Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0585609 - ÚOCHB 2025 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Boutanquoi, P. M. - Khan, A. S. - Cabeza, L. - Jantzen, L. - Gautier, T. - Yesylevskyy, Semen - Ramseyer, C. - Masson, D. - Van Waes, V. - Hichami, A. - Khan, N. A.
    A novel fatty acid analogue triggers CD36-GPR120 interaction and exerts anti-inflammatory action in endotoxemia.
    Cellular and Molecular Life Sciences. Roč. 81, č. 1 (2024), č. článku 176. ISSN 1420-682X. E-ISSN 1420-9071
    Institucionální podpora: RVO:61388963
    Klíčová slova: fat * lipids * lipopolysaccharide * taste buds * inflammation
    Impakt faktor: 8, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://doi.org/10.1007/s00018-024-05207-1
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0353283
     
     
  2. 2.
    0579880 - SOÚ 2024 RIV FI eng G - Konferenční sborník (zahraniční konf.)
    Hey, M. (ed.) - Kolářová, Kateřina (ed.) - Senft, Lukáš (ed.) - Stöckelová, Tereza (ed.)
    Methods for Co/Sensing Microbes.
    Helsinki: Centre for the Social Study of Microbes, 2023. 48 s.
    [Co/sense and re/create: joint inquiry into gardening microbiomes and migrating holobionts: a seminar exploring human-microbial relations. Praha (CZ), 19.05.2023-21.05.2023]
    Institucionální podpora: RVO:68378025
    Klíčová slova: taste * microbiopolitics * multispecies ethnography * interdisciplinary methods
    Obor OECD: Sociology
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0348663
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    Senft_Konferencni_sbornik_2023.pdf27.4 MBVydavatelský postprintpovolen
     
     
  3. 3.
    0579864 - SOÚ 2024 CZ cze N - Článek v novinách
    Senft, Lukáš - LaFleuer, W.
    Co jsme to ochutnali? aneb Setkání s fermentovaným melounem.
    [What Did We Taste?! Encounters and Reflections with Fermented Watermelon at “Co/sense and Re/create” Prague.]
    Tvar. Roč. 32, č. 14 (2023), s. 12-13. ISSN 0862-657X
    Grant CEP: GA ČR GA20-09830S
    Institucionální podpora: RVO:68378025
    Klíčová slova: taste * food * food production
    Obor OECD: Sociology
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://itvar.cz/z-cisla/co-jsme-to-ochutnali-aneb-setkani-s-fermentovanym-melounem
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0348650
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    N_Senft a kol_clanek_Tvar_2023.pdf03.7 MBVydavatelský postprintvyžádat
     
     
  4. 4.
    0572356 - OÚ 2024 RIV SG eng J - Článek v odborném periodiku
    Darmanto, Darmanto
    ‘Rice ambiguity’ and the taste of modernity on Siberut Island, Indonesia.
    Journal of Southeast Asian Studies. Roč. 54, č. 1 (2023), s. 64-88. ISSN 0022-4634. E-ISSN 1474-0680
    Grant ostatní: AV ČR(CZ) StrategieAV21/24
    Program: StrategieAV
    Institucionální podpora: RVO:68378009
    Klíčová slova: rice ambiguity * Mentawai * Siberut * modernity * taste
    Obor OECD: Social sciences, interdisciplinary
    Impakt faktor: 0.6, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0343523
     
     
  5. 5.
    0565148 - SOÚ 2024 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Kolářová, Kateřina - Stöckelová, Tereza - Senft, Lukáš
    Disability and the (dysbiotic) gut: Sensing, tasting and knowing with food.
    Sociology of Health & Illness. Roč. 45, č. 6 (2023), s. 1242-1258. ISSN 0141-9889. E-ISSN 1467-9566
    Grant CEP: GA ČR GA20-09830S
    Institucionální podpora: RVO:68378025
    Klíčová slova: Inflammatory Bowel Disease (IBD) * disability * dysbiosis * food * taste * larger-than-human ecologies * microbiome
    Obor OECD: Sociology
    Impakt faktor: 2.9, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1467-9566.13584
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0336655
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    J_Kolarova K Stockelova Senft_ Disability and the dysbiotic gut Sensing_2023.pdf1173.3 KBVydavatelský postprintvyžádat
     
     
  6. 6.
    0563398 - ÚDU 2023 RIV BE eng M - Část monografie knihy
    Bunzel, Anja
    Popular Song in the (Semi-)Private Domain? Considering the Nineteenth-Century Salon within the Context of Popular Culture.
    Popular Songs in the Nineteenth Century. Turnhout: Brepols, 2022 - (Scott, D.), s. 113-132. ISBN 978-2-503-60078-9
    Institucionální podpora: RVO:68378033
    Klíčová slova: salon music * popular song * Fanny Hensel * Elise von Schlik * repertoire * taste
    Obor OECD: Performing arts studies (Musicology, Theater science, Dramaturgy)
    https://www.brepols.net/products/IS-9782503600789-1
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0335372
     
     
  7. 7.
    0562529 - OÚ 2023 eng A3 - Přednáška/prezentace nepublikovaná
    Toyosawa, Nobuko
    Aesthetics and subjectivity in early modern Japan.
    [Interdisciplinary Edo. Towards an integrated approach to learning and teaching early modern Japan [Workshop]. Tucson, 06.05.2022-08.05.2022]
    URL akce: https://edojapan.arizona.edu/ 
    Institucionální podpora: RVO:68378009
    Klíčová slova: haikai * natural sciences * popular taste
    Obor OECD: History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0336124
     
     
  8. 8.
    0556792 - BC 2023 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Mihai, R.A. - Landazuri Abarca, P. - Tinizaray Romero, B. - Florescu, L. - Catana, R. - Kosakyan, Anush
    Abiotic Factors from Different Ecuadorian Regions and Their Contribution to Antioxidant, Metabolomic and Organoleptic Quality of Theobroma cacao L. Beans, Variety Arriba Nacional.
    Plants. Roč. 11, č. 7 (2022), č. článku 976. E-ISSN 2223-7747
    Institucionální podpora: RVO:60077344
    Klíčová slova: cocoa beans * health-benefits * anthocyanin * methylxanthines * flavanol * powder * yield * taste * fine flavor * cocoa * Arriba Nacional * soil nutrients * abiotic factors * antioxidant activity
    Obor OECD: Plant sciences, botany
    Impakt faktor: 4.5, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2223-7747/11/7/976
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340126
     
     
  9. 9.
    0552687 - ÚČL 2022 CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Petrbok, Václav - Podavka, O.
    The Main Trends in Language Criticism in the Czech Lands during the Enlightenment (1750–1800): Institutional Preconditions and Medialization in the Scholarly and Critical Environment.
    Cornova. Č. 1 (2019), s. 35-71. ISSN 1804-6983. E-ISSN 2787-9151
    Institucionální podpora: RVO:68378068
    Klíčová slova: language criticism * 1750–1800 * Czech * German * Latin * taste * Karl Heinrich Seibt * Josef Dobrovský * patriotism * Bohemian Lands
    Obor OECD: Specific literatures
    Způsob publikování: Open access
    https://kramerius.lib.cas.cz/view/uuid:0687c573-0001-4ac0-a9c4-9d5d91cb0906?article=uuid:c3601bea-7986-4daf-8752-6a8090dafe72
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0327817
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2019-1 Petrbok The Main Trends in Language Criticism in the Czech Lands.pdf4710.6 KBAutorský postprintpovolen
     
     
  10. 10.
    0541169 - ÚŽFG 2022 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Murtaza, B. - Hichami, A. - Khan, A. S. - Plesník, J. - Šerý, Omar - Dietrich, A. - Birnbaumer, L. - Khan, N. A.
    Implication of TRPC3 channel in gustatory perception of dietary lipids.
    Acta Physiologica. Roč. 231, č. 2 (2021), č. článku e13554. ISSN 1748-1708. E-ISSN 1748-1716
    Institucionální podpora: RVO:67985904
    Klíčová slova: Ca 2+signalling * fat taste * fatty acids
    Obor OECD: Neurosciences (including psychophysiology
    Impakt faktor: 7.523, rok: 2021
    Způsob publikování: Open access
    https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/apha.13554
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0318776
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.