Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0570379 - ÚEB 2023 RIV cze P1 - Užitný vzor, průmyslový vzor
    Šafář, Jan - Doležel, Jaroslav - Míša, P. - Čegan, Radim - Vojtková, Tereza - Dreiseitl, A. - Vaculová, K. - Psota, V. - Hartman, I. - Běláková, S. - Benešová, K.
    Sada primerů k aplikaci CAPS a SBE markerů pro vybrané znaky kvality a odolnosti využitelné při šlechtění jarního ječmene.
    [Primers for applying CAPS and SBE markers for selected quality and resistance traits that can be used in spring barley breeding.]
    2022. Vlastník: Ústav experimentální botaniky AV ČR, v. v. i. & Agrotest fyto, s.r.o. & Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. Datum udělení vzoru: 13.12.2022. Číslo vzoru: 36681
    Grant CEP: GA TA ČR(CZ) TN01000062
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: Barley * malting and nutritional parameters * resistance to powdery mildew
    Obor OECD: GM technology (crops and livestock), livestock cloning, marker assisted selection, diagnostics (DNA chips and biosensing devices for the early/accurate detection of diseases) biomass feedstock production technologies, biopharming
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036681.pdf
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0341688
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2022_Safar_uzitny_vzor_CZ36681.pdf2723.4 KBJinápovolen
     
     
  2. 2.
    0536263 - ÚVGZ 2021 RIV CZ eng K - Konferenční příspěvek (tuzemská konf.)
    Simor, J. - Klem, Karel - Psota, V.
    Interactive effects of elevated CO2 concentration, drought and nitrogen nutrition on malting quality of spring barley.
    MENDELNET 2019: PROCEEDINGS OF 26TH INTERNATIONAL PHD STUDENTS CONFERENCE. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2019 - (Cerkal, R.; Belcredi, N.; Prokesova, L.; Pilatova, A.), s. 108-112. ISBN 978-80-7509-688-3.
    [MendelNet 2019. International PhD Students Conference /26./. Brno (CZ), 06.11.2019-07.11.2019]
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: protein-concentration * wheat * impacts * crop * malting barley * greenhouse gases * nitrogen fertilization * reduced water availability
    Obor OECD: Agriculture
    https://mendelnet.cz/artkey/mnt-201901-0016_Interactive-effects-of-elevated-CO-sub-2-sub-concentration-drought-and-nitrogen-nutrition-on-malting-quality-of.php?back=/magno/mnt/2019/mn1.php?secid=9
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0314076
     
     
  3. 3.
    0535075 - MBÚ 2021 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Hanč, A. - Hřebečková, T. - Plíva, P. - Cajthaml, Tomáš
    Vermicomposting of sludge from a malt house.
    Waste Management. Roč. 118, DEC 2020 (2020), s. 232-240. ISSN 0956-053X. E-ISSN 1879-2456
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: Earthworm * Malting sludge * Microorganism * Vermicompost
    Obor OECD: Microbiology
    Impakt faktor: 7.145, rok: 2020
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0956053X20304694
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0313183
     
     
  4. 4.
    0524514 - ÚVGZ 2021 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Simor, J. - Psota, V. - Klem, Karel
    Effect of elevated CO2 concentration, nitrogen nutrition and reduced water availability on malting quality of spring barley.
    Kvasný průmysl. Roč. 66, č. 2 (2020), s. 245-254. E-ISSN 2570-8619
    Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910197
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: protein-concentration * mineral nutrient * climate-change * grain protein * wheat * stress * starch * drought * yield * haze * CO2 concentration * nitrogen * water availability * malting quality * barley
    Obor OECD: Food and beverages
    Způsob publikování: Open access
    http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/207
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0309137
     
     
  5. 5.
    0507060 - ÚCHP 2020 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Poštulková, Michaela - Řezanina, J. - Fiala, J. - Růžička, Marek - Dostálek, P. - Brányik, T.
    Suppression of Fungal Contamination by Pythium Oligandrum during Malting of Barley.
    Journal of the Institute of Brewing. Roč. 124, č. 4 (2018), s. 336-340. ISSN 0046-9750. E-ISSN 2050-0416
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LD13018
    Institucionální podpora: RVO:67985858
    Klíčová slova: pythium oligandrum * starter culture * malting
    Obor OECD: Chemical process engineering
    Impakt faktor: 0.994, rok: 2018
    Způsob publikování: Open access
    https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdfdirect/10.1002/jib.518
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0298149
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    journal institute brewing.pdf2205.6 KBVydavatelský postprintpovolen
     
     
  6. 6.
    0503811 - ÚIACH 2020 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Strouhalová, Dana - Benkovská, Dagmar - Bobálová, Janette
    iTRAQ-based quantitative proteomic analysis of key barley proteins reveals changes after malting.
    Journal of Liquid Chromatography & Related Technologies. Roč. 41, 17-18 (2018), s. 998-1003. ISSN 1082-6076. E-ISSN 1520-572X
    Institucionální podpora: RVO:68081715
    Klíčová slova: barley * HPLC SEC separation * malting process * mass spectrometry
    Obor OECD: Analytical chemistry
    Impakt faktor: 0.987, rok: 2018
    Způsob publikování: Omezený přístup
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0295601
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0503811_IR.pdf11.1 MBJinávyžádat
     
     
  7. 7.
    0495348 - ÚSMH 2019 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Krausová, I. - Mizera, Jiří - Dostálek, P. - Řanda, Z.
    Non-destructive determination of nitrogen in malting barleys by instrumental photon activation analysis and its comparison with the Dumas method.
    Journal of the Institute of Brewing. Roč. 124, č. 1 (2018), s. 4-8. ISSN 0046-9750. E-ISSN 2050-0416
    Institucionální podpora: RVO:67985891
    Klíčová slova: nitrogen * instrumental photon activation analysis * Dumas method * malting barley
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 0.994, rok: 2018
    Způsob publikování: Open access
    https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jib.477
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0288349
     
     
  8. 8.
    0488727 - ÚJF 2019 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Krausová, Ivana - Mizera, Jiří - Dostálek, P. - Řanda, Zdeněk
    Non-destructive determination of nitrogen in malting barleys by instrumental photon activation analysis and its comparison with the Dumas method.
    Journal of the Institute of Brewing. Roč. 124, č. 1 (2018), s. 4-8. ISSN 0046-9750. E-ISSN 2050-0416
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GBP108/12/G108
    Institucionální podpora: RVO:61389005
    Klíčová slova: nitrogen * instrumental photon activation analysis * Dumas method * malting barley
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 0.994, rok: 2018
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0283269
     
     
  9. 9.
    0470367 - ÚCHP 2017 BE eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Zítková, K. - Poštulková, Michaela - Řezanina, J. - Dostálek, P. - Růžička, Marek - Brányik, T.
    Pythium Oligandrum as a Starter Culture in the Malting Process.
    Program, Posters. -: -, 2016, P2.7. ISBN N.
    [International Trends in Brewing Symposium (TIB 2016) /12./. Gent (BE), 03.04.2016-07.04.2016]
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LD13018
    Institucionální podpora: RVO:67985858
    Klíčová slova: malting * starter culture * pythium oligandrum
    Kód oboru RIV: CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    http://www.trendsinbrewing.org/posters.html
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0268028
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    SKMBT_C22017012008240.pdf0437.6 KBVydavatelský postprintpovolen
     
     
  10. 10.
    0423645 - ÚIACH 2014 CZ eng D - Dizertace
    Benkovská, Dagmar
    Barley Proteomic Studies Related to Beer Production.
    Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i. Obhájeno: Brno. 30.10.2013. - Brno: Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická, 2013. 130 s.
    Grant CEP: GA MŠMT 1M0570
    Institucionální podpora: RVO:68081715
    Klíčová slova: proteomics * barley * protein * brewing * malting * glycosylation
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    https://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace_soubor_verejne.php?file_id=69643
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0229789
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0423645_IR.pdf05 MBAutorský postprintvyžádat
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.