Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0430618 - EÚ 2015 CZ eng M - Část monografie knihy
    Kopalová, Ludmila
    Changes in Traditional Food around Prague in the 1920s to 1940s on the Example of the Village of Dubeč.
    Traditional food in the Central Europe : history and changes. Prague: Institute of Ethnology of the Academy of Sciences of the Czech Republic, 2013, s. 29-45. ISBN 978-80-87112-80-9
    Grant ostatní: Central Europe-ERDF(XE) 3CE296P4
    Institucionální podpora: RVO:68378076
    Klíčová slova: traditional food * history * Czech cuisine
    Kód oboru RIV: AC - Archeologie, antropologie, etnologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0235524
     
     
  2. 2.
    0430617 - EÚ 2015 CZ eng M - Část monografie knihy
    Hrdá, Judita
    How Czechs makes your life more sweet.
    Traditional food in the Central Europe : history and changes. Prague: Institute of Ethnology of the Academy of Sciences of the Czech Republic, 2013, s. 16-28. ISBN 978-80-87112-80-9
    Grant ostatní: Central Europe-ERDF(XE) 3CE296P4
    Institucionální podpora: RVO:68378076
    Klíčová slova: sugar * sweets * traditional food * history * Czech cuisine
    Kód oboru RIV: AC - Archeologie, antropologie, etnologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0235523
     
     
  3. 3.
    0334025 - EÚ 2010 RIV DE ger C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Fendl, E. - Nosková, Jana
    Die Böhmische Küche.
    [The Czech Cuisine.]
    Esskultur und kulturelle Identität. Ethnologische Nahrungsforschung im östlichen Europa. München: Oldenbourg Wissenschaftsverlag, 2010 - (Kalinke, H.; Roth, K.; Weger, T.), s. 107-138. Schriften des Bundesinstituts für Kultur und Geschichte der Deutschen im östlichen Europa, bd. 40. ISBN 978-3-486-59233-7.
    [Ethnologische Nahrungsforschung im östlichen Europa. Esskultur und kulturelle Identität. Oldenburg (DE), 31.03.2008-01.04.2008]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z90580513
    Klíčová slova: Czech cuisine * Magdalena Dobromila Rettigová * cookery books * travel books * Czech female cooks * tourism * 19th century – 20th century
    Kód oboru RIV: AC - Archeologie, antropologie, etnologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0178865
     
     
  4. 4.
    0333943 - EÚ 2011 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Fendl, E. - Nosková, Jana
    "V Čechách se opět vaří česky!" Obrazy české kuchyně v německy publikovaných kuchařkách a turistických materiálech po roce 1989.
    ["Bohemian cuisine is used in the Czech lands again". Picture of Czech cuisine in German-written cookery books and tourism materials after 1989.]
    Národopisná revue. Roč. 19, č. 3 (2009), s. 147-157. ISSN 0862-8351. E-ISSN 2570-9437
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z90580513
    Klíčová slova: Czech cuisine * travel books * cookery books * identity * tourism
    Kód oboru RIV: AC - Archeologie, antropologie, etnologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0178802
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.