Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0359659 - FZÚ 2012 RIV NL eng M - Část monografie knihy
    Mareš, Jiří J.
    Hotness manifold, phenomenological temperature and other related concepts of thermal physics.
    Glassy, Amorphous and Nano-Crystalline Materials: Thermal Physics, Analysis, Structure and Properties. Dodrecht: Springer, 2011 - (Šesták, J.; Mareš, J.; Hubík, P.), s. 326-346. ISBN 978-90-481-2881-5
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z10100521
    Klíčová slova: hotness manifold, * fixed points * Mach’s postulates * temperature
    Kód oboru RIV: BM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0197403
     
     
  2. 2.
    0342124 - FZÚ 2011 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Mareš, Jiří J. - Hubík, Pavel - Šesták, Jaroslav - Špička, Václav - Krištofik, Jozef - Stávek, J.
    Relativistic transformation of temperature and Mosengeil–Ott’s antinomy.
    Physica E: Low-Dimensional Systems and Nanostructures. Roč. 42, č. 3 (2010), 484-487. ISSN 1386-9477. E-ISSN 1873-1759
    Grant CEP: GA AV ČR IAA100100639
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z10100521
    Klíčová slova: phenomenological temperature * Lorentz´s transformation * hotness manifold * thermoscopy
    Kód oboru RIV: BM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    Impakt faktor: 1.304, rok: 2010
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0184943
     
     
  3. 3.
    0341184 - FZÚ 2010 RIV CZ eng M - Část monografie knihy
    Mareš, Jiří J.
    Phenomenological meaning of temperature.
    Some Thermodynamic, Structural and Behavioral Aspects of Materials Accentuating Non-crystalline States. Pilsen: O.P.S.-Obecně Prospěšná Společnost, 2009 - (Šesták, J.; Holeček, M.; Málek, J.), s. 60-78. ISBN 978-80-87269-06-0
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z10100521
    Klíčová slova: hotness manifold * Mach’s postulates * temperature
    Kód oboru RIV: BM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0184254
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.