Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0534257 - FGÚ 2021 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Kosek, V. - Heczková, M. - Novák, F. - Meisnerová, E. - Nováková, Olga - Zelenka, J. - Bechyňská, K. - Vrzáčová, N. - Suttnar, J. - Hlaváčková, A. - Danková, H. - Bratová, M. - Dasková, N. - Malínská, H. - Oliyarnyk, O. - Wohl, P. - Bastová, H. - Hajslová, J. - Cahová, M.
    The omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids and Oxidative Stress in Long-Term Parenteral Nutrition Dependent Adult Patients: Functional Lipidomics Approach.
    Nutrients. Roč. 12, č. 8 (2020), č. článku 2351. E-ISSN 2072-6643
    Institucionální podpora: RVO:67985823
    Klíčová slova: home parenteral nutrition * intestinal failure * fish oil * olive oil * oxidative stress * lipidomics * hydroxy-fatty acids * plasmalogens * lipidomics
    Obor OECD: Nutrition, Dietetics
    Impakt faktor: 5.719, rok: 2020
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2072-6643/12/8/2351
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0312480
     
     
  2. 2.
    0445833 - ÚOCHB 2016 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Háková, Eva - Vrkoslav, Vladimír - Míková, Radka - Schwarzová-Pecková, K. - Bosáková, Z. - Cvačka, Josef
    Localization of double bonds in triacylglycerols using high-performance liquid chromatography/atmospheric pressure chemical ionization ion-trap mass spectrometry.
    Analytical and Bioanalytical Chemistry. Roč. 407, č. 17 (2015), s. 5175-5188. ISSN 1618-2642. E-ISSN 1618-2650
    Grant CEP: GA ČR GAP206/12/0750
    Institucionální podpora: RVO:61388963
    Klíčová slova: double bond * gas-phase chemistry * lipidomics * olive oil * vernix caseosa
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 3.125, rok: 2015
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0247885
     
     
  3. 3.
    0437821 - FGÚ 2015 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Svobodová, Michaela - Andreadou, I. - Skaltsounis, A.-L. - Kopecký, Jan - Flachs, Pavel
    Oleuropein as an inhibitor of peroxisome proliferator-activated receptor gamma.
    Genes and Nutrition. Roč. 9, č. 1 (2014), s. 376. ISSN 1555-8932. E-ISSN 1865-3499
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GAP301/11/0226
    Institucionální podpora: RVO:67985823
    Klíčová slova: oleuropein * adipogenesis * PPARγ * olive oil and leaf extracts * catalase
    Kód oboru RIV: FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolizmus, výživa
    Impakt faktor: 2.794, rok: 2014
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0241353
     
     
  4. 4.
    0376678 - ÚOCHB 2013 RIV HR eng M - Část monografie knihy
    Zarevúcka, Marie
    Olive Oil as Inductor of Microbial Lipase.
    Olive Oil - Constituents, Quality, Health Properties and Bioconversions. Rijeka: InTech, 2012 - (Dimitrios, B.), s. 457-470. ISBN 978-953-307-921-9
    Grant CEP: GA ČR GAP502/10/1734
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40550506
    Klíčová slova: olive oil * microorganism * lipase
    Kód oboru RIV: CC - Organická chemie
    http://www.intechopen.com/books/olive-oil-constituents-quality-health-properties-and-bioconversions/olive-oil-as-inductor-of-microbial-lipase
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0209019
     
     
  5. 5.
    0104253 - FZU-D 20040595 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Houška, M. - Kubásek, M. - Strohalm, J. - Landfeld, A. - Kamarád, Jiří
    Warming of olive oil processed by high hydrostatic pressure.
    [Ohřev olivového oleje zpracovaného vysokým hydrostatickým tlakem.]
    High Pressure Research. Roč. 24, č. 2 (2004), s. 303-308. ISSN 0895-7959. E-ISSN 1477-2299
    Grant CEP: GA MZe EP9026
    Klíčová slova: olive oil * food processing * high pressure * warming
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.504, rok: 2004
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0011527
     
     
  6. 6.
    0048622 - FZÚ 2007 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Kubásek, M. - Houška, M. - Landfeld, A. - Strohalm, J. - Kamarád, Jiří - Žitný, R.
    Thermal diffusivity estimation of the olive oil during its high-pressure treatment.
    [Odhad tepelné difusivity olivového oleje během ošetření vysokým tlakem.]
    Journal of Food Engineering. Roč. 74, - (2006), s. 286-291. ISSN 0260-8774. E-ISSN 1873-5770
    Grant CEP: GA MZe QF3287
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z10100521
    Klíčová slova: olive oil * food processing * high pressure * thermal diffusivity
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 1.696, rok: 2006
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0139218
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.