Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0580159 - ÚVGZ 2024 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Pavela, R. - Kaffková, K. - Smékalová, K. - Vrchotová, Naděžda - Bednář, Jan - Tříska, Jan
    Biomass yield potential of Tulsi (Ocimum sanctum L.) in European conditions.
    Industrial Crops and Products. Roč. 194, APR (2023), č. článku 116365. ISSN 0926-6690. E-ISSN 1872-633X
    Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910103
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS IV - 90248
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: aromatic plants * essential oils * rosmarinic acid * medicinal plants
    Obor OECD: Civil engineering
    Impakt faktor: 5.9, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0926669023001292
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0348920
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    1-s2.0-S0926669023001292-main.pdf6796.9 KBVydavatelský postprintpovolen
     
     
  2. 2.
    0570278 - ÚVGZ 2024 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Magner, M. - Thorová, K. - Župová, V. - Houška, M. - Švandová, I. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Soural, I. - Jílek, L.
    Sulforaphane Treatment in Children with Autism: A Prospective Randomized Double-Blind Study.
    Nutrients. Roč. 15, č. 3 (2023), č. článku 718. E-ISSN 2072-6643
    Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910264
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS IV - 90248
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: autism * sulforaphane * children
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 5.9, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2072-6643/15/3/718
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0342054
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    Magner-2023-Sulforaphane-treatment-in-children-.pdf52.1 MBVydavatelský postprintpovolen
     
     
  3. 3.
    0569164 - ÚVGZ 2023 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Soural, I. - Šnurkovič, P. - Balík, J. - Houška, M. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Magner, M. - Híc, P. - Jílek, L. - Thorová, K.
    Čokoláda s obsahem sulforafanu.
    [Chocolate containing sulforaphane.]
    Výživa a potraviny. Roč. 2022, č. 6 (2022), s. 26-28. ISSN 1211-846X
    Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910264; GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: broccoli * chocolate * sulforaphane * sensory
    Obor OECD: Food and beverages
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-6-2022/
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340503
     
     
  4. 4.
    0564841 - ÚVGZ 2023 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan - Střalková, R. - Horník, Štěpán - Sýkora, Jan - Balík, J. - Soural, I. - Toupal, L. - Sotolář, R.
    Content of trans-resveratrol, trans-epsilon-viniferin and trans-8-viniferin in young spring grapevine canes- the influence of samples drying.
    Horticultural Science. Roč. 49, č. 3 (2022), s. 179-188. ISSN 0862-867X. E-ISSN 1805-9333
    Institucionální podpora: RVO:86652079 ; RVO:67985858
    Klíčová slova: viniferins * Vitis vinifera * grapevine cane * lyophilization * room temperature drying * lc-ms
    Obor OECD: Plant sciences, botany; Plant sciences, botany (UCHP-M)
    Impakt faktor: 1.2, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://www.agriculturejournals.cz/web/hortsci.htm?type=article&id=19_2021-HORTSCI
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0336612
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    19_2021-HORTSCI.pdf4465.8 KBVydavatelský postprintpovolen
     
     
  5. 5.
    0559764 - ÚVGZ 2023 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Navrátilová, B. - Ondřej, V. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan - Horník, Štěpán - Pavela, R.
    Impact of Artificial Polyploidization in Ajuga reptans on Content of Selected Biologically Active Glycosides and Phytoecdysone.
    HORTICULTURAE. Roč. 8, č. 7 (2022), č. článku 581. E-ISSN 2311-7524
    Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910103; GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Institucionální podpora: RVO:86652079 ; RVO:67985858
    Klíčová slova: Ajuga reptans * artificial polyploidy * trans-teupolioside * trans-verbascoside * 20-hydroxyecdysone
    Obor OECD: Agriculture; Agriculture (UCHP-M)
    Impakt faktor: 3.1, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2311-7524/8/7/581/htm
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0332966
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    horticulturae-08-00581-v2.pdf91.3 MBVydavatelský postprintpovolen
     
     
  6. 6.
    0558388 - BÚ 2023 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Pexová Kalinová, J. - Marešová, Iveta - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda
    Distribution of lignans in Panicum miliaceum, Fagopyrum esculentum, Fagopyrum tataricum, and Amaranthus hypochondriacus.
    Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 106, MAR 2022 (2022), č. článku 104283. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Institucionální podpora: RVO:67985939 ; RVO:86652079
    Klíčová slova: Pseudocereal * 7-Hydroxymatairesinol * LC-MS
    Obor OECD: Organic chemistry; Organic chemistry (UEK-B)
    Impakt faktor: 4.3, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://doi.org/10.1016/j.jfca.2021.104283
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0332725
     
     
  7. 7.
    0549731 - ÚVGZ 2022 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Bedrníček, J. - Laknerová, I. - Lorenc, F. - Moraes, P.P.D. - Jarošová, M. - Samková, E. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Kadlec, J. - Smetana, P.
    The Use of a Thermal Process to Produce Black Garlic: Differences in the Physicochemical and Sensory Characteristics Using Seven Varieties of Fresh Garlic.
    Foods. Roč. 10, č. 11 (2021), č. článku 2703. E-ISSN 2304-8158
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS III - 90123
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: allium-sativum l. * antioxidant properties * compositional changes * bioactive compounds * phenolic content * identification * capacity * garlic * ageing process * antioxidant activity * bioactive compounds * organoleptic properties * pHPLC-MS/MS analysis/p * MS analysis
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 5.561, rok: 2021
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2304-8158/10/11/2703
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0325662
     
     
  8. 8.
    0548690 - ÚVGZ 2022 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Žabka, M. - Pavela, R. - Kovaříková, K. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Bednář, Jan
    Antifungal and Insecticidal Potential of the Essential Oil from Ocimum sanctum L. against Dangerous Fungal and Insect Species and Its Safety for Non-Target Useful Soil Species Eisenia fetida (Savigny, 1826).
    Plants. Roč. 10, č. 10 (2021), č. článku 2180. E-ISSN 2223-7747
    Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910103; GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS III - 90123
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: chemical-composition * biopesticides * monoterpenes * combination * fusarium * pathogenic and toxigenic fungi * insect pests * mosquito vector * Ocimum sanctum * human infections * non-target species * pGC/MS analysis & nbsp/p
    Obor OECD: Plant sciences, botany
    Impakt faktor: 4.658, rok: 2021
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2223-7747/10/10/2180
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0324750
     
     
  9. 9.
    0546289 - ÚVGZ 2022 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Tříska, Jan - Balík, J. - Houska, M. - Novotná, P. - Magner, M. - Vrchotová, Naděžda - Híc, P. - Jílek, L. - Thorova, K. - Šnurkovič, P. - Soural, I.
    Factors Influencing Sulforaphane Content in Broccoli Sprouts and Subsequent Sulforaphane Extraction.
    Foods. Roč. 10, č. 8 (2021), č. článku 1927. E-ISSN 2304-8158
    Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910264; GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS III - 90123
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: glucosinolate * antioxidant * enzymes * growth * broccoli and radish sprouts * sulforaphane * myrosinase * extraction * epithiospecifier protein
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 5.561, rok: 2021
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2304-8158/10/8/1927
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0322824
     
     
  10. 10.
    0543409 - ÚVGZ 2022 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Kalinová Pexová, J. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan
    Vitexin and isovitexin levels in sprouts of selected plants.
    Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 100, JUL (2021), č. článku 103895. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS III - 90123
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: antioxidant * flavonoids * leaves * absorption * injury * parts * mapk * hplc * Fagopyrum * Panicum * Avena * Trigonela * Linum * Cannabis * Sprout * Vitexin * Isovitexin
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 4.520, rok: 2021
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0889157521000958?via%3Dihub
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0320624
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.