Počet záznamů: 1
Reologie vysokoviskózních potravinářských hmot
- 1.0366133 - ÚH 2012 RIV CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
Štern, Petr - Vlasák, Pavel
Reologie vysokoviskózních potravinářských hmot.
[Rheology of high viscous food substances.]
Sborník CHISA 2011. Praha: Česká společnost chemického inženýrství, 2011, s. 118. ISBN 978-80-905035-0-2.
[Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011 /58./. Srní, Šumava (CZ), 24.10.2011-27.10.2011]
Grant CEP: GA MPO FR-TI1/156
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20600510
Klíčová slova: rheology * food substances * collagen * viscoelasticity * viscoplasticity
Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin
Reologické vlastnosti vysokoviskózních potravinářských hmot, především živočišného původu, výrazně ovlivňují jejich přípravu, homogenizaci a zpracování. U vybrané hmoty byl proveden komplexní reologický popis tokového chování při technologii jejího zpracování. Na základě zjištěných výsledků lze konstatovat, že výraznější vliv má viskoelasticita než viskozita.
Rheological properties of high viscous food substances, mainly of animal origin, greatly influenced their preparation, homogenization and processing. By collagen substances were studied the complex of rheological properties by their processing. We have determined, that the viscoelasticity have the bigger influence that dynamic viscosity.
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0201212
Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup Štern_Vlasák_Reologie vysokoviskózních potravinářských hmot_CHISA 2011.pdf 0 1.1 MB Vydavatelský postprint vyžádat
Počet záznamů: 1