Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0336916 - EÚ 2010 RIV CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Woitsch, Jiří
    Vlastnosti a kvalita dřevěného uhlí vyrobeného při experimentu ve Lhotě na Křivoklátsku.
    [Quality and properties of the charcoal made during the experiment in Lhota near Křivoklát.]
    Archeologia technica. Vol. 20. Brno: Technické muzeum v Brně, 2009 - (Merta, J.; Merta, O.), s. 46-53. ISBN 978-80-86413-58-7.
    [Archeologia technica /20./. Brno (CZ), 15.04.2008]
    Grant CEP: GA AV ČR KJB900580701
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z90580513
    Klíčová slova: charcoal * experiment * pile * experimental charcoal making * chemical composition of charcoal
    Kód oboru RIV: AC - Archeologie, antropologie, etnologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0181038
     
     
  2. 2.
    0092224 - EÚ 2008 RIV CZ cze K - Konferenční příspěvek (tuzemská konf.)
    Schejbalová, H. - Woitsch, Jiří
    Experimentální výpal milíře u příležitosti výstavy Šumava – tajemství, nostalgie, příběhy v kontextu historie výroby dřevěného uhlí na Šumavě a současného evropského uhlířství.
    [Experimental charcoal making on the occasion of exhibition the Bohemian Forest – Mystery, Nostalgia, Stories in the context of the history of charcoal-making in the Bohemian Forest and contemporary European charcoal-making.]
    Sborník z konference Šumava - konflikt člověka a přírody. Praha: Národní zemedělské muzeum Praha, 2007, s. 31-37. ISBN 978-80-86874-00-5.
    [Šumava - konflikt člověka a přírody. Praha (CZ), 24.05.2007]
    Grant CEP: GA AV ČR KJB900580701
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z90580513
    Klíčová slova: charcoal * Bohemian Forest (Šumava) * Bohemia * Early Modern period * pile (kiln) * experimental charcoal making * chemical composition of charcoal * contemporary charcoal making in Europe
    Kód oboru RIV: AC - Archeologie, antropologie, etnologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0152605
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.