Výsledky vyhledávání
- 1.0570583 - ÚT 2024 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Nedomová, Š. - Trnka, Jan - Kouřilová, V. - Dufková, R. - Votava, J. - Hřivna, L. - Kumbár, V. - Buchar, J.
Acoustic properties and low strain rate behavior of different types of chocolate.
International Journal of Food Properties. Roč. 26, č. 1 (2023), s. 842-854. ISSN 1094-2912. E-ISSN 1532-2386
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF15_003/0000493
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: chocolate * elastic wave * compression * strain hardening * young modulus * strain rate sensitivity
Obor OECD: Materials engineering
Impakt faktor: 2.9, rok: 2022
Způsob publikování: Open access
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10942912.2023.2189087
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0344079 - 2.0569164 - ÚVGZ 2023 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Soural, I. - Šnurkovič, P. - Balík, J. - Houška, M. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Magner, M. - Híc, P. - Jílek, L. - Thorová, K.
Čokoláda s obsahem sulforafanu.
[Chocolate containing sulforaphane.]
Výživa a potraviny. Roč. 2022, č. 6 (2022), s. 26-28. ISSN 1211-846X
Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910264; GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: broccoli * chocolate * sulforaphane * sensory
Obor OECD: Food and beverages
Způsob publikování: Omezený přístup
https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-6-2022/
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340503 - 3.0568280 - ÚT 2024 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Kubár, V. - Trnka, Jan - Kouřilová, V. - Dufková, R. - Votava, J. - Nedomová, Š. - Hřivna, L. - Polcar, A. - Buchar, Jaroslav
High strain rate behaviour of different types of chocolate.
Journal of Food Engineering. Roč. 346, June (2023), č. článku 111438. ISSN 0260-8774. E-ISSN 1873-5770
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: chocolate mass * impact loading * compression * SHPB method * strain rate sensitivity
Obor OECD: Applied mechanics
Impakt faktor: 5.5, rok: 2022
Způsob publikování: Omezený přístup
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0260877423000365?via%3Dihub
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0344089 - 4.0556910 - ÚT 2023 RIV CZ cze V - Výzkumná zpráva
Buchar, Jaroslav - Trnka, Jan - Kober, Jan
Stanovení útlumu napěťového pulzu u čokolády s rozdílnou tloušťkou vzorku.
[Determination of stress wave pulse attenuation in chocolate with different sample thickness.]
Praha: Mendelova univerzita v Brně, 2021. 60 s. Z-1632/21.
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: chocolate * pulse attenuation * split Hopkinson pressure bar
Obor OECD: Applied mechanics
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340230 - 5.0556907 - ÚT 2023 RIV CZ cze V - Výzkumná zpráva
Buchar, Jaroslav - Trnka, Jan - Kober, Jan
Stanovení mechanických vlastností čokolády při rázovém zatížení.
[Determination of mechanical properties of chocolate under impact loading.]
Praha: Mendelova univerzita v Brně, 2021. 43 s. Z-1627/21.
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: chocolate * split Hopkinson pressure bar method (SHPB) * Brazilian test
Obor OECD: Applied mechanics
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340232 - 6.0555477 - ÚVGZ 2022 RIV cze P1 - Užitný vzor, průmyslový vzor
Balík, J. - Híc, P. - Soural, I. - Šnurkovič, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Houška, M. - Strohalm, J. - Jílek, L.
Čokoláda obohacená o sulforafan.
[Chocolate enriched with sulforaphane.]
2021. Vlastník: Mendelova univerzita v Brně, Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v i., Výzkumný ústav potravinářský, Pure Food Czechia s.r.o. Datum udělení vzoru: 14.12.2021. Číslo vzoru: 35653
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: chocolate * sulforaphane * broccoli sprouts * food * antioxidant
Obor OECD: Food and beverages
https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0035/uv035653.pdf
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0330019 - 7.0500036 - ARÚ 2019 RIV PL eng J - Článek v odborném periodiku
Burgert, Pavel
The status and the role of ‘chocolate’ silicite in the Bohemian Neolithic.
Archaeologia Polona. Roč. 56, č. 2018 (2018), s. 49-64. ISSN 0066-5924
Grant CEP: GA ČR GA15-16963S
Institucionální podpora: RVO:67985912
Klíčová slova: chocolate silicite * distribution * chipped industry * social status * Stroked Pottery culture * obsidian * Eastern Bohemia
Obor OECD: Archaeology
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0292228 - 8.0497290 - ÚVGZ 2019 RIV cze P - Patentový dokument
Kulichová, J. - Balík, J. - Híc, P. - Horák, M. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Houška, M. - Strohalm, J. - Novotná, P.
Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů.
[Chocolate with an increased content of natural lignans.]
2018. Vlastník: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta,Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů. - Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.- Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. Datum udělení patentu: 25.07.2018. Číslo patentu: 307453
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: Chocolate * natural lignans * spruce knots
Obor OECD: Food and beverages
https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307453.pdf
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0289847 - 9.0469884 - ÚVGZ 2017 RIV cze P1 - Užitný vzor, průmyslový vzor
Kulichová, J. - Balík, J. - Híc, P. - Horák, M. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Houška, M. - Strohalm, J. - Novotná, P.
Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů.
[Chocolate with increased content of natural lignans.]
2017. Vlastník: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů. - Ústav pro výzkum globální změny AV ČR, v. v. i.- Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i.-. Datum udělení vzoru: 10.01.2017. Číslo vzoru: 30250
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
Institucionální podpora: RVO:67179843
Klíčová slova: chocolate * lignans
Obor OECD: Food and beverages
http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0030/uv030250.pdf
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0267653 - 10.0422375 - ÚT 2014 RIV SK eng J - Článek v odborném periodiku
Nedomová, Š. - Trnka, Jan - Buchar, J.
Tensile strength of dark chocolate.
Acta Technologica Agriculturae. -, č. 3 (2013), s. 69-71. ISSN 1335-2555
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: chocolate * Brazilian test * tensile strength * loading rate
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0228808