Výsledky vyhledávání
- 1.0635621 - ÚT 2026 RIV SK eng J - Článek v odborném periodiku
Kumbár, V. - Trnka, Jan - Votava, J. - Šafránková, V. - Dufková, R. - Fajman, M. - Čupera, J. - Nedomová, Š. - Hřivna, L. - Buchar, J.
Response of different types of chocolate to impact loading - direct impact.
Acta Technologica Agriculturae. Roč. 28, č. 2 (2025), s. 105-116. ISSN 1335-2555. E-ISSN 1338-5267
Grant CEP: GA ČR(CZ) GF22-00863K
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: cocoa content * impact velocity * permanent strain * DIHB technique * frequency analysis
Obor OECD: Mechanical engineering
Impakt faktor: 0.8, rok: 2024 ; AIS: 0.086, rok: 2024
Způsob publikování: Open access
Web výsledku:
https://sciendo.com/article/10.2478/ata-2025-0014DOI: https://doi.org/10.2478/ata-2025-0014
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0371326Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 0635621 Trnka - Response of different types of chocolate to impact loading - direct impact. .pdf 2 4.8 MB Vydavatelský postprint povolen - 2.0635616 - ÚT 2026 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Nedomová, Š. - Kumbár, V. - Trnka, Jan - Šafránková, V. - Dufková, R. - Votava, J. - Hřivna, L. - Buchar, J.
Effect of loading rate on tensile strength and fracture stress of chocolate.
Journal of Texture Studies. Roč. 56, č. 2 (2025), č. článku e70021. ISSN 0022-4901. E-ISSN 1745-4603
Grant CEP: GA ČR(CZ) GF22-00863K
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: Brazilian test * chocolate * fracture properties * loading rate * split Hopkinson pressure bar * tensile strength
Obor OECD: Mechanical engineering
Impakt faktor: 2.5, rok: 2024 ; AIS: 0.532, rok: 2024
Způsob publikování: Open access
Web výsledku:
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jtxs.70021DOI: https://doi.org/10.1111/jtxs.70021
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0371316Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 0635616 Trnka - Effect of loading rate on tensile strength and fracture stress of chocolate. .pdf 2 2 MB Vydavatelský postprint povolen - 3.0584467 - ÚT 2025 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Kumbár, V. - Trnka, Jan - Kouřilová, V. - Dufková, R. - Votava, J. - Čupera, J. - Nedomová, Š. - Hřivna, L. - Buchar, J.
Stress wave attenuation in chocolate.
Journal of Food Engineering. Roč. 374, August (2024), č. článku 112037. ISSN 0260-8774. E-ISSN 1873-5770
Grant CEP: GA ČR(CZ) GF22-00863K
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: chocolate * stress wave * acoustic impedance * attenuation * transmission coefficient
Obor OECD: Materials engineering
Impakt faktor: 5.8, rok: 2024 ; AIS: 0.784, rok: 2024
Způsob publikování: Omezený přístup
Web výsledku:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0260877424001031?via%3DihubDOI: https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2024.112037
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0353637 - 4.0570583 - ÚT 2024 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Nedomová, Š. - Trnka, Jan - Kouřilová, V. - Dufková, R. - Votava, J. - Hřivna, L. - Kumbár, V. - Buchar, J.
Acoustic properties and low strain rate behavior of different types of chocolate.
International Journal of Food Properties. Roč. 26, č. 1 (2023), s. 842-854. ISSN 1094-2912. E-ISSN 1532-2386
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF15_003/0000493
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: chocolate * elastic wave * compression * strain hardening * young modulus * strain rate sensitivity
Obor OECD: Materials engineering
Impakt faktor: 3.1, rok: 2023 ; AIS: 0.503, rok: 2023
Způsob publikování: Open access
Web výsledku:
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10942912.2023.2189087DOI: https://doi.org/10.1080/10942912.2023.2189087
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0344079Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 0570583 Trnka - Acoustic properties and low strain rate behavior of different types of chocolate.pdf 1 4.8 MB Autorský preprint povolen - 5.0568280 - ÚT 2024 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Kubár, V. - Trnka, Jan - Kouřilová, V. - Dufková, R. - Votava, J. - Nedomová, Š. - Hřivna, L. - Polcar, A. - Buchar, Jaroslav
High strain rate behaviour of different types of chocolate.
Journal of Food Engineering. Roč. 346, June (2023), č. článku 111438. ISSN 0260-8774. E-ISSN 1873-5770
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: chocolate mass * impact loading * compression * SHPB method * strain rate sensitivity
Obor OECD: Applied mechanics
Impakt faktor: 5.3, rok: 2023 ; AIS: 0.778, rok: 2023
Způsob publikování: Omezený přístup
Web výsledku:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0260877423000365?via%3DihubDOI: https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2023.111438
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0344089 - 6.0494247 - ÚT 2019 RIV PL eng J - Článek v odborném periodiku
Trnka, Jan - Kumbár, V. - Nedomová, Š. - Pytel, R. - Buchar, J.
Influence of sugar beet storage duration on root response to non-destructive impacts.
International Agrophysics. Roč. 32, č. 3 (2018), s. 421-428. ISSN 0236-8722. E-ISSN 2300-8725
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF15_003/0000493
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: impact loading * vibration * response * storage * sugar beet root
Obor OECD: 4.5 Other agricultural sciences
Impakt faktor: 1.227, rok: 2018 ; AIS: 0.284, rok: 2018
Web výsledku:
http://www.international-agrophysics.org/Influence-of-sugar-beet-storage-duration-on-root-response-r-nto-non-destructive-impacts,104337,0,2.htmlDOI: https://doi.org/10.1515/intag-2017-0032
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0287691 - 7.0463421 - ÚT 2017 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Trnka, Jan - Buchar, J. - Stoklasová, Pavla - Nedomová, Š.
Response of Wood Bars to Non-Destructive Impact.
Experimental Techniques. Roč. 40, č. 5 (2016), s. 1387-1395. ISSN 0732-8818. E-ISSN 1747-1567
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: fourier transform * impact force * laser vibrometer * surface wave velocity
Kód oboru RIV: BI - Akustika a kmity
Impakt faktor: 0.932, rok: 2016 ; AIS: 0.272, rok: 2016
Web výsledku:
http://onlinelibrary.wiley.com/journal/10.1111/%28ISSN%291747-1567DOI: https://doi.org/10.1007/s40799-016-0139-0
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0263010 - 8.0461595 - ÚT 2017 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Kumbár, V. - Nedomová, Š. - Trnka, Jan - Buchar, J. - Pytel, R.
Effect of storage duration on the rheological properties of goose liquid egg products and eggshell membranes.
Poultry Science. Roč. 95, č. 7 (2016), s. 1693-1701. ISSN 0032-5791. E-ISSN 1525-3171
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: egg yolk * albumen * liquid whole egg * rheology * eggshell membrane
Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
Impakt faktor: 1.908, rok: 2016 ; AIS: 0.476, rok: 2016
Web výsledku:
http://ps.oxfordjournals.org/DOI: https://doi.org/10.3382/ps/pew094
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0261296 - 9.0460726 - ÚT 2017 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Trnka, Jan - Nedomová, Š. - Kumbár, V. - Šustr, M. - Buchar, J.
A new approach to analyze the dynamic strength of eggs.
Journal of Biological Physics. Roč. 42, č. 4 (2016), s. 525-537. ISSN 0092-0606. E-ISSN 1573-0689
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: eggs * compression * dynamic loading * HSPB technique * rupture force
Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
Impakt faktor: 1.241, rok: 2016 ; AIS: 0.43, rok: 2016
Web výsledku:
http://link.springer.com/journal/10867DOI: https://doi.org/10.1007/s10867-016-9420-9
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0265998 - 10.0458382 - ÚT 2017 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Strnková, J. - Nedomová, Š. - Kumbár, V. - Trnka, Jan
Tensile Strength of the Eggshell Membranes.
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis. Roč. 64, č. 1 (2016), s. 159-164. ISSN 1211-8516. E-ISSN 2464-8310
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20760514
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: eggshell membrane * tesile test * loading rate * tensile strength * fracture strain
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
DOI: https://doi.org/10.11118/actaun201664010159
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0258843
