Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0570756 - ÚMG 2024 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Han, Z. - Andrš, Martin - Madhavan, B. K. - Kaymak, S. - Sulaj, A. - Kender, Z. - Kopf, S. - Kihm, L. - Pepperkok, R. - Janščák, Pavel - Nawroth, P. - Kumar, V.
    The importance of nuclear RAGE-Mcm2 axis in diabetes or cancer-associated replication stress.
    Nucleic Acids Research. Roč. 51, č. 5 (2023), s. 2298-2318. ISSN 0305-1048. E-ISSN 1362-4962
    Grant CEP: GA ČR GA22-08294S
    Institucionální podpora: RVO:68378050
    Klíčová slova: GLYCATION END-PRODUCTS * DNA-DAMAGE * GENE ATR * RECEPTOR * RAGE * COLOCALIZATION * CELLS * MUS81 * MECHANISMS * PROTEINS
    Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
    Impakt faktor: 14.9, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://academic.oup.com/nar/article/51/5/2298/7049327?login=true
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0342098
     
     
  2. 2.
    0547455 - MBÚ 2022 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Šplíchal, Igor - Šplíchalová, Alla
    High Mobility Group Box 1 in Pig Amniotic Membrane Experimentally Infected with E. coli O55.
    Biomolecules. Roč. 11, č. 8 (2021), č. článku 1146. E-ISSN 2218-273X
    Grant CEP: GA ČR GA524/09/0365; GA ČR(CZ) GA21-15621S
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: high mobility group box 1 * receptor for advanced glycation endproducts * Toll-like receptor * cytokines * amniotic membrane * amniotic fluid * intra-amniotic infection * preterm birth * pig
    Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
    Impakt faktor: 6.064, rok: 2021
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2218-273X/11/8/1146
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0323683
     
     
  3. 3.
    0436493 - FGÚ 2015 RIV CZ eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Šťastná, Zdeňka - Pataridis, Statis - Sedláková, Pavla - Mikšík, Ivan
    ANALYSIS OF NON-ENZYMATIC POSTTRANSLATIONAL MODIFICATED (GLYCATED) ALBUMIN BY NANO-LC/MS/MS.
    CECE 2012. 9th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis. Brno: Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i, 2012 - (Foret, F.; Křenková, J.; Guttman, A.; Klepárník, K.; Boček, P.), s. 61-65. ISBN 978-80-904959-1-3.
    [CECE 2012. International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis /9./. Brno (CZ), 01.11.2012-02.11.2012]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GAP206/12/0453; GA ČR(CZ) GA203/08/1428
    Institucionální podpora: RVO:67985823
    Klíčová slova: non-enzymatic glycation * serum albumin
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0240234
     
     
  4. 4.
    0394058 - FGÚ 2014 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Pataridis, Statis - Šťastná, Zdeňka - Sedláková, Pavla - Mikšík, Ivan
    Monotopic modifications derived from in vitro glycation of albumin with ribose.
    Electrophoresis. Roč. 34, č. 12 (2013), s. 1757-1763. ISSN 0173-0835. E-ISSN 1522-2683
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GAP206/12/0453; GA ČR(CZ) GA203/08/1428
    Institucionální podpora: RVO:67985823
    Klíčová slova: advanced glycation end product (AGE) * albumin * CE-MS * glycation * LC-MS/MS
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 3.161, rok: 2013
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0222379
     
     
  5. 5.
    0387211 - ÚOCHB 2013 CZ eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Mikšík, Ivan - Lacinová, Kateřina - Zmatlíková, Zdeňka - Sedláková, Pavla - Král, V. - Sýkora, D. - Řezanka, P. - Kašička, Václav
    Open-tubular capillary electrochromatography with bare gold nanoparticles-based stationary phase applied to separation of trypsin digested proteins.
    Acta Universitatis Palackianae Olomucensis. Facultas Rerum Naturalium. Chemica 50S. Olomouc: Faculty of Science, Palacký University Olomouc, 2012 - (Maier, V.; Ševčík, J.), s. 16-17. ISBN 978-80-244-3115-4. ISSN 0232-0061.
    [International Symposium Advances in Chromatography and Electrophoresis and Chiranal. Olomouc (CZ), 11.06.2012-14.06.2012]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA203/09/0675; GA ČR(CZ) GAP206/12/0453
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50110509; CEZ:AV0Z40550506
    Klíčová slova: open-tubular capillary electrochromatography * gold nanoparticles * glycation of proteins
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0216665
     
     
  6. 6.
    0377968 - FGÚ 2013 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Mikšík, Ivan - Lacinová, Kateřina - Zmatlíková, Zdeňka - Sedláková, Pavla - Král, V. - Sýkora, D. - Řezanka, P. - Kašička, Václav
    Open-tubular capillary electrochromatography with bare gold nanoparticles-based stationary phase applied to separation of trypsin digested native and glycated proteins.
    Journal of Separation Science. Roč. 35, č. 8 (2012), s. 994-1002. ISSN 1615-9306. E-ISSN 1615-9314
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA203/09/0675; GA ČR(CZ) GA203/08/1428
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50110509; CEZ:AV0Z40550506
    Klíčová slova: capillary electrochromatography * gold nanoparticles * glycation * peptide maps * proteins
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 2.591, rok: 2012
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0209973
     
     
  7. 7.
    0350946 - FGÚ 2011 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Zmatlíková, Zdeňka - Sedláková, Pavla - Lacinová, Kateřina - Eckhardt, Adam - Pataridis, Statis - Mikšík, Ivan
    Non-enzymatic posttranslational modifications of bovine serum albumin by oxo-compounds investigated by high-performance liquid chromatography–mass spectrometry and capillary zone electrophoresis–mass spektrometry.
    Journal of Chromatography A. Roč. 1217, č. 51 (2010), s. 8009-8015. ISSN 0021-9673. E-ISSN 1873-3778
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) 1M0510; GA ČR(CZ) GA203/08/1428; GA ČR(CZ) GA203/09/0675
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50110509
    Klíčová slova: glycation * HPLC-MS * CE-MS
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 4.194, rok: 2010
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0190805
     
     
  8. 8.
    0350072 - ÚIACH 2011 AT eng A - Abstrakt
    Smětalová, Dagmar - Laštovičková, Markéta - Mazanec, Karel - Bobálová, Janette
    Proteomics approach for study of glycation during the malting process.
    4th Central and Eastern European Proteomics Conference meets International Metabolomics Austria. Proteomics. Metabolomics. Vienna: Vienna University of Technology, 2010. s. 61.
    [Central and Eastern European Proteomics Conference meets Metabolomics Austria /4./. 29.08.2010-03.09.2010, Vienna]
    Grant CEP: GA MŠMT 1M0570
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: barley * glycation * MALDI-TOF
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0190165
     
     
  9. 9.
    0349615 - ÚIACH 2011 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Laštovičková, Markéta - Mazanec, Karel - Smětalová, Dagmar - Bobálová, Janette
    Utilization of the linear mode of MALDI-TOF mass spectrometry in the study of glycation during the malting process.
    Journal of the Institute of Brewing. Roč. 116, č. 3 (2010), s. 245-250. ISSN 0046-9750. E-ISSN 2050-0416
    Grant CEP: GA MŠMT 1M0570
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: barley * brewing * glycation
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 0.897, rok: 2010
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0189805
     
     
  10. 10.
    0338391 - ÚIACH 2010 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Bobálová, Janette - Petry-Podgórska, Inga - Laštovičková, Markéta - Chmelík, Josef
    Monitoring of malting process by characterization of glycation of barley protein Z.
    European Food Research and Technology. Roč. 230, č. 4 (2010), s. 665-673. ISSN 1438-2377. E-ISSN 1438-2385
    Grant CEP: GA MŠMT 1M0570; GA MŠMT 1M06030; GA MŠMT MEB040807
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: malting * MALDI-TOF MS * glycation
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 1.585, rok: 2010
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0182174
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.