Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0340171 - ÚIACH 2010 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Čmelík, Richard - Chmelík, Josef
    Structural analysis and differentiation of reducing and nonreducing neutral model starch oligosaccharides by negative-ion electrospray ionization ion-trap mass spectrometry.
    International Journal of Mass Spectrometry. Roč. 291, 1-2 (2010), s. 33-40. ISSN 1387-3806. E-ISSN 1873-2798
    Grant CEP: GA MŠMT 2B06037
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: structural analysis * oligosaccharides * electrospray mass spectrometry
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 2.009, rok: 2010
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0183467
     
     
  2. 2.
    0338391 - ÚIACH 2010 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Bobálová, Janette - Petry-Podgórska, Inga - Laštovičková, Markéta - Chmelík, Josef
    Monitoring of malting process by characterization of glycation of barley protein Z.
    European Food Research and Technology. Roč. 230, č. 4 (2010), s. 665-673. ISSN 1438-2377. E-ISSN 1438-2385
    Grant CEP: GA MŠMT 1M0570; GA MŠMT 1M06030; GA MŠMT MEB040807
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: malting * MALDI-TOF MS * glycation
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 1.585, rok: 2010
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0182174
     
     
  3. 3.
    0335110 - ÚIACH 2010 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Kubíková, I. - Konečná, H. - Šedo, O. - Zdráhal, Z. - Řehulka, Pavel - Hříbková, H. - Řehulková, Helena - Hampl, Aleš - Chmelík, Josef - Dvořák, Petr
    Proteomic profiling of human embryonic stem cell-derived microvesicles reveals a risk of transfer of proteins of bovine and mouse origin.
    Cytotherapy. Roč. 11, č. 3 (2009), s. 330-340. ISSN 1465-3249. E-ISSN 1477-2566
    Grant CEP: GA MŠMT 1M0538
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501; CEZ:AV0Z50390512; CEZ:AV0Z50390703
    Klíčová slova: human embryonic stem cell * hESC * proteomic profiling
    Kód oboru RIV: EB - Genetika a molekulární biologie
    Impakt faktor: 2.204, rok: 2009
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0179676
     
     
  4. 4.
    0332030 - ÚIACH 2010 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Dostálek, P. - Gabrovská, D. - Rysová, J. - Mena, M. C. - Hernando, A. - Méndez, E. - Chmelík, Josef - Šalplachta, Jiří
    Determination of gluten in glucose syrups.
    [Stanovení glutenu v glukózových sirupech.]
    Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 22, č. 7-8 (2009), s. 762-765. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
    Grant CEP: GA MZe 1B53002
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: glucose syrup * gluten determination * celiac disease
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 2.423, rok: 2009
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0177387
     
     
  5. 5.
    0329400 - ÚIACH 2010 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Matejková, M. - Žídková, Jitka - Žídek, L. - Wimmerová, M. - Chmelík, Josef - Sklenář, V.
    Investigation of thermal denaturation of barley nonspecific lipid transfer protein 1 (ns-LTP1b) by nuclear magnetic resonance and differential scanning calorimetry.
    [Zkoumání tepelné denaturace ječného nespecifického lipid transfer proteinu pomocí nukleární magnetické resonance a diferenciální skenovací kalorimetrie.]
    Journal of Agricultural and Food Chemistry. Roč. 57, č. 18 (2009), s. 8444-8452. ISSN 0021-8561. E-ISSN 1520-5118
    Grant CEP: GA MŠMT 1M0570
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: ns-LTP1 * thermal denaturation * barley
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 2.469, rok: 2009
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0175449
     
     
  6. 6.
    0321588 - ÚIACH 2009 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Chmelík, Josef - Žídková, Jitka - Řehulka, Pavel - Petry-Podgórska, Inga - Bobálová, Janette
    Influence of different proteomic protocols on degree of high-coverage identification of nonspecific lipid transfer protein 1 modified during malting.
    [Vliv různých proteomických protokolů na úroveň vysokého stupně pokrytí identifikace nespecifického lipid transfer proteinu 1 modifikovaného během sladování.]
    Electrophoresis. Roč. 30, č. 3 (2009), s. 560-567. ISSN 0173-0835. E-ISSN 1522-2683
    Grant CEP: GA MŠMT 1M0570; GA MŠMT 1M06030
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: high-coverage proteomics * MALDI-TOF/TOF MS * protein identification
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 3.077, rok: 2009
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0170073
     
     
  7. 7.
    0321384 - ÚIACH 2009 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Laštovičková, Markéta - Chmelík, Josef - Bobálová, Janette
    The combination of simple MALDI matrices for the improvement of intact glycoproteins and glycans analysis.
    [Kombinace jednoduchých MALDI matric pro zlepšení analýzy intaktních glykoproteinů a glykanů.]
    International Journal of Mass Spectrometry. Roč. 281, 1-2 (2009), s. 82-88. ISSN 1387-3806. E-ISSN 1873-2798
    Grant CEP: GA AV ČR IAA600040701; GA MŠMT 1M0570
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: glycoproteins * binary matrices * MALDI-TOF MS
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 2.117, rok: 2009
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0169950
     
     
  8. 8.
    0313333 - ÚIACH 2009 RIV CA eng J - Článek v odborném periodiku
    Cabálková, Jana - Přibyl, J. - Skládal, P. - Kulich, P. - Chmelík, Josef
    Size, shape, and surface morphology of starch granules from Norway spruce needles revealed by transmission electron microscopy and atomic force microscopy: effect of elevated CO2 concentration.
    [Velikost, tvar a morfologie škrobových zrn z jehlic smrku ztepilého pomocí transmisní elektronové mikroskopie a mikroskopie atomárních sil: vliv zvýšené koncentrace CO2.]
    Tree Physiology. Roč. 28, č. 10 (2008), s. 1593-1599. ISSN 0829-318X. E-ISSN 1758-4469
    Grant CEP: GA ČR GA526/03/1182
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: AFM * TEM * starch granules
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 2.283, rok: 2008
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0164187
     
     
  9. 9.
    0306451 - ÚIACH 2009 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Korecká, L. - Jankovičová, B. - Křenková, Jana - Hernychová, L. - Slováková, M. - Le-Nell, A. - Chmelík, Josef - Foret, František - Viovy, J.-L. - Bílková, Z.
    Bioaffinity magnetic reactor for peptide digestion followed by analysis using bottom-up shotgun proteomics strategy.
    [Bioafinitní magnetický reaktor pro analýzu peptidů v proteomice.]
    Journal of Separation Science. Roč. 31, č. 3 (2008), s. 507-515. ISSN 1615-9306. E-ISSN 1615-9314
    Grant CEP: GA AV ČR KAN400310651
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: anhydrotrypsin * shotgun proteomics * tryptic peptides
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 2.746, rok: 2008
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0159474
     
     
  10. 10.
    0306440 - ÚIACH 2008 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Chmelík, Josef - Řehulka, Pavel - Kováčik, V. - Pätoprstý, V. - Kováč, P.
    Negative matrix-assisted laser desorption/ionization time-of-flight/time of flight tandem mass spectrometry fragmentation of synthetic analogs of the O-specific polysaccharide of Vibrio cholerae O : 1 in the presence of anionic dopants.
    [Negativní MALDI ToF/ToF MS/MS fragmentace syntetických analogů O-specifických polysacharidů z Vibrio cholerae O : 1 v přítomnosti anionických dopantů.]
    European Journal of Mass Spectrometry. Roč. 13, č. 5 (2007), s. 347-353. ISSN 1469-0667
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: Vibrio cholerae * anionic dopants * MALDI TOF/TOF
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 1.198, rok: 2007
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0004572
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.