Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0570500 - FGÚ 2024 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Folbergrová, Jaroslava - Ješina, Pavel - Otáhal, Jakub
    Protective Effect of Sulforaphane on Oxidative Stress and Mitochondrial Dysfunction Associated with Status Epilepticus in Immature Rats.
    Molecular Neurobiology. Roč. 60, č. 4 (2023), s. 2024-2035. ISSN 0893-7648. E-ISSN 1559-1182
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA18-07908S; GA ČR(CZ) GA22-28265S; GA ČR(CZ) GA21-17564S
    Institucionální podpora: RVO:67985823
    Klíčová slova: immature rats * status epilepticus * oxidative stress * mitochondrial dysfunction * sulforaphane * protection
    Obor OECD: Neurosciences (including psychophysiology
    Impakt faktor: 5.1, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://doi.org/10.1007/s12035-022-03201-x
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0341796
     
     
  2. 2.
    0570278 - ÚVGZ 2024 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Magner, M. - Thorová, K. - Župová, V. - Houška, M. - Švandová, I. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Soural, I. - Jílek, L.
    Sulforaphane Treatment in Children with Autism: A Prospective Randomized Double-Blind Study.
    Nutrients. Roč. 15, č. 3 (2023), č. článku 718. E-ISSN 2072-6643
    Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910264
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS IV - 90248
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: autism * sulforaphane * children
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 5.9, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2072-6643/15/3/718
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0342054
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    Magner-2023-Sulforaphane-treatment-in-children-.pdf52.1 MBVydavatelský postprintpovolen
     
     
  3. 3.
    0569164 - ÚVGZ 2023 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Soural, I. - Šnurkovič, P. - Balík, J. - Houška, M. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Magner, M. - Híc, P. - Jílek, L. - Thorová, K.
    Čokoláda s obsahem sulforafanu.
    [Chocolate containing sulforaphane.]
    Výživa a potraviny. Roč. 2022, č. 6 (2022), s. 26-28. ISSN 1211-846X
    Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910264; GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: broccoli * chocolate * sulforaphane * sensory
    Obor OECD: Food and beverages
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-6-2022/
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340503
     
     
  4. 4.
    0563300 - ÚVGZ 2023 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Novotný, L. - Tříska, Jan - Novotná, P. - Houška, M.
    Protivirová ochrana s využitím složek zázvoru a brukvovité zeleniny.
    [Antiviral protection using ingredients of ginger and cruciferous vegetables.]
    Výživa a potraviny. Roč. 2022, č. 5 (2022), s. 15-20. ISSN 1211-846X
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: ginger * 6-gingerol * 6-shogaol * sulforaphane * virus protection
    Obor OECD: Food and beverages
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-5-2022/
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0335298
     
     
  5. 5.
    0560055 - FGÚ 2023 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Kapoor, Sonam - Kala, David - Svoboda, Jan - Daněk, Jan - Faridová, Adéla - Brnoliaková, Z. - Mikulecká, Anna - Folbergrová, Jaroslava - Otáhal, Jakub
    The Effect of Sulforaphane on Perinatal Hypoxic-Ischemic Brain Injury in Rats.
    Physiological Research. Roč. 71, č. 3 (2022), s. 401-411. ISSN 0862-8408. E-ISSN 1802-9973
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA18-07908S; GA MŠMT(CZ) LM2018129; GA ČR(CZ) GA22-28265S
    Institucionální podpora: RVO:67985823
    Klíčová slova: perinatal hypoxic-ischemic insult * rat * FDG-PET * sulforaphane * neuronal damage * motor impairment
    Obor OECD: Neurosciences (including psychophysiology
    Impakt faktor: 2.1, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://www.biomed.cas.cz/physiolres/pdf/2022/71_401.pdf
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0333187
     
     
  6. 6.
    0556999 - FGÚ 2023 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Daněk, Jan - Danačíková, Šárka - Kala, David - Svoboda, Jan - Kapoor, Sonam - Pošusta, Antonín - Folbergrová, Jaroslava - Tauchmannová, Kateřina - Mráček, Tomáš - Otáhal, Jakub
    Sulforaphane Ameliorates Metabolic Changes Associated With Status Epilepticus in Immature Rats.
    Frontiers in Cellular Neuroscience. Roč. 16, Mar 15 (2022), č. článku 855161. E-ISSN 1662-5102
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA18-07908S; GA MŠMT(CZ) LM2018129; GA ČR(CZ) GA22-28265S
    Institucionální podpora: RVO:67985823
    Klíčová slova: status epilepticus * pilocarpine * immature rat * brain * μCT/PET * glucose metabolism * cerebral blood flow (CBF) * sulforaphane
    Obor OECD: Neurosciences (including psychophysiology
    Impakt faktor: 5.3, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://doi.org/10.3389/fncel.2022.855161
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0331118
     
     
  7. 7.
    0555477 - ÚVGZ 2022 RIV cze P1 - Užitný vzor, průmyslový vzor
    Balík, J. - Híc, P. - Soural, I. - Šnurkovič, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Houška, M. - Strohalm, J. - Jílek, L.
    Čokoláda obohacená o sulforafan.
    [Chocolate enriched with sulforaphane.]
    2021. Vlastník: Mendelova univerzita v Brně, Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v i., Výzkumný ústav potravinářský, Pure Food Czechia s.r.o. Datum udělení vzoru: 14.12.2021. Číslo vzoru: 35653
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: chocolate * sulforaphane * broccoli sprouts * food * antioxidant
    Obor OECD: Food and beverages
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0035/uv035653.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0330019
     
     
  8. 8.
    0548963 - ÚVGZ 2022 RIV cze P1 - Užitný vzor, průmyslový vzor
    Houška, M. - Jílek, L. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Kovaříková, E. - Novotná, P. - Balík, J.
    Doplněk stravy z lyofilizovaných klíčků brokolice a ředkve s vysokým obsahem sulforafanu pro přímou konzumaci a k nutričnímu obohacení běžných potravin.
    [Dietary supplement from lyophilized sprouts of broccoli and radish with a high content of sulforaphane for direct consumption and for nutritional enrichment of common foods.]
    2021. Vlastník: Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i. – Pure Food Czechia s.r.o. – Mendelova univerzita v Brně – Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i. Datum udělení vzoru: 21.09.2021. Číslo vzoru: 35425
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: lyophilized sprouts * broccoli * broccoli * sulforaphane * doplněk stravy
    Obor OECD: Food and beverages
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0035/uv035425.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0330020
     
     
  9. 9.
    0546289 - ÚVGZ 2022 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Tříska, Jan - Balík, J. - Houska, M. - Novotná, P. - Magner, M. - Vrchotová, Naděžda - Híc, P. - Jílek, L. - Thorova, K. - Šnurkovič, P. - Soural, I.
    Factors Influencing Sulforaphane Content in Broccoli Sprouts and Subsequent Sulforaphane Extraction.
    Foods. Roč. 10, č. 8 (2021), č. článku 1927. E-ISSN 2304-8158
    Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910264; GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS III - 90123
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: glucosinolate * antioxidant * enzymes * growth * broccoli and radish sprouts * sulforaphane * myrosinase * extraction * epithiospecifier protein
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 5.561, rok: 2021
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2304-8158/10/8/1927
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0322824
     
     
  10. 10.
    0365060 - ÚVGZ 2012 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Totušek, J. - Tříska, Jan - Lefnerová, D. - Strohalm, J. - Vrchotová, Naděžda - Zendulka, O. - Průchová, J. - Chaloupková, J. - Novotná, P. - Houška, M.
    Contents of Sulforaphane and Total Isothiocyanates, Antimutagenic Activity, and Inhibition of Clastogenicity in Pulp Juices from Cruciferous Plants.
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 29, č. 5 (2011), s. 548-556. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
    Grant CEP: GA MZe QF3287
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
    Klíčová slova: cruciferous vegetables * juice * antimutagenic effects * sulforaphane * isothiocyanates
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.522, rok: 2011
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0200396
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.