt this simplified illustration demonstrating a discrepancy between whether workers evaluate different aspects of working life in their current job as good or bad, and how important are these aspects for them. In the second part, based on original survey instrument SQWL, is mainly shown that almost every Czech worker experiences a sense of discrepancy between needs and their fulfillment in his working life. The study thus points out that in a general positive evaluation conceal diverse sources of stress and job dissatisfaction, and shown that the situation is moreover different for different groups of workers.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0257514

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.