Výsledky vyhledávání
- 1.0571393 - MÚA 2024 CZ cze R - Recenze
Franc, Martin
[Recenze].
[[Review].]
[KLUGE, A.: Currywurst & Co. Die Geschichte des Fast Food in Deutschland. Stuttgart, 2021. 165 s.]. Střed. Časopis pro mezioborová studia střední Evropy 19. a 20. století. Masarykův ústav a Archiv AV ČR, v. v. i. Roč. 14, č. 2 (2022), s. 134-138. ISSN 1803-9243
Institucionální podpora: RVO:67985921
Klíčová slova: history of nutrition * Germany * book review
Obor OECD: History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0344253 - 2.0554135 - MÚA 2022 CZ cze R - Recenze
Franc, Martin
[Recenze].
[[Review].]
[ČERNÝ, K.: Ze zámoří do Čech. Čokoláda, čaj a káva v raném novověku. Praha, 2020. 494 s.]. Český časopis historický. Historický ústav AV ČR, v. v. i. Roč. 119, č. 1 (2021), s. 171-174. ISSN 0862-6111
Institucionální podpora: RVO:67985921
Klíčová slova: history of nutrition
Obor OECD: History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)
https://www.recensio.net/rezensionen/zeitschriften/cesky-casopis-historicky/2021/1/ReviewMonograph710427618
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0328767 - 3.0335543 - MÚA 2010 RIV GB eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
Franc, Martin
Socialism and the Overweight Nation: Questions of Ideology, Science and Obesity in Czechoslovakia, 1950-1970.
[Socialismus a tloustnoucí národ. Otázky ideologie, vědy a obezity v letech 1950-1970.]
The Rise of Obesity in Europe. A Twentieth Century Food History. Burlington-Farnham: Ashgate, 2009 - (Oddy, D.; Atkins, P.; Amilien, V.), s. 193-205. ISBN 978-0-7546-7696-6.
[From Under-Nutrition to Obesity: Changes in Food Consumption in Twentieth-Century Europe. Oslo (NO), 25.09.2007-29.09.2007]
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z80770509
Klíčová slova: history of nutrition * obesity * socialism
Kód oboru RIV: AB - Dějiny
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0179979