Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0570583 - ÚT 2024 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Nedomová, Š. - Trnka, Jan - Kouřilová, V. - Dufková, R. - Votava, J. - Hřivna, L. - Kumbár, V. - Buchar, J.
    Acoustic properties and low strain rate behavior of different types of chocolate.
    International Journal of Food Properties. Roč. 26, č. 1 (2023), s. 842-854. ISSN 1094-2912. E-ISSN 1532-2386
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF15_003/0000493
    Institucionální podpora: RVO:61388998
    Klíčová slova: chocolate * elastic wave * compression * strain hardening * young modulus * strain rate sensitivity
    Obor OECD: Materials engineering
    Impakt faktor: 2.9, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10942912.2023.2189087
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0344079
     
     
  2. 2.
    0569164 - ÚVGZ 2023 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Soural, I. - Šnurkovič, P. - Balík, J. - Houška, M. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Magner, M. - Híc, P. - Jílek, L. - Thorová, K.
    Čokoláda s obsahem sulforafanu.
    [Chocolate containing sulforaphane.]
    Výživa a potraviny. Roč. 2022, č. 6 (2022), s. 26-28. ISSN 1211-846X
    Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910264; GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: broccoli * chocolate * sulforaphane * sensory
    Obor OECD: Food and beverages
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-6-2022/
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340503
     
     
  3. 3.
    0568280 - ÚT 2024 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Kubár, V. - Trnka, Jan - Kouřilová, V. - Dufková, R. - Votava, J. - Nedomová, Š. - Hřivna, L. - Polcar, A. - Buchar, Jaroslav
    High strain rate behaviour of different types of chocolate.
    Journal of Food Engineering. Roč. 346, June (2023), č. článku 111438. ISSN 0260-8774. E-ISSN 1873-5770
    Institucionální podpora: RVO:61388998
    Klíčová slova: chocolate mass * impact loading * compression * SHPB method * strain rate sensitivity
    Obor OECD: Applied mechanics
    Impakt faktor: 5.5, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0260877423000365?via%3Dihub
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0344089
     
     
  4. 4.
    0556910 - ÚT 2023 RIV CZ cze V - Výzkumná zpráva
    Buchar, Jaroslav - Trnka, Jan - Kober, Jan
    Stanovení útlumu napěťového pulzu u čokolády s rozdílnou tloušťkou vzorku.
    [Determination of stress wave pulse attenuation in chocolate with different sample thickness.]
    Praha: Mendelova univerzita v Brně, 2021. 60 s. Z-1632/21.
    Institucionální podpora: RVO:61388998
    Klíčová slova: chocolate * pulse attenuation * split Hopkinson pressure bar
    Obor OECD: Applied mechanics
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340230
     
     
  5. 5.
    0556907 - ÚT 2023 RIV CZ cze V - Výzkumná zpráva
    Buchar, Jaroslav - Trnka, Jan - Kober, Jan
    Stanovení mechanických vlastností čokolády při rázovém zatížení.
    [Determination of mechanical properties of chocolate under impact loading.]
    Praha: Mendelova univerzita v Brně, 2021. 43 s. Z-1627/21.
    Institucionální podpora: RVO:61388998
    Klíčová slova: chocolate * split Hopkinson pressure bar method (SHPB) * Brazilian test
    Obor OECD: Applied mechanics
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340232
     
     
  6. 6.
    0555477 - ÚVGZ 2022 RIV cze P1 - Užitný vzor, průmyslový vzor
    Balík, J. - Híc, P. - Soural, I. - Šnurkovič, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Houška, M. - Strohalm, J. - Jílek, L.
    Čokoláda obohacená o sulforafan.
    [Chocolate enriched with sulforaphane.]
    2021. Vlastník: Mendelova univerzita v Brně, Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v i., Výzkumný ústav potravinářský, Pure Food Czechia s.r.o. Datum udělení vzoru: 14.12.2021. Číslo vzoru: 35653
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: chocolate * sulforaphane * broccoli sprouts * food * antioxidant
    Obor OECD: Food and beverages
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0035/uv035653.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0330019
     
     
  7. 7.
    0500036 - ARÚ 2019 RIV PL eng J - Článek v odborném periodiku
    Burgert, Pavel
    The status and the role of ‘chocolate’ silicite in the Bohemian Neolithic.
    Archaeologia Polona. Roč. 56, č. 2018 (2018), s. 49-64. ISSN 0066-5924
    Grant CEP: GA ČR GA15-16963S
    Institucionální podpora: RVO:67985912
    Klíčová slova: chocolate silicite * distribution * chipped industry * social status * Stroked Pottery culture * obsidian * Eastern Bohemia
    Obor OECD: Archaeology
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0292228
     
     
  8. 8.
    0497290 - ÚVGZ 2019 RIV cze P - Patentový dokument
    Kulichová, J. - Balík, J. - Híc, P. - Horák, M. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Houška, M. - Strohalm, J. - Novotná, P.
    Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů.
    [Chocolate with an increased content of natural lignans.]
    2018. Vlastník: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta,Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů. - Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.- Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. Datum udělení patentu: 25.07.2018. Číslo patentu: 307453
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: Chocolate * natural lignans * spruce knots
    Obor OECD: Food and beverages
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307453.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0289847
     
     
  9. 9.
    0469884 - ÚVGZ 2017 RIV cze P1 - Užitný vzor, průmyslový vzor
    Kulichová, J. - Balík, J. - Híc, P. - Horák, M. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Houška, M. - Strohalm, J. - Novotná, P.
    Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů.
    [Chocolate with increased content of natural lignans.]
    2017. Vlastník: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů. - Ústav pro výzkum globální změny AV ČR, v. v. i.- Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i.-. Datum udělení vzoru: 10.01.2017. Číslo vzoru: 30250
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: chocolate * lignans
    Obor OECD: Food and beverages
    http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0030/uv030250.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0267653
     
     
  10. 10.
    0422375 - ÚT 2014 RIV SK eng J - Článek v odborném periodiku
    Nedomová, Š. - Trnka, Jan - Buchar, J.
    Tensile strength of dark chocolate.
    Acta Technologica Agriculturae. -, č. 3 (2013), s. 69-71. ISSN 1335-2555
    Institucionální podpora: RVO:61388998
    Klíčová slova: chocolate * Brazilian test * tensile strength * loading rate
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0228808
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.