Počet záznamů: 1  

Branching theories and thermodynamics used to help designing precursor architectures and binder systems

  1. 1.
    0101301 - UMCH-V 20043021 RIV FR eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Dušek, Karel - Dušková-Smrčková, Miroslava - Lewin, L. A. - Huybrechts, J. - Barsotti, R. J.
    Branching theories and thermodynamics used to help designing precursor architectures and binder systems.
    [Teorie větvení a termodynamika jako nástroje při vytváření prekursorů polymerních sítí a pojivových systémů.]
    Congress Proceedings. Paris: French Association of Technicians of Paints, Varnishes, Inks and Adhesives, 2004, s. 209-224. 1.
    [FATIPEC Congress /27./. Aix-en-Provence (FR), 19.04.2004-21.04.2004]
    Grant CEP: GA ČR GA104/03/1378
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4050913
    Klíčová slova: coating film * polymer network * crosslinking
    Kód oboru RIV: CD - Makromolekulární chemie

    Crosslinking of hydroxy-functional stars and copolymer precursors with a triisocyanate and associated structural changes were studied theoretically and experimentally. Modeling of network formation was based on the statistical generation of structures from units in different reaction states. The differences in gel point conversion and crosslink density were interpreted in terms of precursor functionality and functionality distribution and differences in reactivity of functional groups.

    Síťování hydroxy-funkcionalizovaných hvězdicových a kopolymerních prekurzorů triizokyanátu a související strukturní směry byly studovány teoreticky a experimentálně. Modelování vzniku sítě bylo založeno na statistickém generování struktur z jednotek v různém reakčním stádiu. Rozdíly v kritické konverzi a síťových hustotách byly vztaženy k funkčnosti prekurzoru, distribuci funkčních skupin a rozdílným reaktivitám funkčních skupin.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0008735

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.