Počet záznamů: 1  

The Development of a New System of Simple Approximations of State Variables and Derivatives Along H2o Saturation Line: some Compound Functions

  1. 1.
    0309855 - ÚT 2009 RIV SK eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Bayer, Zdeněk
    The Development of a New System of Simple Approximations of State Variables and Derivatives Along H2o Saturation Line: some Compound Functions.
    [Vývoj nového typu jednoduchých aproximací funkcí stavu vlhké páry H2O. Některé kombinované funkce.]
    XVI. Medzinárodná vedecká konferencia: Aplikácia experimentálnych a numerických metód v mechanike tekutín. Žilina: Žilinská Univerzita , Strojnícka fakulta, Katedra energetickej techniky, 2008 - (Holeša, F.; Honner, K.; Jandačka, J.; Lábaj, J.; Malcho, M.; Sága, M.), s. 103-108. ISBN 978-80-8070-825-2.
    [Aplikácia experimentálnych a numerických metód v mechanike tekutín /16./. Žilina - Terchová (SK), 23.04.2008-25.04.2008]
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) 1M06031
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20760514
    Klíčová slova: saturation line * ompound functions * approximation
    Kód oboru RIV: BJ - Termodynamika

    The results of developing of a new system of approximations of functions of state along the water saturation line consisting of two or three variables. For every of around ten such designed compound functions various approximations were derived. In most cases they show better results than the corresponding compounds consisting of the approximations of one variable functions. On the other hand, practically none of the compound functions involving derivatives is sufficiently accurate.

    Jsou uvedeny výsledky vývoje aproximací funkcí stavu vody a vodní páry na mezní křivce tvořených dvěma nebo třemi proměnnými. Pro každou z přibližně desítky takto utvořených složených funkcí bylo odvozeno několik aproximací. Ve většině případů se ukázaly přesnější, než jejich vytvoření z jednotlivých aproximací. Na druhé straně žádná aproximace složené funkce obsahující derivaci není uspokojivě přesná.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0161883

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.