Počet záznamů: 1  

The influence of the composition, admixtures and technique of preparation on surface and bulk properties of hybrid organic-inorganic nanocomposite coatings

  1. 1.
    0039068 - ÚMCH 2007 RIV TR eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Špírková, Milena - Brus, Jiří - Šlouf, Miroslav - Strachota, Adam - Baldrian, Josef - Strachotová, Beata - Kotek, Jiří
    The influence of the composition, admixtures and technique of preparation on surface and bulk properties of hybrid organic-inorganic nanocomposite coatings.
    [Vliv složení, příměsí a techniky přípravy na povrchové a objemové vlastnosti hybridních organicko-anorganických nanokompozitních nátěrů.]
    Proceedings. Istanbul: Tübitak, the Scientific and Technological Research Council of Turkey, 2006 - (Orbay, M.; Somtürk, S.), s. 130-137. ISBN 9944-89-125-8.
    [International Paint, Varnish Ink & Auxiliary Products Industry Congress & Exhibition /6./. Istanbul (TR), 17.05.2006-19.05.2006]
    Grant CEP: GA AV ČR IAA400500505
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40500505
    Klíčová slova: nanocomposite * coating * organic-inorganic hybrid
    Kód oboru RIV: CD - Makromolekulární chemie

    This contribution deals with the preparation and multidisciplinary characterization of transparent and colorless epoxy-based nanocomposite coatings. These coatings were characterized by solid-state NMR spectroscopy, static and dynamic mechanical analysis, wide-angle X-ray scattering, atomic force, optical scanning and transmission electron microscopy. Their surface, mechanical and other properties are discussed with respect to the composition and technique of preparation.

    Byla studována příprava a charakterizace bezbarvých transparentních nanokompozitních nátěrů na bázi epoxidů. Vzorky byly charakterizovány NMR spektroskopií pevného stavu, statickou a dynamickou mechanickou analýzou, WAXS, a dále mikroskopiemi (optickou, rastrovací a transmisní elektronovou a atomových sil). Jejich povrchové, mechanické a další vlastnosti jsou diskutovány s ohledem na složení a techniku jejich přípravy.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0133243

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.