Výsledky vyhledávání
- 1.0572863 - OÚ 2024 RIV eng U - Uspořádání akce
Zingarello, Melania - Paulette, T.
Beer cultures in Bronze Age Mesopotamia. Practices, traditions, and trajectories [workshop organised within the framework 13th International Congress on the Archaeology of the Ancient Near East].
[Copenhagen, 24.05.2023-24.05.2023, (W-WRD 6/6)]
Institucionální podpora: RVO:68378009
Klíčová slova: beer cultures * Bronze Age Mesopotamia * beer consumption * beer production * drinking cultures * brewing
Obor OECD: Archaeology
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0343448Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup Beer Cultures_program_last.pdf 3 2.3 MB Jiná povolen - 2.0463851 - MBÚ 2017 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Felsberg, Jürgen - Jelínková, Markéta - Kubizniaková, P. - Matoulková, D.
Development of a PCR assay based on the 16S-23S rDNA internal transcribed spacer for identification of strictly anaerobic bacterium Zymophilus.
Anaerobe. Roč. 33, June (2015), s. 85-89. ISSN 1075-9964. E-ISSN 1095-8274
Institucionální podpora: RVO:61388971
Klíčová slova: Brewing microbiology * Strictly anaerobic bacteria * Yeast contamination
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 2.424, rok: 2015
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0263056 - 3.0436119 - ÚJF 2015 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Krausová, Ivana - Cejnar, R. - Kučera, Jan - Dostálek, P.
Impact of the brewing process on the concentration of silicon in lager beer.
Journal of the Institute of Brewing. Roč. 120, č. 4 (2014), s. 433-437. ISSN 0046-9750. E-ISSN 2050-0416
Grant CEP: GA MŠMT 1M0570; GA MŠMT(XE) LM2011019; GA ČR(CZ) GBP108/12/G108
Institucionální podpora: RVO:61389005
Klíčová slova: beer * brewing * hops * INAA * malt * silicon
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 1.240, rok: 2014
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0239936 - 4.0423645 - ÚIACH 2014 CZ eng D - Dizertace
Benkovská, Dagmar
Barley Proteomic Studies Related to Beer Production.
Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i. Obhájeno: Brno. 30.10.2013. - Brno: Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická, 2013. 130 s.
Grant CEP: GA MŠMT 1M0570
Institucionální podpora: RVO:68081715
Klíčová slova: proteomics * barley * protein * brewing * malting * glycosylation
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
https://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace_soubor_verejne.php?file_id=69643
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0229789Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 0423645_IR.pdf 0 5 MB Autorský postprint vyžádat - 5.0391687 - ÚCHP 2014 CZ eng A - Abstrakt
Novák, Pavel - Baszczyňski, Martin - Linhart, P. - Brányik, T. - Růžička, Marek
The Impact of Hop Products on Beer Foam.
Program and Abstracts. Prague: ICPF ASCR, 2013. s. 92. ISBN N.
[Workshop on Smart and Green Interfaces 2013. 20.3.2013-22.03.2013, Prague]
Grant ostatní: COST(XE) MP1106
Program: COST Actions
Institucionální podpora: RVO:67985858
Klíčová slova: beer foam * brewing industry * analysis
Kód oboru RIV: CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0220673Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup SKMBT_C22013041113351.pdf 1 182.4 KB Vydavatelský postprint povolen - 6.0386345 - SOÚ 2013 CZ cze V - Výzkumná zpráva
Vinopal, Jiří
Pivo v české společnosti v roce 2012.
[Beer in Czech society in 2012.]
Praha: Sociologický ústav AV ČR, v.v.i, 2012. 8 s. Tiskové zprávy CVVM, OR121121a.
Institucionální podpora: RVO:68378025
Klíčová slova: beer * consumption * brewing industry
Kód oboru RIV: AO - Sociologie, demografie
http://www.cvvm.soc.cas.cz
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0215659 - 7.0378621 - ÚIACH 2013 RIV CZ eng K - Konferenční příspěvek (tuzemská konf.)
Benkovská, Dagmar - Flodrová, Dana - Bobálová, Janette
Changes of protein profile during the brewing process.
Studentská odborná konference Chemie a společnost 2011/2012. Sborník příspěvků. Brno: Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická, 2012, s. 43-48. ISBN 978-80-214-4425-6.
[Studentská odborná konference Chemie a společnost 2011/2012. Brno (CZ), 16.02.2012]
Grant CEP: GA MŠMT 1M0570
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
Klíčová slova: proteomics * barley * beer * brewing process
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0210046Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 20120050.pdf 3 5 MB Autorský postprint povolen - 8.0375149 - MBÚ 2012 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Sigler, Karel - Matoulková, D.
Pivovarské kvasinky a reakce na stres.
[Stress Responses in Brewing Yeast.]
Kvasný průmysl. Roč. 57, 7-8 (2011), s. 277-284. ISSN 0023-5830
Grant CEP: GA MŠMT 1M0570
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
Klíčová slova: laboratory yeast * brewing yeast * stresses
Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0207885 - 9.0363301 - ÚIACH 2012 RIV CZ cze, eng J - Článek v odborném periodiku
Benkovská, Dagmar - Flodrová, Dana - Psota, V. - Bobálová, Janette
Vliv pivovarského procesu na profil proteinů ječmene.
[Influence of the brewing process on the barley protein profile.]
Kvasný průmysl. Roč. 57, 7-8 (2011), 260-265. ISSN 0023-5830
Grant CEP: GA MŠMT 1M0570
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
Klíčová slova: barley * proteins * brewing process
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0199280 - 10.0358941 - ÚIACH 2012 DE eng A - Abstrakt
Benkovská, Dagmar - Flodrová, Dana - Psota, V. - Bobálová, Janette
Study of protein profile in individual stages of brewing process.
Proteomic Forum 2011. Abstract Book. Berlin: Freie Universität Berlin, 2011. s. 350.
[Proteomic Forum 2011. 03.04.2011-07.04.2011, Berlin]
Grant CEP: GA MŠMT 1M0570
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
Klíčová slova: proteins * barley * brewing
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0196838