Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0554775 - ÚVGZ 2022 RIV cze P - Patentový dokument
    Houška, M. - Kýhos, K. - Strohalm, J. - Landfeld, A. - Halama, R. - Adámek, L. - Průchová, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J.
    Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem.
    [Method of producinging non - alcoholic grape juice enriched with resveratrol.]
    2021. Vlastník: Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Česká republika Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Česká republika Masarykova univerzita, Ústav systémové biologie a ekologie AV ČR, v. v. i., Vinařství Valtice, s.r.o. Datum udělení patentu: 24.11.2021. Číslo patentu: 309060
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: grape juice * resveratrol
    Obor OECD: Food and beverages
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309060.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0329427
     
     
  2. 2.
    0537942 - ÚVGZ 2021 RIV cze P - Patentový dokument
    Tříska, Jan - Mareš, J. - Balík, J. - Híc, P. - Vrchotová, Naděžda - Rajchmanová, J. - Vilímková, O.
    Způsob přípravy trans-ɛ-viniferinu z réví.
    [Process for preparing trans-ɛ-viniferin from grape canes.]
    2020. Vlastník: Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i., MikroChem LKT spol. s r.o., Mendelova univerzita v Brně. Datum udělení patentu: 04.06.2020. Číslo patentu: 308386
    Grant CEP: GA TA ČR TH02030620
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: trans-ɛ-viniferin * grape canes
    Obor OECD: Food and beverages
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308386.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0315771
     
     
  3. 3.
    0537922 - ÚVGZ 2021 RIV cze P - Patentový dokument
    Balík, J. - Híc, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Smetana, P. - Smutek, L. - Rohlík, B.A. - Houška, M.
    Pivo a nápoj na bázi piva s obsahem lignanů a způsob jejich výroby.
    [Beer or beer-based beverage containing lignans and method of producing it.]
    2020. Vlastník: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta,Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů. - Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.- Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. Datum udělení patentu: 12.08.2020. Číslo patentu: 308418
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: Lignan beer * 7-hydroxymatairesinol HMR * aconidendrin * Spruce knots * Sensory evaluation
    Obor OECD: Food and beverages
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308418.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0315760
     
     
  4. 4.
    0497290 - ÚVGZ 2019 RIV cze P - Patentový dokument
    Kulichová, J. - Balík, J. - Híc, P. - Horák, M. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Houška, M. - Strohalm, J. - Novotná, P.
    Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů.
    [Chocolate with an increased content of natural lignans.]
    2018. Vlastník: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta,Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů. - Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.- Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. Datum udělení patentu: 25.07.2018. Číslo patentu: 307453
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: Chocolate * natural lignans * spruce knots
    Obor OECD: Food and beverages
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307453.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0289847
     
     
  5. 5.
    0463250 - ÚVGZ 2017 RIV cze P - Patentový dokument
    Híc, P. - Balík, J. - Kulichová, J. - Tříska, Jan - Strohalm, J. - Vrchotová, Naděžda - Houška, M.
    Způsob výroby lignanů pro potravinářské účely extrakcí ze suků jehličnanů.
    [Extraction method of lignans from coniferous tree branch knots and use of the extract for food purposes.]
    2017. Vlastník: Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Praha 10- Hostivař, CZ; Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Lednice, CZ; Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i., Brno, CZ. Datum udělení patentu: 05.04.2017. Číslo patentu: 306700
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: lignans from coniferous tree branch knots * use of the extract * food purposes
    Obor OECD: Nursing
    http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/306/306700.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0264277
     
     
  6. 6.
    0447150 - ÚVGZ 2016 RIV cze P - Patentový dokument
    Balík, J. - Híc, P. - Soural, I. - Tománková, E. - Houška, M. - Strohalm, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Moos, M. - Marešová, I.
    Mošt, víno nebo nápoj na bázi vína se zvýšeným obsahem přírodních lignanů a způsob jejich výroby.
    [Must, wine or wine-based beverage with increased amount of natural lignans and process for preparing thereof.]
    2015. Vlastník: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů, Lednice, CZ; Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Praha 10- Hostivař, CZ; Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i., Brno, CZ. Datum udělení patentu: 22.07.2015. Číslo patentu: 305406
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) ED1.1.00/02.0073; GA MŠMT(CZ) LO1415
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: must * wine * natural lignans * process for preparing
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/305/305406.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0249080
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.