Výsledky vyhledávání
- 1.0575730 - ÚEB 2024 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
Magadlela, A. - Zungu, N. S. - Khoza, T. - Aremu, A.O. - Grúz, Jiří - Pérez-Fernández, M.
Metabolic Self-regulation of Pisum sativum L. Under Varying Soil Fertility in South Africa.
Journal of Soil Science and Plant Nutrition. Roč. 23, č. 1 (2023), s. 177-189. ISSN 0718-9508. E-ISSN 0718-9516
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA17-06613S
Institucionální podpora: RVO:61389030
Klíčová slova: Endophytic/associative bacteria * Legumes * Nutrient deficient * Phenolic acids
Obor OECD: Plant sciences, botany
Impakt faktor: 3.9, rok: 2022
Způsob publikování: Open access
https://doi.org/10.1007/s42729-022-00930-9
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0345466Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 2023_Magadlela_JOURNAL OF SOIL SCIENCE AND PLANT NUTRITION_177.pdf 0 1.2 MB Jiná povolen - 2.0566367 - MBÚ 2023 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
Kolaříková, Viola - Brodsky, Katerina - Petrásková, Lucie - Pelantová, Helena - Cvačka, Josef - Havlíček, Libor - Křen, Vladimír - Valentová, Kateřina
Sulfation of Phenolic Acids: Chemoenzymatic vs. Chemical Synthesis.
International Journal of Molecular Sciences. Roč. 23, č. 23 (2022), č. článku 15171. E-ISSN 1422-0067
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA19-00043S; GA MZd(CZ) NU21-02-00135
Institucionální podpora: RVO:61388971 ; RVO:61388963 ; RVO:61389030
Klíčová slova: sulfation * phenolic acids * aryl sulfotransferase * flavonoid metabolites * biotransformation
Obor OECD: Organic chemistry; Analytical chemistry (UOCHB-X); Organic chemistry (UEB-Q)
Impakt faktor: 5.6, rok: 2022
Způsob publikování: Open access
https://www.mdpi.com/1422-0067/23/23/15171
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0337718 - 3.0562132 - ÚEB 2023 RIV ZA eng J - Článek v odborném periodiku
Cüce, M. - Colak, N. - Ćavar Zeljković, S. - Tarkowski, P. - Strnad, Miroslav - Grúz, J. - Imamoglu, K.V. - Ayaz, F. A.
An evaluation of volatiles and phenolic compounds in conjunction with the antioxidant capacity of endemic endangered species of Erodium hendrikii Alpınar.
South African Journal of Botany. Roč. 149, SEP (2022), s. 458-467. ISSN 0254-6299. E-ISSN 1727-9321
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000827
Institucionální podpora: RVO:61389030
Klíčová slova: Antioxidant * Endemic * Erodium hendrikii * Fatty acid * Non-polar compounds * Phenolic acids
Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
Impakt faktor: 3.1, rok: 2022
Způsob publikování: Open access
https://doi.org/10.1016/j.sajb.2022.06.010
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0334544Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 2022_Cuce_SOUTH AFRICAN JOURNAL OF BOTANY_458.pdf 1 1.1 MB Jiná povolen - 4.0561498 - ÚEB 2023 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
Supikova, K. - Kosinova, A. - Vavrusa, M. - Koplikova, L. - François, A. - Pospíšil, Jiří - Zatloukal, M. - Wever, R. - Hartog, A. - Grúz, J.
Sulfated phenolic acids in plants.
Planta. Roč. 255, č. 6 (2022), č. článku 124. ISSN 0032-0935. E-ISSN 1432-2048
Institucionální podpora: RVO:61389030
Klíčová slova: Edible species * lc–ms * Mass spectrometry * Metabolomics * Phenolic acids * Sulfated compounds
Obor OECD: Plant sciences, botany
Impakt faktor: 4.3, rok: 2022
Způsob publikování: Open access
https://doi.org/10.1007/s00425-022-03902-6
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0334097Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 2022_Supikova_PLANTA_124.pdf 1 2.1 MB Jiná povolen - 5.0549630 - ÚEB 2022 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
Hýsková, V. - Bělonožníková, K. - Doričová, V. - Kavan, D. - Gillarová, S. - Henke, S. - Synková, Helena - Ryšlavá, H. - Čeřovská, Noemi
Effects of heat treatment on metabolism of tobacco plants infected with Potato virus Y.
Plant Biology. Roč. 23, č. 1 (2021), s. 131-141. ISSN 1435-8603. E-ISSN 1438-8677
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000738
Institucionální podpora: RVO:61389030
Klíčová slova: glycosidases * Hatch–Slack cycle * heat shock * Hsp70 * Hsp90 * phenolic acids * Potato virus Y
Obor OECD: Biochemical research methods
Impakt faktor: 3.877, rok: 2021
Způsob publikování: Open access
http://doi.org/10.1111/plb.13234
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0325588Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 2021_Hyskova_PLANT BIOLOGY_131.pdf 1 1.7 MB Jiná povolen - 6.0549509 - ÚEB 2022 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Hlophe, N. P. - Aremu, A.O. - Grúz, Jiří - Van Staden, J. - Finnie, J.F.
Influence of different cytokinins on the phenolic acids and antioxidant activity of two Brachystelma species.
Plant Cell, Tissue and Organ Culture. Roč. 145, č. 3 (2021), s. 689-699. ISSN 0167-6857. E-ISSN 1573-5044
Institucionální podpora: RVO:61389030
Klíčová slova: Apocynaceae * Conservation * Cytokinins * Flavonoids * Hydroxybenzoic acids * Hydroxycinnamic acids * Micropropagation * Phenolic acids
Obor OECD: Plant sciences, botany
Impakt faktor: 2.726, rok: 2021
Způsob publikování: Open access
http://doi.org/10.1007/s11240-021-02038-x
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0325506Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 2021_Hlophe_PLANT CELL TISSUE AND ORGAN CULTURE_689.pdf 1 1 MB Jiná povolen - 7.0549499 - ÚEB 2022 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Florencio-Ortiz, V. - Grúz, Jiří - Casas, J.L.
Changes in the free phenolic acid composition of pepper (Capsicum annuum L.) leaves in response to green peach aphid (Myzus persicae Sulzer) infestation.
Arthropod-Plant Interactions. Roč. 15, č. 3 (2021), s. 329-336. ISSN 1872-8855. E-ISSN 1872-8847
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA19-00973S
Institucionální podpora: RVO:61389030
Klíčová slova: Biotic stress * Capsicum annuum * lc–ms/ms * Phenolic acids * Plant defence * Plant–aphid interaction
Obor OECD: Biochemical research methods
Impakt faktor: 2.409, rok: 2021
Způsob publikování: Open access
http://doi.org/10.1007/s11829-021-09820-w
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0325492Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 2021_Florencio-Ortiz_ARTHROPOD-PLANT INTERACTIONS_329.pdf 1 964.2 KB Jiná povolen - 8.0544187 - ÚEB 2022 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
Makowski, W. - Królicka, A. - Nowicka, Anna - Zwyrtková, Jana - Tokarz, B. - Pečinka, Aleš - Banasiuk, R. - Tokarz, K. M.
Transformed tissue of Dionaea muscipula J. Ellis as a source of biologically active phenolic compounds with bactericidal properties.
Applied Microbiology and Biotechnology. Roč. 105, č. 3 (2021), s. 1215-1226. ISSN 0175-7598. E-ISSN 1432-0614
Institucionální podpora: RVO:61389030
Klíčová slova: Phenolic acids * Plumbagin * Rhizobium rhizogenes * Teratomas * Venus flytrap
Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
Impakt faktor: 5.560, rok: 2021
Způsob publikování: Open access
http://doi.org/10.1007/s00253-021-11101-8
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0321239Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 2021_Makowski_APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY_1215.pdf 1 755.6 KB Jiná povolen - 9.0539780 - BC 2021 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Urajová, Petra - Krištůfek, Václav - Bruce Krejčí, A.
Kyselina para-kumarová a výživa včel.
[Para-coumaric acid and bee nutrition.]
Moderní včelař. Roč. 17, č. 7 (2020), s. 28-30. ISSN 1214-5793
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LM2015055; GA MŠMT(CZ) LO1416
Grant ostatní: AV ČR(CZ) StrategieAV21/9
Program: StrategieAV
Institucionální podpora: RVO:60077344 ; RVO:61388971
Klíčová slova: phenolic acids * honeybee * winter carbohydrate stocks * honey
Obor OECD: Animal and dairy science; Entomology (MBU-M)
Způsob publikování: Omezený přístup
https://www.modernivcelar.eu/cislo-2020-7
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0318072 - 10.0531730 - ÚEB 2021 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Vondráková, Zuzana - Trávníčková, Alena - Malbeck, Jiří - Haisel, Daniel - Černý, Radek - Cvikrová, Milena
The effect of storage conditions on the carotenoid and phenolic acid contents of selected apple cultivars.
European Food Research and Technology. Roč. 246, č. 9 (2020), s. 1783-1794. ISSN 1438-2377. E-ISSN 1438-2385
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LTC17034
Institucionální podpora: RVO:61389030
Klíčová slova: Antioxidants * Free and glycosylated phenolic acids * Harvest * Storage conditions
Obor OECD: Analytical chemistry
Impakt faktor: 2.998, rok: 2020
Způsob publikování: Open access
http://doi.org/10.1007/s00217-020-03532-w
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0310350Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 2020_Vondrakova_European Food Research and Technology_1783.pdf 1 4.2 MB Jiná povolen