Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0585591 - MBÚ 2025 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Dostál, Z. - Zholobenko, A. V. - Přichystalová, H. - Gottschalk, B. - Valentová, Kateřina - Malli, R. - Modrianský, M.
    Quercetin protects cardiomyoblasts against hypertonic cytotoxicity by abolishing intracellular CaSUP2+/SUP elevations and mitochondrial depolarisation.
    Biochemical Pharmacology. Roč. 222, April 2024 (2024), č. článku 116094. ISSN 0006-2952. E-ISSN 1873-2968
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA23-04654S
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: calcium * 2,3-dehydrosilybin * polyphenols * flavonoids * silymarin * apoptosis * injury * Hypertonic stress * Quercetin * 2,3-dehydrosilybin * H9c2 cells * Calcium
    Obor OECD: Pharmacology and pharmacy
    Impakt faktor: 5.8, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0006295224000777?via%3Dihub
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0353287
     
     
  2. 2.
    0574355 - ÚIACH 2024 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Lojková, L. - Pluháčková, H. - Benešová, K. - Kudláčková, Barbora - Cerkal, R.
    The highest yield, or greener solvents? Latest trends in quercetin extraction methods.
    TrAC-Trends in Analytical Chemistry. Roč. 167, OCT (2023), č. článku 117229. ISSN 0165-9936. E-ISSN 1879-3142
    Institucionální podpora: RVO:68081715
    Klíčová slova: quercetin * green solvents * onion solid waste
    Obor OECD: Analytical chemistry
    Impakt faktor: 13.1, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0344693
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0574355.pdf21.5 MBAutorský postprintvyžádat
     
     
  3. 3.
    0571685 - ÚCHP 2024 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Zachová, Zdeňka - Cuřínová, Petra - Sajfrtová, Marie
    The kinetic study of pressurized liquid extraction of pesticidal active secondary metabolites from Leuzea Carthamoides.
    Industrial Crops and Products. Roč. 196, JUN 2023 (2023), č. článku 116511. ISSN 0926-6690. E-ISSN 1872-633X
    Institucionální podpora: RVO:67985858
    Klíčová slova: 20-hydroxyecdysone * chlorogenic acid * quercetin
    Obor OECD: Chemical engineering (plants, products)
    Impakt faktor: 5.9, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access s časovým embargem
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0342742
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0571685.pdf04.2 MBAutorský postprintvyžádat
     
     
  4. 4.
    0561707 - ÚIACH 2023 RIV CZ eng O - Ostatní výsledky
    Benešová, K. - Lojková, L. - Kudláčková, Barbora
    The map of quercetin and its derivatives occurence in parts of onion (Allium cepa L.) varieties.
    Book of abstracts and program. Advances in Chromatography and Electrophoresis & Chiranal 2022. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2022. s. 78-79
    Institucionální podpora: RVO:68081715
    Klíčová slova: onion * quercetin * pressurized liquid extraction
    Obor OECD: Analytical chemistry
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0334228
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0561707.pdf52.2 MBAutorský postprintpovolen
     
     
  5. 5.
    0557995 - MBÚ 2023 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Petrásková, Lucie - Káňová, Kristýna - Brodsky, Katerina - Hetman, Anastasia - Petránková, Barbora - Pelantová, Helena - Křen, Vladimír - Valentová, Kateřina
    Sulfated Phenolic Substances: Preparation and Optimized HPLC Analysis.
    International Journal of Molecular Sciences. Roč. 23, č. 10 (2022), č. článku 5743. E-ISSN 1422-0067
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA19-00043S; GA MZd(CZ) NU21-02-00135
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: enzymatic sulfation * quercetin * sulfotransferases * silybin * flavonolignans * metabolites * flavonoids * aryl sulfotransferase * Desulfitobacterium hafniense * HPLC analysis * sulfates * flavonoids * polyphenols * phenolic acid
    Obor OECD: Analytical chemistry
    Impakt faktor: 5.6, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/1422-0067/23/10/5743
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0332217
     
     
  6. 6.
    0557085 - MBÚ 2023 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Kosina, P. - Ryšavá, A. - Vostálová, J. - Papoušková, B. - Biedermann, David - Ulrichová, J. - Svobodová, A.
    Stability and ultraviolet A photostability of silymarin polyphenols and its consequences for practical use in dermatology.
    Journal of Photochemistry and Photobiology A-Chemistry. Roč. 429, 1 August (2022), č. článku 113897. ISSN 1010-6030. E-ISSN 1873-2666
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: milk thistle * quercetin * oxidation * flavonoids * mechanisms * silybin * Silybum marianum * Flavonolignan * Flavonoid * Stability * Photostability * Photodecomposition products
    Obor OECD: Dermatology and venereal diseases
    Impakt faktor: 4.3, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1010603022001265?via%3Dihub
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0331254
     
     
  7. 7.
    0543899 - MBÚ 2022 RIV US eng M - Část monografie knihy
    Nunes dos Santos, C. - Menezes, R. - Carregosa, D. - Valentová, Kateřina
    Flavonols and Flavones.
    Dietary Polyphenols: Metabolism and Health Effects. Hoboken, New Jersey: John Willey and Sons Inc., 2021 - (Tomás-Barberán, F.; González-Sarrías, A.; García-Villalba, R.), s. 163-198. ISBN 978-1-119-56372-3
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LTC19039
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: flavonols * flavones * quercetin * kaempferol * myricetin
    Obor OECD: Nutrition, Dietetics
    https://www.wiley.com/en-us/Dietary+Polyphenols%3A+Metabolism+and+Health+Effects-p-9781119563723
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0321008
     
     
  8. 8.
    0541254 - ÚOCHB 2022 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Jakl, M. - Kovač, Ishak - Ćavar Zeljković, S. - Jaklová Dytrtová, Jana
    Triazole fungicides in soil affect the yield of fruit, green biomass, and phenolics production of Solanum lycopersicum L.
    Food Chemistry. Roč. 351, Jul 30 (2021), č. článku 129328. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA18-01710S
    Institucionální podpora: RVO:61388963
    Klíčová slova: penconazole * cyproconazole * chlorogenic acid * p-coumaric acid * quercetin * plant stress * element bioavailability
    Obor OECD: Biochemical research methods
    Impakt faktor: 9.231, rok: 2021
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.129328
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0318841
     
     
  9. 9.
    0534618 - MBÚ 2021 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Káňová, Kristýna - Petrásková, Lucie - Pelantová, Helena - Rybková, Z. - Malachová, K. - Cvačka, Josef - Křen, Vladimír - Valentová, Kateřina
    Sulfated Metabolites of Luteolin, Myricetin, and Ampelopsin: Chemoenzymatic Preparation and Biophysical Properties.
    Journal of Agricultural and Food Chemistry. Roč. 68, č. 40 (2020), s. 11197-11206. ISSN 0021-8561. E-ISSN 1520-5118
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA19-00043S; GA MŠMT(CZ) LTC18003; GA MŠMT(CZ) LTC19039
    Institucionální podpora: RVO:61388971 ; RVO:61388963
    Klíčová slova: antioxidant activity * phenolic-compounds * in-vitro * flavonol glycosides * tissue distribution * rat plasma * quercetin * mutagenicity * quantification * quercetin * luteolin * myricetin
    Obor OECD: Nutrition, Dietetics; Analytical chemistry (UOCHB-X)
    Impakt faktor: 5.279, rok: 2020
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.jafc.0c03997
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0312789
     
     
  10. 10.
    0524348 - ÚVGZ 2021 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Bedrníček, J. - Jirotkova, D. - Kadlec, J. - Laknerová, I. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan - Samková, E. - Smetana, P.
    Thermal stability and bioavailability of bioactive compounds after baking of bread enriched with different onion by-products.
    Food Chemistry. Roč. 319, JUL 2020 (2020), č. článku 126562. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS III - 90123
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: total phenolic content * antioxidant properties * quercetin * extract * quality * waste * transformation * consumption * glucosides * components * Onion waste * Gluten-free bread * Thermal processing * hplc-ms/ms * Flavonoids * Quercetin dimers * Quercetin trimers
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 7.514, rok: 2020
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814620304246?via%3Dihub
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0308710
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.