Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0558876 - ÚVGZ 2023 RIV IE eng J - Článek v odborném periodiku
    Korolyova, N. - Buechling, A. - Lieutier, F. - Yart, A. - Cudlín, Pavel - Turčáni, M. - Jakuš, R.
    Primary and secondary host selection by Ips typographus depends on Norway spruce crown characteristics and phenolic-based defenses.
    Plant Science. Roč. 321, AUG (2022), č. článku 111319. ISSN 0168-9452. E-ISSN 1873-2259
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: mountain pine-beetle * picea-abies * l col * phenotypic plasticity * induced responses * tree growth * t-test * bark * temperature * coleoptera * Tree survival * Catechin * Resistance * Crown defoliation * Bark beetle outbreak * Primary attraction
    Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
    Impakt faktor: 5.2, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0168945222001431?via%3Dihub
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0332376
     
     
  2. 2.
    0524213 - ÚFCH JH 2021 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Sys, M. - Obluková, Michaela - Kolivoška, Viliam - Sokolová, Romana - Korecká, L. - Mikysek, T.
    Catalytic properties of variously immobilized mushroom tyrosinase: A kinetic study for future development of biomimetic amperometric biosensors.
    Journal of Electroanalytical Chemistry. Roč. 864, MAY 2020 (2020), č. článku 114066. ISSN 1572-6657. E-ISSN 1873-2569
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA19-03160S
    Institucionální podpora: RVO:61388955
    Klíčová slova: carbon-paste electrodes * catecholase activity * complex * inactivation * cysteamine * catechin * chloride * Amperometry * Neurotransmitters * Enzyme immobilization * Enzyme kinetics * Mushroom tyrosinase * UV-Vis spectrophotometry
    Obor OECD: Physical chemistry
    Impakt faktor: 4.464, rok: 2020
    Způsob publikování: Omezený přístup
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0308593
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0524213.pdf01.3 MBVydavatelský postprintvyžádat
     
     
  3. 3.
    0506314 - ÚVGZ 2020 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Kalinová Pexová, J. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan
    Phenolics levels in different parts of common buckwheat (Fagopyrwn esculentum) achenes.
    Journal of Cereal Science. Roč. 85, jan (2019), s. 243-248. ISSN 0733-5210. E-ISSN 1095-9963
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: performance liquid-chromatography * antioxidant activities * moench * rutin * polyphenols * flavonoids * identification * epicatechin * quercetin * catechin * Buckwheat * Catechin * Epicatechin * Quercetin 3-O-beta-D-glucoside
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 2.938, rok: 2019
    Způsob publikování: Open access
    https://reader.elsevier.com/reader/sd/pii/S0733521018307628?token=43570EF180C9EB871C3E2053F8040C282ED1F57AD0A05A417EDEFCB7210CD0276A358F8E7261BB13627AAE8A7D4003BB
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0298556
     
     
  4. 4.
    0491278 - ÚVGZ 2019 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Kulichová, J. - Buaong, M. - Balík, J. - Híc, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda
    Juices Enriched with Phenolic Extracts from Grapes.
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 36, č. 3 (2018), s. 261-267. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: antioxidant capacity * catechin * epicatechin * grape pomace * grape seeds * press oil cak
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 0.846, rok: 2018
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0285288
     
     
  5. 5.
    0488486 - ÚMCH 2019 RIV NZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Siow, W. X. - Chang, Y.-T. - Babič, Michal - Lu, Y.-C. - Horák, Daniel - Ma, Y.-H.
    Interaction of poly-L-lysine coating and heparan sulfate proteoglycan on magnetic nanoparticle uptake by tumor cells.
    International Journal of Nanomedicine. Roč. 13, 20 March (2018), s. 1693-1706. E-ISSN 1178-2013
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GC16-01128J
    Institucionální podpora: RVO:61389013
    Klíčová slova: magnetic nanoparticles * poly-L-lysine * tea catechin
    Obor OECD: Polymer science
    Impakt faktor: 4.471, rok: 2018
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0283339
     
     
  6. 6.
    0474918 - ÚVGZ 2018 RIV ZA eng J - Článek v odborném periodiku
    Šebela, David - Turóczy, Zoltán - Olejníčková, Julie - Kumšta, M. - Sotolář, R.
    Effect of Ambient Sunlight Intensity on the Temporal Phenolic Profiles of Vitis Vinifera L. Cv. Chardonnay During the Ripening Season -- A Field Study.
    South African Journal of Enology and Viticulture. Roč. 38, č. 1 (2017), s. 94-102. ISSN 0253-939X. E-ISSN 2224-7904
    Grant CEP: GA ČR GA522/09/1565; GA MŠMT(CZ) LO1415; GA MŠMT(CZ) LM2015061
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: abiotic stress * catechin * grape berries * OD 280nm * UV light * viticulture
    Obor OECD: Environmental sciences (social aspects to be 5.7)
    Impakt faktor: 0.636, rok: 2017
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0271822
     
     
  7. 7.
    0423073 - MBÚ 2014 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Olšovská, J. - Kameník, Zdeněk - Čejka, P. - Jurková, M. - Mikyška, A.
    Ultra-high-performance liquid chromatography profiling method for chemical screening of proanthocyanidins in Czech hops.
    Talanta. Roč. 116, NOV (2013), s. 919-926. ISSN 0039-9140. E-ISSN 1873-3573
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EE2.3.30.0003
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: Flavan-3-ol * Catechin * Hops
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 3.511, rok: 2013
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0229153
     
     
  8. 8.
    0365070 - ÚVGZ 2012 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Kalinová, J. - Vrchotová, Naděžda
    The influence of organic and conventional crop management, variety and year on the yield and flavonoid level in common buckwheat groats.
    Food Chemistry. Roč. 127, č. 2 (2011), s. 602-608. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
    Klíčová slova: Fagopyrum esculentum * Rutin * Epicatechin * Catechin * Epicatechin gallate * Yield * TGW * Organic farming
    Kód oboru RIV: EH - Ekologie - společenstva
    Impakt faktor: 3.655, rok: 2011
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0200406
     
     
  9. 9.
    0331251 - ÚVGZ 2010 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Kalinová, J. - Vrchotová, Naděžda
    Level of Catechin, Myricetin, Quercetin and Isoquercitrin in Buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench), Changes of Their Levels during Vegetation and Their Effect on The Growth of Selected Weeds.
    [Hodnota katechinu, myricetinu, quercetinu a isoquercitrinu v pohance (Fagopyrum esculentum Moench), změny hodnot v průběhu vegetace a jejich vliv na růst vybraných plevelů.]
    Journal of Agricultural and Food Chemistry. Roč. 57, č. 7 (2009), s. 2719-2725. ISSN 0021-8561. E-ISSN 1520-5118
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
    Klíčová slova: Allelopathy * buckwheat * catechin * quercetin * myricetin * weed
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 2.469, rok: 2009
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0176819
     
     
  10. 10.
    0328369 - ÚVGZ 2010 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Balík, J. - Kyseláková, M. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan - Kumšta, M. - Veverka, J. - Híc, P. - Totušek, J. - Lefnerová, D.
    Relations between Polyphenols Content and Antioxidative Activity in Vine Grapes and Leaves.
    [Vztahy mezi obsahem polyfenolů a antioxidační aktivitou hroznů a listů révy.]
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 26, special (2008), s. 25-35. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317.
    [Quality of Moravian and Czech Wines and their Future. Lednice, 11.09.2008-12.09.2008]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA525/06/1757
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
    Klíčová slova: vine grapes * vine leaves * stems * piceid * resveratrol * caftaric acid * catechin
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.472, rok: 2008
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0174699
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.