Počet záznamů: 1  

Superkritická extrakce kapalin – nová progresivní metoda v pivovarské analytice. Část II. - Možnosti uplatnění superkritické extrakce kapalin při analýze senzoricky aktivních látek v pivě

  1. 1. 0042015 - UIACH-O 2007 RIV CZ cze, eng J - Článek v odborném periodiku
    Čulík, J. - Horák, T. - Čejka, P. - Jurková, M. - Kellner, V. - Karásek, Pavel - Ostrá, Elena V.
    Superkritická extrakce kapalin – nová progresivní metoda v pivovarské analytice. Část II. - Možnosti uplatnění superkritické extrakce kapalin při analýze senzoricky aktivních látek v pivě.
    [Supercritical fluid extraction – new progressive method in brewing analytics. Part II. – The options of utilizing supercritical fluid extraction to analyze sensory active substances in beer.]
    Kvasný průmysl. Roč. 52, č. 5 (2006), s. 142-147 ISSN 0023-5830.
    [Pivovarsko-sladařský seminář /32./. Plzeň, 13.10.2004-14.10.2004]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: supercritical fluid extraction * SFE of liquids * sensory active substances
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace

    V článku jsou prezentovány první výsledky dosažené při extrakci senzoricky aktivních látek (alkoholů, mastných kyselin a jejich esterů) z piva.

    In the article, the first results of extracting sensory substances from beer (alcohols, fatty acids and their esters) are presented.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0135336