Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0555095 - MBÚ 2023 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    del Rayo Camacho-Corona, M. - Camacho-Morales, A. - Gongora-Rivera, F. - Escamilla-Garcia, E. - Luis Morales-Landa, J. - Andrade-Medina, M. - Fernando Herrera-Rodulfo, A. - Garcia-Juarez, M. - Garcia-Espinosa, P. - Stefani, Tommaso - Gonzalez-Barranco, P. - Carrillo-Tripp, M.
    Immunomodulatory Effects ofAllium sativum L. and its Constituents against Viral Infections and Metabolic Diseases.
    Current Topics in Medicinal Chemistry. Roč. 22, č. 2 (2022), s. 109-131. ISSN 1568-0266. E-ISSN 1873-4294
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: garlic allium-sativum * s-allyl cysteine * fatty liver-disease * nf-kappa-b * in-vitro * z-ajoene * cancer cells * organosulfur compounds * cytokine expression * possible mechanism * Garlic * Antiviral agents * Immunomodulation agents * Chronic diseases * Coronavirus infection * Metabolic diseases
    Obor OECD: Microbiology
    Impakt faktor: 3.4, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.eurekaselect.com/article/119000
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0331373
     
     
  2. 2.
    0549731 - ÚVGZ 2022 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Bedrníček, J. - Laknerová, I. - Lorenc, F. - Moraes, P.P.D. - Jarošová, M. - Samková, E. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Kadlec, J. - Smetana, P.
    The Use of a Thermal Process to Produce Black Garlic: Differences in the Physicochemical and Sensory Characteristics Using Seven Varieties of Fresh Garlic.
    Foods. Roč. 10, č. 11 (2021), č. článku 2703. E-ISSN 2304-8158
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS III - 90123
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: allium-sativum l. * antioxidant properties * compositional changes * bioactive compounds * phenolic content * identification * capacity * garlic * ageing process * antioxidant activity * bioactive compounds * organoleptic properties * pHPLC-MS/MS analysis/p * MS analysis
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 5.561, rok: 2021
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2304-8158/10/11/2703
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0325662
     
     
  3. 3.
    0532990 - FGÚ 2021 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Svobodová, Jana - Mikšík, Ivan
    Open-tubular capillary electrochromatographic application of a sol-gel matrix with chilli peppers, garlic, or synthetic additives.
    Journal of Separation Science. Roč. 43, č. 18 (2020), s. 3691-3701. ISSN 1615-9306. E-ISSN 1615-9314
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA18-02597S
    Institucionální podpora: RVO:67985823
    Klíčová slova: chilli peppers * garlic * open-tubular capillary electrochromatography * silica sol-gel
    Obor OECD: Analytical chemistry
    Impakt faktor: 3.645, rok: 2020
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://doi.org/10.1002/jssc.202000515
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0311492
     
     
  4. 4.
    0458407 - ÚJČ 2017 CZ cze M - Část monografie knihy
    Čižmárová, Libuše … celkem 19 autorů
    Kap. 19-24 (Jak se kde říkalo...).
    ['How it was called wherein…?'.]
    Čeština nově od A do Ž. 1. Praha: Academia, 2016 - (Pravdová, M.), 87, 91, 95, 99, 103, 107. ISBN 978-80-200-2560-9
    Institucionální podpora: RVO:68378092
    Klíčová slova: polštář [Pillow] * rampouch [Icicle] * řehtá kůň [horse whinnies for its] * semikráska [Daisy] * stroužek česneku [Clove of Garlic] * švestka [Plum]
    Kód oboru RIV: AI - Jazykověda
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0266471
     
     
  5. 5.
    0449508 - BÚ 2016 RIV BG eng J - Článek v odborném periodiku
    Colautti, R. I. - Franks, S. J. - Hufbauer, R. A. - Kotanen, P. M. - Torchin, M. - Byers, J. E. - Pyšek, Petr - Bossdorf, O.
    The Global Garlic Mustard Field Survey: challenges and opportunities of a unique, large-scale collaboration for invasion biology.
    Neobiota. Roč. 21, č. 1 (2014), s. 29-47. ISSN 1619-0033. E-ISSN 1314-2488
    Grant ostatní: AV ČR(CZ) AP1002
    Program: Akademická prémie - Praemium Academiae
    Institucionální podpora: RVO:67985939
    Klíčová slova: garlic mustard * citizen science * model system
    Kód oboru RIV: EH - Ekologie - společenstva
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0251057
     
     
  6. 6.
    0443582 - ARÚ 2016 CZ eng M - Část monografie knihy
    Čulíková, Věra
    Onion, garlic and chives in the archaeological finds within the territory of the Czech Republic.
    Středověká Evropa v pohybu. K poctě Jana Klápště. Praha: Archeologický ústav AV ČR, Praha, v. v. i, 2014 - (Boháčová, I.; Sommer, P.), s. 131-143. ISBN 978-80-87365-76-2
    Institucionální podpora: RVO:67985912
    Klíčová slova: macroremains * onion * garlic * chives * archaeological situations * Czech Republic
    Kód oboru RIV: AC - Archeologie, antropologie, etnologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0246265
     
     
  7. 7.
    0370674 - ÚEB 2012 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Soudek, Petr - Petrová, Šárka - Vaněk, Tomáš
    Heavy metal uptake and stress responses of hydroponically cultivated garlic (Allium sativum L.).
    Environmental and Experimental Botany. Roč. 74, - (2011), s. 289-295. ISSN 0098-8472. E-ISSN 1873-7307
    Grant CEP: GA MŠMT OC09082; GA MŠMT 2B08058
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50380511
    Klíčová slova: Heavy metals * Uptake * Garlic
    Kód oboru RIV: DK - Kontaminace a dekontamin. půdy vč. pesticidů
    Impakt faktor: 2.985, rok: 2011
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0204400
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2011_Soudek_ENVIRONMENTAL AND EXPERIMENTAL BOTANY_289.pdf4605.6 KBJinápovolen
     
     
  8. 8.
    0366410 - ÚEB 2012 RIV FI eng J - Článek v odborném periodiku
    Soudek, Petr - Kotyza, Jan - Lenikusová, Ivana - Petrová, Šárka - Benešová, Dagmar - Vaněk, Tomáš
    Accumulation of heavy metals in hydroponically cultivated garlic (Allium sativum L.), onion (Allium cepa L.), leek (Allium porrum L.) and chive (Allium schoenoprasum L.).
    Journal of Food Agriculture & Environment. Roč. 7, 3-4 (2009), s. 761-769. ISSN 1459-0255
    Grant CEP: GA MŠMT OC09082
    Klíčová slova: onion * leek * garlic
    Kód oboru RIV: CE - Biochemie
    Impakt faktor: 0.349, rok: 2009
    www.isfae.org/scientficjournal/2009/issue3/abstracts/abstract142.php
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0201416
     
     
  9. 9.
    0335933 - ÚEB 2010 RIV FI eng J - Článek v odborném periodiku
    Soudek, Petr - Kotyza, Jan - Lenikusová, Ivana - Petrová, Šárka - Benešová, Dagmar - Vaněk, Tomáš
    Accumulation of heavy metals in hydroponically cultivated garlic (Allium sativum L.), onion (Allium cepa L.), leek (Allium porrum L.) and chive (Allium schoenoprasum L.).
    Journal of Food Agriculture & Environment. Roč. 7, 3-4 (2009), s. 761-769. ISSN 1459-0255
    Grant CEP: GA ČR GP522/06/P002
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50380511
    Klíčová slova: Onion * leek * garlic
    Kód oboru RIV: CE - Biochemie
    Impakt faktor: 0.349, rok: 2009
    www.isfae.org/scientficjournal/2009/issue3/abstracts/abstract142.php
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0180276
     
     
  10. 10.
    0320734 - ÚEB 2009 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Gorinstein, S. - Leontowich, H. - Leontowicz, M. - Namiesnik, J. - Najman, K. - Drzewiecki, J. - Cvikrová, Milena - Martincová, Olga - Katrich, E. - Trakhtenberg, S.
    Comparison of the Main Bioactive Compounds and Antioxidant Activities in Garlic and White and Red Onions after Treatment Protocols.
    [Porovnání hlavních bioaktivních látek a antioxidačních aktivit v česneku a bílé a červené cibuli po tepelné úpravě.]
    Journal of Agricultural and Food Chemistry. Roč. 56, č. 12 (2008), s. 4418-4426. ISSN 0021-8561. E-ISSN 1520-5118
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50380511
    Klíčová slova: Garlic * onions * bioactive compounds
    Kód oboru RIV: EF - Botanika
    Impakt faktor: 2.562, rok: 2008
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0169519
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.