Výsledky vyhledávání
- 1.0507060 - ÚCHP 2020 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Poštulková, Michaela - Řezanina, J. - Fiala, J. - Růžička, Marek - Dostálek, P. - Brányik, T.
Suppression of Fungal Contamination by Pythium Oligandrum during Malting of Barley.
Journal of the Institute of Brewing. Roč. 124, č. 4 (2018), s. 336-340. ISSN 0046-9750. E-ISSN 2050-0416
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LD13018
Institucionální podpora: RVO:67985858
Klíčová slova: pythium oligandrum * starter culture * malting
Obor OECD: Chemical process engineering
Impakt faktor: 0.994, rok: 2018
Způsob publikování: Open access
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdfdirect/10.1002/jib.518
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0298149Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup journal institute brewing.pdf 2 205.6 KB Vydavatelský postprint povolen - 2.0495348 - ÚSMH 2019 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Krausová, I. - Mizera, Jiří - Dostálek, P. - Řanda, Z.
Non-destructive determination of nitrogen in malting barleys by instrumental photon activation analysis and its comparison with the Dumas method.
Journal of the Institute of Brewing. Roč. 124, č. 1 (2018), s. 4-8. ISSN 0046-9750. E-ISSN 2050-0416
Institucionální podpora: RVO:67985891
Klíčová slova: nitrogen * instrumental photon activation analysis * Dumas method * malting barley
Obor OECD: Food and beverages
Impakt faktor: 0.994, rok: 2018
Způsob publikování: Open access
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jib.477
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0288349 - 3.0488727 - ÚJF 2019 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Krausová, Ivana - Mizera, Jiří - Dostálek, P. - Řanda, Zdeněk
Non-destructive determination of nitrogen in malting barleys by instrumental photon activation analysis and its comparison with the Dumas method.
Journal of the Institute of Brewing. Roč. 124, č. 1 (2018), s. 4-8. ISSN 0046-9750. E-ISSN 2050-0416
Grant CEP: GA ČR(CZ) GBP108/12/G108
Institucionální podpora: RVO:61389005
Klíčová slova: nitrogen * instrumental photon activation analysis * Dumas method * malting barley
Obor OECD: Food and beverages
Impakt faktor: 0.994, rok: 2018
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0283269 - 4.0456811 - ÚCHP 2017 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Poštulková, Michaela - Riveros-Galan, D. - Cordova-Agiular, K. - Zítková, K. - Verachtert, H. - Derdelinckx, G. - Dostálek, P. - Růžička, Marek - Brányik, T.
Technological Possibilities to Prevent and Suppress Primary Gushing of Beer.
Trends in Food Science & Technology. Roč. 49, MAR (2016), s. 64-73. ISSN 0924-2244. E-ISSN 1879-3053
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LD13018
Institucionální podpora: RVO:67985858
Klíčová slova: primary gushing * hydrophobins * barley
Kód oboru RIV: CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
Impakt faktor: 5.191, rok: 2016
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0257316Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 0456811.pdf 13 1.5 MB Vydavatelský postprint povolen - 5.0453525 - ÚCHP 2016 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
Solovyev, Andrey - Koštejn, Martin - Kuncová, Gabriela - Dostálek, P. - Rohovec, Jan - Navrátil, Tomáš
Preconcentration and Detection of Mercury with Bioluminescent Bioreporter E. coli ARL1.
Applied Microbiology and Biotechnology. Roč. 99, č. 20 (2015), s. 8793-8802. ISSN 0175-7598. E-ISSN 1432-0614
Institucionální podpora: RVO:67985858 ; RVO:67985831
Klíčová slova: mercury detection * bioreporters * biosorbents
Kód oboru RIV: CC - Organická chemie
Impakt faktor: 3.376, rok: 2015
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0254317Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 0453525.pdf 6 1.8 MB Autorský postprint povolen - 6.0450488 - ÚJF 2016 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Pachnerová Brabcová, Kateřina - Štěpán, Václav - Karamitros, M. - Karabín, M. - Dostálek, P. - Incerti, S. - Davídková, Marie - Sihver, L.
Contribution of Indirect Effects to Clustered Damage in DNA Irradiated with Protons.
Radiation Protection Dosimetry. Roč. 166, 1-4 (2015), s. 44-48. ISSN 0144-8420. E-ISSN 1742-3406
Grant CEP: GA MŠMT LD12008; GA MŠMT LM2011019
Grant ostatní: GA MŠk(CZ) LM2010005
Institucionální podpora: RVO:61389005
Klíčová slova: Geant4-DNA * radiolysis * breakage * lesions * cells
Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
Impakt faktor: 0.894, rok: 2015
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0251796 - 7.0436119 - ÚJF 2015 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Krausová, Ivana - Cejnar, R. - Kučera, Jan - Dostálek, P.
Impact of the brewing process on the concentration of silicon in lager beer.
Journal of the Institute of Brewing. Roč. 120, č. 4 (2014), s. 433-437. ISSN 0046-9750. E-ISSN 2050-0416
Grant CEP: GA MŠMT 1M0570; GA MŠMT(XE) LM2011019; GA ČR(CZ) GBP108/12/G108
Institucionální podpora: RVO:61389005
Klíčová slova: beer * brewing * hops * INAA * malt * silicon
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 1.240, rok: 2014
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0239936 - 8.0367403 - ÚCHP 2012 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Magalhaes, P.H. - Carvalho, A.B. - Goncalves, L.M. - Pacheco, J.G. - Guido, L.F. - Brányik, T. - Rodrigues, P.G. - Kuncová, Gabriela - Dostálek, P. - Barros, A.A.
The Impact of Xamthohumol on a Brewing Yeast’s Viability, Vitality and Metabolite Formation.
Journal of the Institute of Brewing. Roč. 117, č. 3 (2011), s. 368-376. ISSN 0046-9750. E-ISSN 2050-0416
Grant ostatní: FCT(PT) PJM:SFRH/BD/27834/2006; FCT(PT) LMG:SFRH/BD/36791/2007; FCT(PT) JGP:SFRH/BD/30279/2006
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40720504
Klíčová slova: beer * xanthohumol * yeast
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 0.660, rok: 2011
http://www.scopus.com/record/display.url?eid=2-s2.0-80755180700&origin=resultslist&sort=plf-f&src=s&st1=kuncova%2cg&sid=nWEtd4PqxEYtj7bOsbEcl0M%3a60&sot=b&sdt=b&sl=22&s=AUTHOR-NAME%28kuncova%2cg%29&relpos=0&relpos=0&searchTerm=AUTHOR-NAME(kuncova,g)
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0202108 - 9.0332030 - ÚIACH 2010 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Dostálek, P. - Gabrovská, D. - Rysová, J. - Mena, M. C. - Hernando, A. - Méndez, E. - Chmelík, Josef - Šalplachta, Jiří
Determination of gluten in glucose syrups.
[Stanovení glutenu v glukózových sirupech.]
Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 22, č. 7-8 (2009), s. 762-765. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
Grant CEP: GA MZe 1B53002
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
Klíčová slova: glucose syrup * gluten determination * celiac disease
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Impakt faktor: 2.423, rok: 2009
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0177387 - 10.0165743 - UCHP-M 990205 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Dostálek, P. - Kuncová, Gabriela - Prajzlerová, M.
Imobilizace kvasinek metodou sol-gel.
[Sol-gel yeast immobilisation.]
Kvasný průmysl. Roč. 45, č. 10 (1999), s. 9. ISSN 0023-5830.
[18. Pivovarsko-sladařské dny. Průhonice, 13.10.1999-15.10.1999]
Kód oboru RIV: EI - Biotechnologie a bionika
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0062907