Výsledky vyhledávání
- 1.0375149 - MBÚ 2012 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Sigler, Karel - Matoulková, D.
Pivovarské kvasinky a reakce na stres.
[Stress Responses in Brewing Yeast.]
Kvasný průmysl. Roč. 57, 7-8 (2011), s. 277-284. ISSN 0023-5830
Grant CEP: GA MŠMT 1M0570
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
Klíčová slova: laboratory yeast * brewing yeast * stresses
Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0207885 - 2.0332254 - ÚCHP 2010 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Kuřec, M. - Kuncová, Gabriela - Brányik, T.
Yeast Vitality Determination Based on Intracellular NAD(P)H Fluorescence Measurement during Aerobic-Anaerobic Transition.
[Určení viability kvasinek založené na měření fluorescence intracelulárního NAD(P)H během aerobně anaerobního přechodu.]
Folia Microbiologica. Roč. 54, č. 1 (2009), s. 25-29. ISSN 0015-5632. E-ISSN 1874-9356
Grant CEP: GA ČR GA104/06/1418; GA MŠMT OC 121
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40720504
Klíčová slova: continous beer fermentation * brewing yeast * spectroscopy
Kód oboru RIV: CE - Biochemie
Impakt faktor: 0.978, rok: 2009
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0177568 - 3.0166924 - UCHP-M 20030241 RIV GR eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
Brányik, T. - Vincente, A. A. - Kuncová, Gabriela - Podrazký, Ondřej - Teixeira, J. A.
Immobilization Kinetics and Metabolic State of Brewing Yeast on the Surface of Spent Grain Particles.
Preprints. 2003, s. 17-20.
[Functional Microparticles for Neutraceuticals, Biotechnology and Agrochemical Applications. Thessaloniki (GR), 28.11.2003-29.11.2003]
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4072921
Klíčová slova: immobilization * metabolic state * brewing yeast
Kód oboru RIV: CC - Organická chemie
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0064033 - 4.0166636 - UCHP-M 20020332 PT eng A - Abstrakt
Dostálek, P. - Čepička, J. - Fiala, J. - Prajzlarová, M. - Kuncová, Gabriela
Immobilization of Brewing Yeast Cells by Sol-Gel Technique.
Book of Abstracts. 2002. s. 17.
[Technical Meeting EBC Brewing Science Group /4./. 04.09.2002-06.09.2002, Oporto]
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4072921
Klíčová slova: brewing yeast cells * sol-gel technique * immobilization of living cells
Kód oboru RIV: CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0063753 - 5.0142185 - FGU-C 20010240 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Casaregola, S. - Nguyen, H. V. - Lapathitis, G. - Kotyk, Arnošt - Gaillardin, C.
Analysis of the constitution of the beer yeast genome by PCR, sequencing and subtelomeric sequence hybridization.
International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology. Roč. 51, Pt. 4 (2001), s. 1607-1618. ISSN 1466-5026. E-ISSN 1466-5034
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z5011922
Klíčová slova: brewing yeast * Saccharomyces pastorianus * Saccharomyces bayanus
Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
Impakt faktor: 2.004, rok: 2001
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0039893