Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0576125 - ÚFA 2024 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Fletcher, L. N. - Cavalié, T. - Grassi, D. - Hueso, R. - Lara, L. M. - Kaspi, Y. - Galanti, E. - Greathouse, T. K. - Molyneux, P. M. - Galand, M. - Vallat, C. - Witasse, O. - Lorente, R. - Hartogh, P. - Poulet, F. - Langevin, Y. - Palumbo, P. - Gladstone, G.R. - Retherford, K. D. - Dougherty, M. K. - Wahlund, J.-E. - Barabash, S. - Iess, L. - Bruzzone, L. - Hussmann, H. - Gurvits, L. I. - Santolík, Ondřej - Kolmašová, Ivana - Fischer, G. - Müller-Wodarg, I. - Piccioni, G. - Fouchet, T. - Gérard, J. C. - Sánchez-Lavega, A. - Irwin, P. G.J. - Grodent, D. - Altieri, F. - Mura, A. - Drossart, P. - Kammer, J. - Giles, R. - Cazaux, S. - Jones, G. - Smirnova, M. - Lellouch, E. - Medvedev, A. S. - Moreno, R. - Rezac, L. - Coustenis, A. - Costa, M.
    Jupiter Science Enabled by ESA’s Jupiter Icy Moons Explorer.
    Space Science Reviews. Roč. 219, č. 7 (2023), č. článku 53. ISSN 0038-6308. E-ISSN 1572-9672
    Institucionální podpora: RVO:68378289
    Klíčová slova: Atmospheres * Auroras * Chemistry * Dynamics * juice * Jupiter
    Obor OECD: Fluids and plasma physics (including surface physics)
    Impakt faktor: 10.3, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://link.springer.com/article/10.1007/s11214-023-00996-6
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0345728
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0576125_Space Sci Reviews_Santolík_2023.pdf121 MBVydavatelský postprintvyžádat
     
     
  2. 2.
    0554775 - ÚVGZ 2022 RIV cze P - Patentový dokument
    Houška, M. - Kýhos, K. - Strohalm, J. - Landfeld, A. - Halama, R. - Adámek, L. - Průchová, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J.
    Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem.
    [Method of producinging non - alcoholic grape juice enriched with resveratrol.]
    2021. Vlastník: Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Česká republika Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Česká republika Masarykova univerzita, Ústav systémové biologie a ekologie AV ČR, v. v. i., Vinařství Valtice, s.r.o. Datum udělení patentu: 24.11.2021. Číslo patentu: 309060
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: grape juice * resveratrol
    Obor OECD: Food and beverages
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309060.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0329427
     
     
  3. 3.
    0489005 - ÚVGZ 2019 RIV US eng M - Část monografie knihy
    Tříska, Jan
    Health active components in fruit/vegetable juices treated by high pressure.
    High Pressure Processing of Fruit and Vegetable Products. Boca Raton: Taylor and Francis, 2018 - (Houška, M.; Marques da Silva, F.), s. 105-115. ISBN 978-1-4987-3902-3
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: hydrogen * microbial activity * healthy important components * vegetable juice * fruit juice
    Obor OECD: Food and beverages
    https://www.taylorfrancis.com/books/e/9781498739030/chapters/10.1201/9781315121123-7
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0283496
     
     
  4. 4.
    0471604 - ÚFA 2017 AT eng A - Abstrakt
    Santolík, Ondřej - Souček, Jan - Kolmašová, Ivana - Hospodarsky, G. B. - Kurth, W. S. - Kletzing, C. A. - Wahlund, J.-E.
    Whistler-mode chorus and hiss in the inner magnetosphere of the Earth: consequences for the JUICE project.
    Abstract book of the 8th International Workshop on Planetary, Solar and Heliospheric Radio Emissions (PRE 8). Vienna: Austrian Academy of Sciences, 2016. s. 41.
    [International Workshop on Planetary, Solar and Heliospheric Radio Emissions (PRE 8) /8./. 25.10.2016-27.10.2016, Seggauberg near Graz]
    Institucionální podpora: RVO:68378289
    Klíčová slova: inner magnetosphere * whistler-mode chorus * plasmaspheric hiss * JUICE project
    Kód oboru RIV: BL - Fyzika plazmatu a výboje v plynech
    http://pre8.oeaw.ac.at/files/Abstract_book.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0268964
     
     
  5. 5.
    0422894 - ÚVGZ 2014 RIV cze P1 - Užitný vzor, průmyslový vzor
    Vokurka, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Balík, J. - Houška, M.
    Zahuštěná hroznová šťáva obohacená resveratrolem a kvercetinem.
    [Concentrated grapevine juice enriched with resveratrol and quercetin.]
    2013. Vlastník: Kitl s.r.o. - Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i. - Mendelova univerzita v Brně. - Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i. Datum udělení vzoru: 18.11.2013. Číslo vzoru: 26112
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: grapevine juice * enrichment * resveratrol * quercetin
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=2040264&lan=cs
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0229026
     
     
  6. 6.
    0422843 - ÚVGZ 2014 RIV cze P1 - Užitný vzor, průmyslový vzor
    Balík, J. - Veverka, J. - Kyseláková, M. - Híc, P. - Horák, M. - Tománková, E. - Šnurkovič, P. - Houška, M. - Kýhos, K. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J. - Lefnerová, D. - Sobota, J.
    Termomacerovaný hroznový mošt s přídavkem kyseliny L-askorbové.
    [Grapevine juice treated with thermo maceration with the L-ascorbic acid addition.]
    2011. Vlastník: Mendelova univerzita v Brně. - Výzkumný ústav potravinářský Praha v. v. i. - Masarykova univerzita v Brně. - Centrum výzkumu globální změny AV ČR,v. v. i. - Vinařství Valtice, s.r.o. Datum udělení vzoru: 11.07.2011. Číslo vzoru: 22454
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: grapevine juice * thermo maceration * L-ascorbic acid * addition
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1641816&lan=cs
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0228987
     
     
  7. 7.
    0382141 - ÚMCH 2013 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Přikryl, P. - Lenfeld, Jiří - Horák, Daniel - Tichá, M. - Kučerová, Z.
    Magnetic bead cellulose as a suitable support for immobilization of .alpha.-chymotrypsin.
    Applied Biochemistry and Biotechnology. Roč. 168, č. 2 (2012), s. 295-305. ISSN 0273-2289. E-ISSN 1559-0291
    Grant CEP: GA ČR GA203/09/0857
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40500505
    Klíčová slova: enzyme immobilization * human gastric juice * immobilized α-chymotrypsin
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 1.893, rok: 2012
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0212449
     
     
  8. 8.
    0365060 - ÚVGZ 2012 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Totušek, J. - Tříska, Jan - Lefnerová, D. - Strohalm, J. - Vrchotová, Naděžda - Zendulka, O. - Průchová, J. - Chaloupková, J. - Novotná, P. - Houška, M.
    Contents of Sulforaphane and Total Isothiocyanates, Antimutagenic Activity, and Inhibition of Clastogenicity in Pulp Juices from Cruciferous Plants.
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 29, č. 5 (2011), s. 548-556. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
    Grant CEP: GA MZe QF3287
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
    Klíčová slova: cruciferous vegetables * juice * antimutagenic effects * sulforaphane * isothiocyanates
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.522, rok: 2011
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0200396
     
     
  9. 9.
    0357157 - ÚVGZ 2011 RIV CZ cze P1 - Užitný vzor, průmyslový vzor
    Houška, M. - Kýhos, K. - Strohalm, J. - Landfeld, A. - Halama, R. - Adámek, L. - Průchová, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J. - Lefnerová, D. - Balík, J. - Veverka, J. - Kyseláková, M. - Sobota, J.
    Hroznová šťáva obohacená resveratrolem.
    [Grape juice enriched with resveratrol.]
    Praha: Úřad průmyslového vlastnictví, 2010. Vlastník: Výzkumný ústav potravinářský, v. v. i. - Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta - Masarykova unvierzita - Ústav systémové biologie a ekologie AV ČR, v. v. i. - Vinařství Valtice, s.r.o. Datum udělení vzoru: 07.02.2011. Číslo vzoru: 21725
    Grant CEP: GA MZe QI91B094
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
    Klíčová slova: grape juice * resveratrol
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1598748&lan=cs
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0195489
     
     
  10. 10.
    0162387 - UIACH-O 20020038 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Cabálková, J. - Chmelík, Josef
    Determination of simple carbohydrates in citrus juices by using capillary electrophoresis with indirect detection and high performance liquid chromatography.
    Chemické listy. 96(S), - (2002), s. S150-S152. ISSN 0009-2770. E-ISSN 1213-7103.
    [Meeting of Chemistry & Life /2./. Brno, 10.09.2002-11.09.2002]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4031919
    Klíčová slova: carbohydrates * citrus juice * capillary electrophoresis
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 0.336, rok: 2002
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0059702
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.