Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0572654 - ÚCHP 2024 CZ eng K - Konferenční příspěvek (tuzemská konf.)
    Štěrba, Jiří
    Application of hydrodynamic cavitation in brewing.
    Proceedings of Abstracts. Prague: Institute of Chemical Process Fundamentals of the CAS, v. v. i., 2023 - (Bendová, M.; Wagner, Z.; Windell, L.), s. 21. ISBN 978-80-86186-29-0.
    [Bažant postraguate conference 2023. Prague (CZ), 31.05.2023-01.06.2023]
    Institucionální podpora: RVO:67985858
    Klíčová slova: brewery industry * hydrodynamic cavitation * experiments
    Obor OECD: Chemical process engineering
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0343257
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    Sterba.pdf735.5 KBVydavatelský postprintpovolen
     
     
  2. 2.
    0558528 - ÚCHP 2023 CZ eng K - Konferenční příspěvek (tuzemská konf.)
    Štěrba, Jiří
    Application of hydrodynamic cavitation in brewing.
    Proceedings of Abstracts. Prague: Institute of Chemical Process Fundamentals of the CAS, 2022 - (Bendová, M.; Wagner, Z.), s. 10. ISBN 978-80-86186-24-5.
    [Bažant Postgraduate Conference 2022. Prague (CZ), 13.06.2022-14.06.2022]
    Institucionální podpora: RVO:67985858
    Klíčová slova: hydrodynamic cavitation * brewery industry * Venturi jet system
    Obor OECD: Chemical process engineering
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0332164
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    SKMBT_C22022062412312.pdf16383.6 KBVydavatelský postprintpovolen
     
     
  3. 3.
    0543678 - ÚCHP 2022 CZ eng K - Konferenční příspěvek (tuzemská konf.)
    Štěrba, Jiří
    Application of Hydrodynamic Cavitation in Brewing.
    Proceedings of Abstracts. Prague: Institute of Chemical Process Fundamentals of the CAS, v. v. i., 2021 - (Bendová, M.; Wagner, Z.), s. 11. ISBN 978-80-86186-41-2.
    [Bažant Postgraduate Conference 2021. Prague (CZ), 23.06.2021-26.06.2021]
    Institucionální podpora: RVO:67985858
    Klíčová slova: Hydrodynamic cavitation * bubbles * brewery industry
    Obor OECD: Chemical process engineering
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0320859
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    SKMBT_22321070812072.pdf13282.1 KBVydavatelský postprintpovolen
     
     
  4. 4.
    0506528 - MBÚ 2020 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Řezanka, Tomáš - Palyzová, Andrea - Sigler, Karel
    Waste Brewery and Winery Yeast as a Raw Material for Biotechnological Productions.
    Kvasný průmysl. Roč. 63, č. 4 (2017), s. 158-162. ISSN 0023-5830
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1509
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: brewery * viticulture * yeast
    Obor OECD: Microbiology
    Způsob publikování: Open access
    https://kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201704-0001_odpadni_pivovarske_a_vinarske_kvasinky_jako_surovina_pro_biotechnologicke_vyroby.php
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0297759
     
     
  5. 5.
    0489662 - MÚA 2019 RIV CZ cze M - Část monografie knihy
    Kaucká, Kristýna
    Fürstenberský pivovar v Krušovicích (1869–1914). Rodinné podnikání na velkostatku Křivoklát.
    [Family entrepreneurship on the Křivoklát manor estate: the Fürstenberg brewery in Krušovice (1869–1914).]
    Rodinné podnikání v moderní době. Praha: Historický ústav, 2018 - (Hlavačka, M.; Bek, P.), s. 141-150. ISBN 978-80-7286-318-1
    Institucionální podpora: RVO:67985921
    Klíčová slova: Krušovice Brewery, 1869-1914 * Fürstenberg Family
    Obor OECD: History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0284032
     
     
  6. 6.
    0477528 - MBÚ 2018 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Řezanka, Tomáš - Palyzová, Andrea - Sigler, Karel
    Odpadní pivovarské a vinařské kvasinky jako surovina pro biotechnologické výroby.
    [000430985100001.]
    Kvasný průmysl. Roč. 63, č. 4 (2017), s. 158-162. ISSN 0023-5830
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1509
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: waste brewery yeast * waste wine yeast
    Obor OECD: Microbiology
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0273856
     
     
  7. 7.
    0425172 - ARÚ 2014 CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Frolík, Jan - Malyková, Drahomíra
    Záchranný archeologický výzkum náměstí 5. května v Čelákovicích 2011-2012.
    [Rescue excavation of the square of the 5th May in town of Čelákovice during 2011 and 2012.]
    Zprávy České archeologické společnosti. Suppl. 89, - (2013), s. 41-42. ISSN 1211-992X.
    [Archeologické výzkumy v Čechách 2012. Praha, 16.04.2013-17.04.2013]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z80020508
    Klíčová slova: post-mediaeval archaeology * town * bridge * brewery
    Kód oboru RIV: AC - Archeologie, antropologie, etnologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0231092
     
     
  8. 8.
    0422271 - EÚ 2014 RIV CZ cze M - Část monografie knihy
    Altman, Karel
    Zíbrtova četba o pivě vážná i čtveračivá.
    [Zibrt´s reading about beer serious and frolic.]
    Z historie piva. Praha: Vyšehrad, 2013 - (Zíbrt, Č.), s. 271-279. ISBN 978-80-7429-339-9
    Institucionální podpora: RVO:68378076
    Klíčová slova: Czech lands * beer * Čeněk Zíbrt * pubs * inns * folkore * brewery
    Kód oboru RIV: AC - Archeologie, antropologie, etnologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0228564
     
     
  9. 9.
    0340906 - MBÚ 2010 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Sigler, Karel - Matoulková, D. - Gabriel, P. - Dienstbier, M. - Gášková, Dana
    Yeast and stress: from the laboratory to the brewery.
    Kvasný průmysl. Roč. 56, č. 2 (2010), s. 100-104. ISSN 0023-5830
    Grant CEP: GA MŠMT 1M0570
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: yeast * brewery * stress
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0184051
     
     
  10. 10.
    0314860 - MBÚ 2009 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Gabriel, P. - Dienstbier, M. - Matoulková, D. - Kosař, K. - Sigler, Karel
    Optimised acidification power test of yeast vitality and its use in brewing practice.
    [Optimalizovaný test acidifikační síly kvasinek a jeho použití v pivovarské praxi.]
    Journal of the Institute of Brewing. Roč. 114, č. 3 (2008), s. 270-276. ISSN 0046-9750. E-ISSN 2050-0416
    Grant CEP: GA MŠMT 1M0570
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: acidification power * brewery practice * optimised AP test
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Impakt faktor: 0.759, rok: 2008
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0165239
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.