Počet záznamů: 1

Reologie vysokoviskózních potravinářských hmot

  1. 1.
    0366133 - UH-J 2012 RIV CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Štern, Petr - Vlasák, Pavel
    Reologie vysokoviskózních potravinářských hmot.
    [Rheology of high viscous food substances.]
    Sborník CHISA 2011. Praha: Česká společnost chemického inženýrství, 2011, s. 118. ISBN 978-80-905035-0-2.
    [Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011 /58./. Srní, Šumava (CZ), 24.10.2011-27.10.2011]
    Grant CEP: GA MPO FR-TI1/156
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20600510
    Klíčová slova: rheology * food substances * collagen * viscoelasticity * viscoplasticity
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin

    Reologické vlastnosti vysokoviskózních potravinářských hmot, především živočišného původu, výrazně ovlivňují jejich přípravu, homogenizaci a zpracování. U vybrané hmoty byl proveden komplexní reologický popis tokového chování při technologii jejího zpracování. Na základě zjištěných výsledků lze konstatovat, že výraznější vliv má viskoelasticita než viskozita.

    Rheological properties of high viscous food substances, mainly of animal origin, greatly influenced their preparation, homogenization and processing. By collagen substances were studied the complex of rheological properties by their processing. We have determined, that the viscoelasticity have the bigger influence that dynamic viscosity.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0201212
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    Štern_Vlasák_Reologie vysokoviskózních potravinářských hmot_CHISA 2011.pdf01.1 MBVydavatelský postprintvyžádat