Výsledky vyhledávání
- 1.0577437 - ÚSMH 2024 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Chlup, H. - Suchý, Tomáš - Šupová, Monika
The electron beam induced cross-linking of bovine collagen gels with various concentrations: The mechanical properties and secondary structure.
Polymer. Roč. 287, NOV (2023), č. článku 126423. ISSN 0032-3861. E-ISSN 1873-2291
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA21-07851S
Institucionální podpora: RVO:67985891
Klíčová slova: Collagen * Electron beam * Irradiation * Water * Sterilization * Mechanical properties * Secondary structure
Obor OECD: Polymer science
Impakt faktor: 4.1, rok: 2023 ; AIS: 0.612, rok: 2023
Způsob publikování: Omezený přístup
Web výsledku:
https://doi.org/10.1016/j.polymer.2023.126423DOI: https://doi.org/10.1016/j.polymer.2023.126423
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0348055Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 0577437 J Suchý - The electron beam.pdf 0 8.7 MB Vydavatelský postprint povolen - 2.0576121 - ÚSMH 2024 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Šupová, Monika - Suchý, Tomáš - Chlup, H. - Šulc, M. - Kotrč, T. - Šilingová, L. - Žaloudková, Margit - Rýglová, Šárka - Braun, Martin - Chvátil, David - Hrdlička, Z. - Houška, M.
The electron beam irradiation of collagen in the dry and gel states: The effect of the dose and water content from the primary to the quaternary levels.
International Journal of Biological Macromolecules. Roč. 253, 31 DEC (2023), č. článku 126898. ISSN 0141-8130. E-ISSN 1879-0003
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA21-07851S
Institucionální podpora: RVO:67985891 ; RVO:61389005
Klíčová slova: Collagen * E-beam irradiation * Structure
Obor OECD: Polymer science; Nuclear physics (UJF-V)
Impakt faktor: 7.7, rok: 2023 ; AIS: 0.969, rok: 2023
Způsob publikování: Omezený přístup
Web výsledku:
https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2023.126898DOI: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2023.126898
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0346403 - 3.0573237 - ÚSMH 2024 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
Houška, M. - Landfeld, A. - Novotná, P. - Strohalm, J. - Šupová, Monika - Suchý, Tomáš - Chlup, H. - Skočilas, J. - Štípek, J. - Žaloudková, Margit - Šulc, M.
Properties of Bovine Collagen as Influenced by High-Pressure Processing.
Polymers. Roč. 15, č. 11 (2023), č. článku 2472. ISSN 2073-4360. E-ISSN 2073-4360
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA21-07851S
Institucionální podpora: RVO:67985891
Klíčová slova: bovine collagen * high-pressure processing * physical properties * structure properties
Obor OECD: Thermodynamics
Impakt faktor: 4.7, rok: 2023 ; AIS: 0.657, rok: 2023
Způsob publikování: Open access
Web výsledku:
https://doi.org/10.3390/polym15112472DOI: https://doi.org/10.3390/polym15112472
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0343962Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 0573237 J Šupová Properties.pdf 0 6.3 MB Vydavatelský postprint povolen - 4.0571022 - ÚSMH 2024 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Rýglová, Šárka - Braun, Martin - Suchý, Tomáš - Hříbal, Miloň - Žaloudková, Margit - Vištejnová, L.
The investigation of batch-to-batch variabilities in the composition of isolates from fish and mammalian species using different protocols.
Food Research International. Roč. 169, JULY 2023 (2023), č. článku 112789. ISSN 0963-9969. E-ISSN 1873-7145
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA21-07851S
Institucionální podpora: RVO:67985891
Klíčová slova: collagen * characterization * batch variability * pig and fish skin * green processing * waste treatment
Obor OECD: Bioproducts (products that are manufactured using biological material as feedstock) biomaterials, bioplastics, biofuels, bioderived bulk and fine chemicals, bio-derived novel materials
Impakt faktor: 7, rok: 2023 ; AIS: 1.042, rok: 2023
Způsob publikování: Omezený přístup
Web výsledku:
https://doi.org/10.1016/j.foodres.2023.112798DOI: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2023.112798
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0343545 - 5.0568968 - ÚSMH 2024 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Šupová, Monika - Suchý, Tomáš - Chlup, H. - Štípek, J. - Žitný, R. - Landfeld, A. - Skočilas, J. - Žaloudková, Margit - Rýglová, Šárka - Braun, Martin - Štancl, J. - Houška, M.
The comprehensive evaluation of two collagen gels used for sausage casing extrusion purposes: The role of the structural and mechanical properties.
Journal of Food Engineering. Roč. 343, APR 2023 (2023), č. článku 111387. ISSN 0260-8774. E-ISSN 1873-5770
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA21-07851S
Institucionální podpora: RVO:67985891
Klíčová slova: collagen * casings * mechanical properties * rheology * structure
Obor OECD: Thermodynamics
Impakt faktor: 5.3, rok: 2023 ; AIS: 0.777, rok: 2023
Způsob publikování: Omezený přístup
Web výsledku:
https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2022.111387DOI: https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2022.111387
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0342277