Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0572863 - OÚ 2024 RIV eng U - Uspořádání akce
    Zingarello, Melania - Paulette, T.
    Beer cultures in Bronze Age Mesopotamia. Practices, traditions, and trajectories [workshop organised within the framework 13th International Congress on the Archaeology of the Ancient Near East].
    [Copenhagen, 24.05.2023-24.05.2023, (W-WRD 6/6)]
    Institucionální podpora: RVO:68378009
    Klíčová slova: beer cultures * Bronze Age Mesopotamia * beer consumption * beer production * drinking cultures * brewing
    Obor OECD: Archaeology
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0343448
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    Beer Cultures_program_last.pdf32.3 MBJinápovolen
     
     
  2. 2.
    0463851 - MBÚ 2017 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Felsberg, Jürgen - Jelínková, Markéta - Kubizniaková, P. - Matoulková, D.
    Development of a PCR assay based on the 16S-23S rDNA internal transcribed spacer for identification of strictly anaerobic bacterium Zymophilus.
    Anaerobe. Roč. 33, June (2015), s. 85-89. ISSN 1075-9964. E-ISSN 1095-8274
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: Brewing microbiology * Strictly anaerobic bacteria * Yeast contamination
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 2.424, rok: 2015
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0263056
     
     
  3. 3.
    0436119 - ÚJF 2015 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Krausová, Ivana - Cejnar, R. - Kučera, Jan - Dostálek, P.
    Impact of the brewing process on the concentration of silicon in lager beer.
    Journal of the Institute of Brewing. Roč. 120, č. 4 (2014), s. 433-437. ISSN 0046-9750. E-ISSN 2050-0416
    Grant CEP: GA MŠMT 1M0570; GA MŠMT(XE) LM2011019; GA ČR(CZ) GBP108/12/G108
    Institucionální podpora: RVO:61389005
    Klíčová slova: beer * brewing * hops * INAA * malt * silicon
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 1.240, rok: 2014
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0239936
     
     
  4. 4.
    0423645 - ÚIACH 2014 CZ eng D - Dizertace
    Benkovská, Dagmar
    Barley Proteomic Studies Related to Beer Production.
    Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i. Obhájeno: Brno. 30.10.2013. - Brno: Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická, 2013. 130 s.
    Grant CEP: GA MŠMT 1M0570
    Institucionální podpora: RVO:68081715
    Klíčová slova: proteomics * barley * protein * brewing * malting * glycosylation
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    https://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace_soubor_verejne.php?file_id=69643
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0229789
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0423645_IR.pdf05 MBAutorský postprintvyžádat
     
     
  5. 5.
    0391687 - ÚCHP 2014 CZ eng A - Abstrakt
    Novák, Pavel - Baszczyňski, Martin - Linhart, P. - Brányik, T. - Růžička, Marek
    The Impact of Hop Products on Beer Foam.
    Program and Abstracts. Prague: ICPF ASCR, 2013. s. 92. ISBN N.
    [Workshop on Smart and Green Interfaces 2013. 20.3.2013-22.03.2013, Prague]
    Grant ostatní: COST(XE) MP1106
    Program: COST Actions
    Institucionální podpora: RVO:67985858
    Klíčová slova: beer foam * brewing industry * analysis
    Kód oboru RIV: CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0220673
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    SKMBT_C22013041113351.pdf1182.4 KBVydavatelský postprintpovolen
     
     
  6. 6.
    0386345 - SOÚ 2013 CZ cze V - Výzkumná zpráva
    Vinopal, Jiří
    Pivo v české společnosti v roce 2012.
    [Beer in Czech society in 2012.]
    Praha: Sociologický ústav AV ČR, v.v.i, 2012. 8 s. Tiskové zprávy CVVM, OR121121a.
    Institucionální podpora: RVO:68378025
    Klíčová slova: beer * consumption * brewing industry
    Kód oboru RIV: AO - Sociologie, demografie
    http://www.cvvm.soc.cas.cz
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0215659
     
     
  7. 7.
    0378621 - ÚIACH 2013 RIV CZ eng K - Konferenční příspěvek (tuzemská konf.)
    Benkovská, Dagmar - Flodrová, Dana - Bobálová, Janette
    Changes of protein profile during the brewing process.
    Studentská odborná konference Chemie a společnost 2011/2012. Sborník příspěvků. Brno: Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická, 2012, s. 43-48. ISBN 978-80-214-4425-6.
    [Studentská odborná konference Chemie a společnost 2011/2012. Brno (CZ), 16.02.2012]
    Grant CEP: GA MŠMT 1M0570
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: proteomics * barley * beer * brewing process
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0210046
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    20120050.pdf35 MBAutorský postprintpovolen
     
     
  8. 8.
    0375149 - MBÚ 2012 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Sigler, Karel - Matoulková, D.
    Pivovarské kvasinky a reakce na stres.
    [Stress Responses in Brewing Yeast.]
    Kvasný průmysl. Roč. 57, 7-8 (2011), s. 277-284. ISSN 0023-5830
    Grant CEP: GA MŠMT 1M0570
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: laboratory yeast * brewing yeast * stresses
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0207885
     
     
  9. 9.
    0363301 - ÚIACH 2012 RIV CZ cze, eng J - Článek v odborném periodiku
    Benkovská, Dagmar - Flodrová, Dana - Psota, V. - Bobálová, Janette
    Vliv pivovarského procesu na profil proteinů ječmene.
    [Influence of the brewing process on the barley protein profile.]
    Kvasný průmysl. Roč. 57, 7-8 (2011), 260-265. ISSN 0023-5830
    Grant CEP: GA MŠMT 1M0570
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: barley * proteins * brewing process
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0199280
     
     
  10. 10.
    0358941 - ÚIACH 2012 DE eng A - Abstrakt
    Benkovská, Dagmar - Flodrová, Dana - Psota, V. - Bobálová, Janette
    Study of protein profile in individual stages of brewing process.
    Proteomic Forum 2011. Abstract Book. Berlin: Freie Universität Berlin, 2011. s. 350.
    [Proteomic Forum 2011. 03.04.2011-07.04.2011, Berlin]
    Grant CEP: GA MŠMT 1M0570
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: proteins * barley * brewing
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0196838
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.