Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0575311 - MBÚ 2024 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Chytilová, K. - Galandaková, A. - Valentová, Kateřina - Tvrdý, P.
    Combination of plant phenolics and isoquinolinium alkaloids protects gingival fibroblast and improves post-extraction healing after lower third molar extraction.
    Biomedical Papers. Roč. 167, č. 2 (2023), s. 131-138. ISSN 1213-8118. E-ISSN 1804-7521
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: Lonicera caerulea * Macleaya cordata * anthocyanins * isoquinolinium alkaloids * gingival fibroblast * third molar surgery
    Obor OECD: Dentistry, oral surgery and medicine
    Impakt faktor: 0.9, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://biomed.papers.upol.cz/artkey/bio-202302-0005_combination-of-plant-phenolics-and-isoquinolinium-alkaloids-protects-gingival-fibroblast-and-improves-post-extr.php
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0345095
     
     
  2. 2.
    0549495 - ÚEB 2022 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Alam, M. A. - Islam, P. - Subhan, N. - Rahman, M. M. - Khan, F. - Burrows, G. E. - Nahar, Lutfun - Sarker, S. D.
    Potential health benefits of anthocyanins in oxidative stress related disorders.
    Phytochemistry Reviews. Roč. 20, č. 4 (2021), s. 705-749. ISSN 1568-7767. E-ISSN 1572-980X
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: Anthocyanins * Cancer * Diabetes * Inflammation * Obesity and oxidative stress
    Obor OECD: Technologies involving the manipulation of cells, tissues, organs or the whole organism (assisted reproduction)
    Impakt faktor: 7.741, rok: 2021
    Způsob publikování: Open access
    http://doi.org/10.1007/s11101-021-09757-1
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0325488
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2021_Alam_Phytochemistry Reviews_705.pdf11.2 MBJinápovolen
     
     
  3. 3.
    0507489 - ÚEB 2020 eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Presinszka, M. - Stiasna, K. - Vyhnánek, T. - Trojan, V. - Schweiger, W. - Bartoš, Jan - Havel, L.
    Primer efficiency determination for flavanone 3-hydroxylase gene in wheat (Triticum aestivum L.).
    MENDELNET 2014. 2014 - (Polak, O.; Cerkal, R.; Skarpa, P.), (2014), s. 469-473. ISBN 978-80-7509-174-1
    Klíčová slova: biosynthesis genes * structural genes * purple * blue * expression * grains * wheat * Triticum aestivum L. * flavanone 3-hydroxylase * anthocyanins
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0298469
     
     
  4. 4.
    0501607 - ÚEB 2019 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Wasternack, Claus - Strnad, Miroslav
    Jasmonates are signals in the biosynthesis of secondary metabolites - Pathways, transcription factors and applied aspects - A brief review.
    New Biotechnology. Roč. 48, JAN 25 (2019), s. 1-11. ISSN 1871-6784. E-ISSN 1876-4347
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: Anthocyanins * Artemisinin * Glucosinolates * Jasmonate * Nicotine * Terpenoid indole alkaloids * Transcription factors
    Obor OECD: Genetics and heredity (medical genetics to be 3)
    Impakt faktor: 4.674, rok: 2019
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0293586
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2019_Wasternack_NEW BIOTECHNOLOGY_1.pdf01.4 MBJinápovolen
     
     
  5. 5.
    0499172 - ÚFCH JH 2019 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Cyboran-Mikołajczyk, S. - Jurkiewicz, Piotr - Hof, Martin - Kleszczyńska, H.
    The Impact of O-Glycosylation on Cyanidin Interaction with POPC Membranes: Structure-Activity Relationship.
    Molecules. Roč. 23, č. 11 (2018), č. článku 2771. E-ISSN 1420-3049
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GBP208/12/G016
    Institucionální podpora: RVO:61388955
    Klíčová slova: fluorescence depolarization * anthocyanins * flavonoids * order * chemistry * liposomes * laurdan * probes * dppc
    Obor OECD: Physical chemistry
    Impakt faktor: 3.060, rok: 2018
    Způsob publikování: Open access
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0291429
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0499172.pdf12 MBopen accessVydavatelský postprintpovolen
     
     
  6. 6.
    0347214 - BFÚ 2011 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Denev, P. - Číž, Milan - Ambrožová, Gabriela - Lojek, Antonín - Yanakieva, I. - Kratchanova, M.
    Solid-phase extraction of berries’ anthocyanins and evaluation of their antioxidative properties.
    Food Chemistry. Roč. 123, č. 4 (2010), s. 1055-1061. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) OC08058
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50040507; CEZ:AV0Z50040702
    Klíčová slova: anthocyanins * solid-phase extraction * berry extracts
    Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
    Impakt faktor: 3.458, rok: 2010
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0188041
     
     
  7. 7.
    0329970 - ÚIACH 2010 CZ eng K - Konferenční příspěvek (tuzemská konf.)
    Šťavíková, L. - Polovka, M. - Hohnová, Barbora - Zemanová, J.
    Characterization of grape skins´ ethanolic extracts.
    Studentská odborná konference Chemie a společnost. Brno: FCH VUT v Brně, 2009 - (Dzik, P.), s. 125-131. ISBN 978-80-214-3920-7.
    [Studentská odborná konference Chemie a společnost. Brno (CZ), 04.12.2008]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: PFE * EPR * anthocyanins
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0175858
     
     
  8. 8.
    0309428 - ÚIACH 2009 IT eng A - Abstrakt
    Hohnová, Barbora - Šťavíková, L. - Karásek, Pavel
    Effect of solvent and temperature on pressurized fluid extraction of anthocyanins from red grape skin.
    32nd International Symposium on Capillary Chromatography and 5th GCxGC Symposium. 2008. s. 443-443. ISBN -.
    [International Symposium on Capillary Chromatography /32./ and GCxGC Symposium /5./. 26.05.2008-30.05.2008, Riva del Garda]
    Grant CEP: GA ČR GA203/08/1536
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: PFE * anthocyanins * red grape
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0161564
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.