Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0481502 - MBÚ 2018 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Čermák, P. - Olšovská, J. - Mikyška, A. - Dušek, M. - Kadlečková, Z. - Vaníček, J. - Nyč, O. - Sigler, Karel - Bostíková, V. - Bostík, P.
    Strong antimicrobial activity of xanthohumol and other derivatives from hops (Humulus lupulus L.) on gut anaerobic bacteria.
    Acta Pathologica Microbiologica et Immunologica Scandinavica. Roč. 125, č. 11 (2017), s. 1033-1038. ISSN 0903-4641. E-ISSN 1600-0463
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: Xanthohumol * gut * anaerobic bacteria
    Obor OECD: Microbiology
    Impakt faktor: 2.026, rok: 2017
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0277055
     
     
  2. 2.
    0463851 - MBÚ 2017 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Felsberg, Jürgen - Jelínková, Markéta - Kubizniaková, P. - Matoulková, D.
    Development of a PCR assay based on the 16S-23S rDNA internal transcribed spacer for identification of strictly anaerobic bacterium Zymophilus.
    Anaerobe. Roč. 33, June (2015), s. 85-89. ISSN 1075-9964. E-ISSN 1095-8274
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: Brewing microbiology * Strictly anaerobic bacteria * Yeast contamination
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 2.424, rok: 2015
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0263056
     
     
  3. 3.
    0369006 - ÚŽFG 2012 GB eng A - Abstrakt
    Šimůnek, Jiří - Koppová, Ingrid - Tishchenko, Galina
    The antimicrobial action of low molecular weight chitosan and chitooligosaccharides on growth of anaerobic bacteria isolated from human feces.
    Gut Microbiology: new insight into gut microbial ecosystems. Aberdeen: Rowett Institute-INRA, 2010. s. 103-103.
    [7th joint symposium of Rowett-INRA:Gut Microbiology: new insight into gut microbial ecosystems. 23.06.2010-25.06.2010, Aberdeen]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA525/08/0803
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50450515; CEZ:AV0Z40500505
    Klíčová slova: chitosan * anaerobic bacteria * human faces
    Kód oboru RIV: EB - Genetika a molekulární biologie
    http://www.rowett.ac.uk/Rowett-INRA2010/scientific-prog.html
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0203183
     
     
  4. 4.
    0328096 - ÚŽFG 2010 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Killer, Jiří - Kopečný, Jan - Mrázek, Jakub - Rada, V. - Benada, Oldřich - Koppová, Ingrid - Havlík, J. - Straka, J.
    Bifidobacterium bombi sp. nov., a new bifidobacterium from the bumblebee digestive tract.
    International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology. Roč. 59, č. 8 (2009), s. 2020-2024. ISSN 1466-5026. E-ISSN 1466-5034
    Grant CEP: GA AV ČR 1QS500200572
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50450515; CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: bifidobacterium bombi * anaerobic bacteria
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Impakt faktor: 2.113, rok: 2009
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0174491
     
     
  5. 5.
    0213508 - UZFG-Y 20023124 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Kopečný, Jan - Šimůnek, Jiří
    Cellulolytic bacteria in human gut and irritable bowel syndrome.
    Acta veterinaria Brno. Roč. 71, - (2002), s. 421-427. ISSN 0001-7213. E-ISSN 1801-7576
    Grant CEP: GA AV ČR KSK5020115; GA ČR GA525/02/0402; GA AV ČR KSK5052113
    Klíčová slova: anaerobic bacteria * colon * fibrolytic
    Kód oboru RIV: ED - Fyziologie
    Impakt faktor: 0.370, rok: 2002
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0109044
     
     
  6. 6.
    0213275 - UZFG-Y 20010013 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Dušková, Dagmar - Marounek, Milan
    Fermentation of pectin and glucose, and activity of pectin-degrading enzymes in the rumen bacterium Lachnospira multiparus.
    Letters in Applied Microbiology. Roč. 33, č. 3 (2001), s. 159-163. ISSN 0266-8254. E-ISSN 1472-765X
    Grant CEP: GA AV ČR KSK2020602
    Klíčová slova: Lachnospira multiparus * anaerobic bacteria
    Kód oboru RIV: ED - Fyziologie
    Impakt faktor: 1.151, rok: 2001
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0108813
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.