Počet záznamů: 1  

Resveratrol

  1. 1.
    0101951 - UOCHB-X 20043215 RIV CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Šmidrkal, J. - Filip, V. - Prekop, J. - Kolouchová, I. - Melzoch, K. - Harmatha, Juraj
    Resveratrol.
    [Resveratrol.]
    Vitamins 2004, Targeted Nutritional Therapy. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2004, s. 243-248. ISBN 80-7194-644-3.
    [Vitamins 2004, Targeted Nutritional Therapy. Pardubice (CZ), 13.09.2004-15.09.2004]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4055905
    Klíčová slova: resveratrol * pterostilben * pinosylvin
    Kód oboru RIV: CC - Organická chemie

    Resveratrol je polyfenol (3,4',5-trihydroxystilben), který je obsažen v hroznech révy vinné a rovněž ve víně jako nápoji. Uvádí se, že úzce souvisí s tzv. francouzským paradoxem. Předpokládá se rovněž, že kromě resveratrolu jsou též účinné další látky, a to zejména pterostilben a pinosylvin.

    Resveratrol is a polyphenolic stilbenoid present in Vitis vinifera, as well as in wine, and is responsible for the "French paradox". It is assumed that its derivatives pterostilben and pinosylvin may display similar activities.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0009317

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.