Počet záznamů: 1  

Low-temperature phase transformations in weakly doped quantum paraelectric:novel features and quantum reentrant dipolar glass in KTa.sub.0.982./sub.Nb.sub.0.018./sub..O.sub.3./sub..

  1. 1.
    0100478 - FZU-D 20040334 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Trepakov, Vladimír - Prosandeev, S. A. - Savinov, Maxim - Galinetto, P. - Samoggia, G. - Kapphan, S. E. - Jastrabík, Lubomír - Boatner, L. A.
    Low-temperature phase transformations in weakly doped quantum paraelectric:novel features and quantum reentrant dipolar glass in KTa0.982Nb0.018.O3.
    [Nízkoteplotní fázové přechody v slabě dopovaných kvantových paraelektrikách:nové vlastnosti a kvantové reentrantní dipolární sklo v KTa0.982Nb0.018.O3.]
    Journal of Physics and Chemistry of Solids. Roč. 65, - (2004), s. 1317-1327. ISSN 0022-3697. E-ISSN 1879-2553
    Grant CEP: GA MŠMT LN00A015
    Grant ostatní: NATO(XX) PST.CLG.977348; LG(XX) PST.CLG.977561
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z1010914
    Klíčová slova: phase transitions * reentrant dipole glass -quantum paraelectrics
    Kód oboru RIV: BM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    Impakt faktor: 0.988, rok: 2004

    An usual sequence of phase transitions (PT) and reentrant diplo glass-like phase formation at low temperatures was found recently in KTaO3 weakly doped with Lu and Nb. We report on detailed low frquency (100 Hz-1MHz) permittivity and Raman light scattering studies of similar composition, but without Li admixture, KTa1 - xNbxO3 with x=0.018 (KTN1.8)

    Běžná řada fázových přechodů a formování fáze reentrantního dipolárního skla byly nedávno nalezeny při nízkých teplotách v KTaO3 slabě dopovaném Li a Nb. Detailní studium permitivity při nízkých frekvencích (100 Hz - 1 MHz) a ramanova jevu bylo realizováno na krystalech podobného složení, ovšem bez příměsy Li, KTa1 - xNbxO3 s x=0.018
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0000003

     
     

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.