Výsledky vyhledávání
- 1.0570379 - ÚEB 2023 RIV cze P1 - Užitný vzor, průmyslový vzor
Šafář, Jan - Doležel, Jaroslav - Míša, P. - Čegan, Radim - Vojtková, Tereza - Dreiseitl, A. - Vaculová, K. - Psota, V. - Hartman, I. - Běláková, S. - Benešová, K.
Sada primerů k aplikaci CAPS a SBE markerů pro vybrané znaky kvality a odolnosti využitelné při šlechtění jarního ječmene.
[Primers for applying CAPS and SBE markers for selected quality and resistance traits that can be used in spring barley breeding.]
2022. Vlastník: Ústav experimentální botaniky AV ČR, v. v. i. & Agrotest fyto, s.r.o. & Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. Datum udělení vzoru: 13.12.2022. Číslo vzoru: 36681
Grant CEP: GA TA ČR(CZ) TN01000062
Institucionální podpora: RVO:61389030
Klíčová slova: Barley * malting and nutritional parameters * resistance to powdery mildew
Obor OECD: GM technology (crops and livestock), livestock cloning, marker assisted selection, diagnostics (DNA chips and biosensing devices for the early/accurate detection of diseases) biomass feedstock production technologies, biopharming
https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036681.pdf
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0341688Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 2022_Safar_uzitny_vzor_CZ36681.pdf 2 723.4 KB Jiná povolen - 2.0536263 - ÚVGZ 2021 RIV CZ eng K - Konferenční příspěvek (tuzemská konf.)
Simor, J. - Klem, Karel - Psota, V.
Interactive effects of elevated CO2 concentration, drought and nitrogen nutrition on malting quality of spring barley.
MENDELNET 2019: PROCEEDINGS OF 26TH INTERNATIONAL PHD STUDENTS CONFERENCE. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2019 - (Cerkal, R.; Belcredi, N.; Prokesova, L.; Pilatova, A.), s. 108-112. ISBN 978-80-7509-688-3.
[MendelNet 2019. International PhD Students Conference /26./. Brno (CZ), 06.11.2019-07.11.2019]
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: protein-concentration * wheat * impacts * crop * malting barley * greenhouse gases * nitrogen fertilization * reduced water availability
Obor OECD: Agriculture
https://mendelnet.cz/artkey/mnt-201901-0016_Interactive-effects-of-elevated-CO-sub-2-sub-concentration-drought-and-nitrogen-nutrition-on-malting-quality-of.php?back=/magno/mnt/2019/mn1.php?secid=9
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0314076 - 3.0535075 - MBÚ 2021 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Hanč, A. - Hřebečková, T. - Plíva, P. - Cajthaml, Tomáš
Vermicomposting of sludge from a malt house.
Waste Management. Roč. 118, DEC 2020 (2020), s. 232-240. ISSN 0956-053X. E-ISSN 1879-2456
Institucionální podpora: RVO:61388971
Klíčová slova: Earthworm * Malting sludge * Microorganism * Vermicompost
Obor OECD: Microbiology
Impakt faktor: 7.145, rok: 2020
Způsob publikování: Omezený přístup
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0956053X20304694
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0313183 - 4.0524514 - ÚVGZ 2021 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Simor, J. - Psota, V. - Klem, Karel
Effect of elevated CO2 concentration, nitrogen nutrition and reduced water availability on malting quality of spring barley.
Kvasný průmysl. Roč. 66, č. 2 (2020), s. 245-254. E-ISSN 2570-8619
Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910197
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: protein-concentration * mineral nutrient * climate-change * grain protein * wheat * stress * starch * drought * yield * haze * CO2 concentration * nitrogen * water availability * malting quality * barley
Obor OECD: Food and beverages
Způsob publikování: Open access
http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/207
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0309137 - 5.0507060 - ÚCHP 2020 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Poštulková, Michaela - Řezanina, J. - Fiala, J. - Růžička, Marek - Dostálek, P. - Brányik, T.
Suppression of Fungal Contamination by Pythium Oligandrum during Malting of Barley.
Journal of the Institute of Brewing. Roč. 124, č. 4 (2018), s. 336-340. ISSN 0046-9750. E-ISSN 2050-0416
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LD13018
Institucionální podpora: RVO:67985858
Klíčová slova: pythium oligandrum * starter culture * malting
Obor OECD: Chemical process engineering
Impakt faktor: 0.994, rok: 2018
Způsob publikování: Open access
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdfdirect/10.1002/jib.518
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0298149Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup journal institute brewing.pdf 2 205.6 KB Vydavatelský postprint povolen - 6.0503811 - ÚIACH 2020 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Strouhalová, Dana - Benkovská, Dagmar - Bobálová, Janette
iTRAQ-based quantitative proteomic analysis of key barley proteins reveals changes after malting.
Journal of Liquid Chromatography & Related Technologies. Roč. 41, 17-18 (2018), s. 998-1003. ISSN 1082-6076. E-ISSN 1520-572X
Institucionální podpora: RVO:68081715
Klíčová slova: barley * HPLC SEC separation * malting process * mass spectrometry
Obor OECD: Analytical chemistry
Impakt faktor: 0.987, rok: 2018
Způsob publikování: Omezený přístup
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0295601Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 0503811_IR.pdf 1 1.1 MB Jiná vyžádat - 7.0495348 - ÚSMH 2019 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Krausová, I. - Mizera, Jiří - Dostálek, P. - Řanda, Z.
Non-destructive determination of nitrogen in malting barleys by instrumental photon activation analysis and its comparison with the Dumas method.
Journal of the Institute of Brewing. Roč. 124, č. 1 (2018), s. 4-8. ISSN 0046-9750. E-ISSN 2050-0416
Institucionální podpora: RVO:67985891
Klíčová slova: nitrogen * instrumental photon activation analysis * Dumas method * malting barley
Obor OECD: Food and beverages
Impakt faktor: 0.994, rok: 2018
Způsob publikování: Open access
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jib.477
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0288349 - 8.0488727 - ÚJF 2019 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Krausová, Ivana - Mizera, Jiří - Dostálek, P. - Řanda, Zdeněk
Non-destructive determination of nitrogen in malting barleys by instrumental photon activation analysis and its comparison with the Dumas method.
Journal of the Institute of Brewing. Roč. 124, č. 1 (2018), s. 4-8. ISSN 0046-9750. E-ISSN 2050-0416
Grant CEP: GA ČR(CZ) GBP108/12/G108
Institucionální podpora: RVO:61389005
Klíčová slova: nitrogen * instrumental photon activation analysis * Dumas method * malting barley
Obor OECD: Food and beverages
Impakt faktor: 0.994, rok: 2018
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0283269 - 9.0470367 - ÚCHP 2017 BE eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
Zítková, K. - Poštulková, Michaela - Řezanina, J. - Dostálek, P. - Růžička, Marek - Brányik, T.
Pythium Oligandrum as a Starter Culture in the Malting Process.
Program, Posters. -: -, 2016, P2.7. ISBN N.
[International Trends in Brewing Symposium (TIB 2016) /12./. Gent (BE), 03.04.2016-07.04.2016]
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LD13018
Institucionální podpora: RVO:67985858
Klíčová slova: malting * starter culture * pythium oligandrum
Kód oboru RIV: CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
http://www.trendsinbrewing.org/posters.html
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0268028Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup SKMBT_C22017012008240.pdf 0 437.6 KB Vydavatelský postprint povolen - 10.0423645 - ÚIACH 2014 CZ eng D - Dizertace
Benkovská, Dagmar
Barley Proteomic Studies Related to Beer Production.
Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i. Obhájeno: Brno. 30.10.2013. - Brno: Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická, 2013. 130 s.
Grant CEP: GA MŠMT 1M0570
Institucionální podpora: RVO:68081715
Klíčová slova: proteomics * barley * protein * brewing * malting * glycosylation
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
https://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace_soubor_verejne.php?file_id=69643
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0229789Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 0423645_IR.pdf 0 5 MB Autorský postprint vyžádat