Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0562132 - ÚEB 2023 RIV ZA eng J - Článek v odborném periodiku
    Cüce, M. - Colak, N. - Ćavar Zeljković, S. - Tarkowski, P. - Strnad, Miroslav - Grúz, J. - Imamoglu, K.V. - Ayaz, F. A.
    An evaluation of volatiles and phenolic compounds in conjunction with the antioxidant capacity of endemic endangered species of Erodium hendrikii Alpınar.
    South African Journal of Botany. Roč. 149, SEP (2022), s. 458-467. ISSN 0254-6299. E-ISSN 1727-9321
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000827
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: Antioxidant * Endemic * Erodium hendrikii * Fatty acid * Non-polar compounds * Phenolic acids
    Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
    Impakt faktor: 3.1, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://doi.org/10.1016/j.sajb.2022.06.010
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0334544
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2022_Cuce_SOUTH AFRICAN JOURNAL OF BOTANY_458.pdf11.1 MBJinápovolen
     
     
  2. 2.
    0561307 - ÚEB 2023 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Colak, N. - Kurt-Celebi, A. - Grúz, J. - Strnad, Miroslav - Hayirlioglu-Ayaz, S. - Choung, M. G. - Esatbeyoglu, T. - Ayaz, F. A.
    The Phenolics and Antioxidant Properties of Black and Purple versus White Eggplant Cultivars.
    Molecules. Roč. 27, č. 8 (2022), č. článku 2410. E-ISSN 1420-3049
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: anthocyanin * antioxidant capacity * aubergine * diabetes * fruit * phenolic acid * Solanum melongena * α-amylase
    Obor OECD: Organic chemistry
    Impakt faktor: 4.6, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://doi.org/10.3390/molecules27082410
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0333996
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2022_Colak_MOLECULES_2410.pdf12 MBJinápovolen
     
     
  3. 3.
    0557285 - ÚEB 2023 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Torun, H. - Novák, Ondřej - Mikulík, Jaromír - Strnad, Miroslav - Ayaz, F. A.
    The Effects of Exogenous Salicylic Acid on Endogenous Phytohormone Status in Hordeum vulgare L. under Salt Stress.
    Plants. Roč. 11, č. 5 (2022), č. článku 618. E-ISSN 2223-7747
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA19-00973S; GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000827
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: Barley * Hordeum vulgare * Phytohormones * Salicylic acid * Salt stress
    Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
    Impakt faktor: 4.5, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    http://doi.org/10.3390/plants11050618
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0331299
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2022_Torun_PLANTS-BASEL_618.pdf13.7 MBJinápovolen
     
     
  4. 4.
    0532728 - ÚEB 2021 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Torun, H. - Novák, Ondřej - Mikulík, Jaromír - Pěnčík, Aleš - Strnad, Miroslav - Ayaz, F. A.
    Timing-dependent effects of salicylic acid treatment on phytohormonal changes, ROS regulation, and antioxidant defense in salinized barley (Hordeum vulgare L.).
    Scientific Reports. Roč. 10, č. 1 (2020), č. článku 13886. ISSN 2045-2322. E-ISSN 2045-2322
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000827
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: ABIOTIC STRESS TOLERANCE * ABSCISIC-ACID * HYDROGEN-PEROXIDE
    Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
    Impakt faktor: 4.380, rok: 2020
    Způsob publikování: Open access
    http://doi.org/10.1038/s41598-020-70807-3
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0311137
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2020_Torun_SCIENTIFIC REPORTS_13886.pdf22.3 MBJinápovolen
     
     
  5. 5.
    0507565 - ÚEB 2020 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Colak, N. - Torun, H. - Grúz, Jiří - Strnad, Miroslav - Ayaz, F. A.
    Exogenous N-Acetylcysteine alleviates heavy metal stress by promoting phenolic acids to support antioxidant defence systems in wheat roots.
    Ecotoxicology and Enviromental Safety. Roč. 181, OCT 15 (2019), s. 49-59. ISSN 0147-6513. E-ISSN 1090-2414
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000827
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: Antioxidant * Heavy metal * N-acetylcysteine * Phenolic acid * Triticum aestivum * Wheat
    Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
    Impakt faktor: 4.872, rok: 2019
    Způsob publikování: Open access
    http://dx.doi.org/10.1016/j.ecoenv.2019.05.052
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0298547
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2019_Colak_ECOTOXICOLOGY AND ENVIRONMENTAL SAFETY_49.pdf0842.5 KBJinápovolen
     
     
  6. 6.
    0485724 - ÚEB 2018 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Colak, N. - Primetta, A. K. - Riihinen, K. R. - Jaakola, L. - Grúz, Jiří - Strnad, Miroslav - Torun, H. - Ayaz, F. A.
    Phenolic compounds and antioxidant capacity in different-colored and non-pigmented berries of bilberry (Vaccinium myrtillus L.).
    Food Bioscience. Roč. 20, DEC (2017), s. 67-78. ISSN 2212-4292. E-ISSN 2212-4306
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: Anthocyanin * Antioxidant * Bilberry * Phenolic acid * Vaccinium myrtillus
    Obor OECD: Plant sciences, botany
    Impakt faktor: 2.371, rok: 2017
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0280674
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2017_Colak_Food Bioscience_67.pdf22.2 MBJinápovolen
     
     
  7. 7.
    0461614 - ÚEB 2017 RIV PL eng J - Článek v odborném periodiku
    Colak, N. - Torun, H. - Grúz, Jiří - Strnad, Miroslav - Šubrtová, Michaela - Inceer, H. - Ayaz, F. A.
    Comparison of Phenolics and Phenolic Acid Profiles in Conjunction with Oxygen Radical Absorbing Capacity (ORAC) in Berries of Vaccinium arctostaphylos L. and V. myrtillus L.
    Polish Journal of Food and Nutrition Sciences. Roč. 66, č. 2 (2016), s. 85-91. ISSN 1230-0322. E-ISSN 2083-6007
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1204
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: blueberry * bilberry * phenolic acids
    Kód oboru RIV: EB - Genetika a molekulární biologie
    Impakt faktor: 1.276, rok: 2016
    http://www.degruyter.com/view/j/pjfns.2016.66.issue-2/pjfns-2015-0053/pjfns-2015-0053.xml
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0261220
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2016_Colak_POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES_85.pdf0384.5 KBJinápovolen
     
     
  8. 8.
    0458503 - ÚEB 2017 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Colak, N. - Torun, H. - Grúz, Jiří - Strnad, Miroslav - Hermosín-Gutiérrez, I. - Hayirlioglu-Ayaz, S. - Ayaz, F. A.
    Bog bilberry phenolics, antioxidant capacity and nutrient profile.
    Food Chemistry. Roč. 201, JUN 15 (2016), s. 339-349. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Grant CEP: GA ČR GA14-34792S; GA MŠMT(CZ) LO1204; GA MŠMT LK21306
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: Vaccinium uliginosum * Bog bilberry * Phenolic acid
    Kód oboru RIV: EF - Botanika
    Impakt faktor: 4.529, rok: 2016
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0258772
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2016_Colak_FOOD CHEMISTRY_339.pdf1747.5 KBJinápovolen
     
     
  9. 9.
    0368589 - ÚEB 2012 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Grúz, Jiří - Ayaz, F. A. - Torun, H. - Strnad, Miroslav
    Phenolic acid content and radical scavenging activity of extracts from medlar (Mespilus germanica L.) fruit at different stages of ripening.
    Food Chemistry. Roč. 124, č. 1 (2011), s. 271-277. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Grant CEP: GA AV ČR KAN200380801
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50380511
    Klíčová slova: Phenolic acids * HPLC * Mass spectrometry * Fruit * Ripening
    Kód oboru RIV: EF - Botanika
    Impakt faktor: 3.655, rok: 2011
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0202888
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2011_Gruz_FOOD CHEMISTRY_271.pdf10327.2 KBJinápovolen
     
     
  10. 10.
    0322094 - ÚEB 2009 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Ayaz, F. A. - Hayirlioglu-Ayaz, S. - Karaoglu, S.A. - Grúz, Jiří - Valentová, K. - Ulrichová, J. - Strnad, Miroslav
    Phenolic acid contents of kale (Brassica oleraceae L. var. acephala DC.) extracts and their antioxidant and antibacterial activities.
    [Obsah fenolických kyselin v brukvi (Brassica oleraceae L. var. acephala) extracts and their antioxidant and antibacterial activities.]
    Food Chemistry. Roč. 107, č. 1 (2008), s. 19-25. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50380511
    Klíčová slova: Black cabbage * Kale * Brassica oleraceae var. acephala
    Kód oboru RIV: CE - Biochemie
    Impakt faktor: 2.696, rok: 2008
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0170444
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.