Výsledky vyhledávání
- 1.0367794 - ÚEB 2012 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Park, Y.S. - Leontowicz, H. - Leontowicz, M. - Namiesnik, J. - Suhaj, M. - Cvikrová, Milena - Martincová, Olga - Weisz, M. - Gorinstein, S.
Comparison of the contents of bioactive compounds and the level of antioxidant activity in different kiwifruit cultivars.
Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 24, č. 7 (2011), s. 963-970. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50380511
Klíčová slova: Kiwifruits cultivars * Actinidia sp. * Bioactive compounds
Kód oboru RIV: EF - Botanika
Impakt faktor: 2.079, rok: 2011
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0202345Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 2011_Park_JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS_963.pdf 8 987.1 KB Jiná povolen - 2.0127060 - BFU-R 20033148 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Leontowicz, M. - Gorinstein, S. - Leontowicz, H. - Krzeminski, R. - Lojek, Antonín - Katrich, E. - Číž, Milan - Martin-Belloso, O. - Soliva-Fortuny, R. - Haruenkit, R. - Trakhtenberg, S.
Apple and pear peel and pulp and their influence on plasma lipids and antioxidant potentials in rats fed cholesterol-containing diets.
Journal of Agricultural and Food Chemistry. Roč. 51, č. 19 (2003), s. 5780-5785. ISSN 0021-8561. E-ISSN 1520-5118
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z5004920
Klíčová slova: apple * pear * peel
Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
Impakt faktor: 2.102, rok: 2003
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0025283 - 3.0127059 - BFU-R 20033147 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Krzeminski, R. - Gorinstein, S. - Leontowicz, H. - Leontowicz, M. - Gralak, M. - Czerwinski, J. - Lojek, Antonín - Číž, Milan - Martin-Belloso, O. - Gligelmo-Miguel, N. - Trakhtenberg, S.
Effect of different olive oils on bile excretion in rats fed cholesterol-containing and cholesterol-free diets.
Journal of Agricultural and Food Chemistry. Roč. 51, č. 19 (2003), s. 5774-5779. ISSN 0021-8561. E-ISSN 1520-5118
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z5004920
Klíčová slova: olive oils * rats * bile volume
Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
Impakt faktor: 2.102, rok: 2003
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0025282 - 4.0126986 - BFU-R 20033069 RIV JP eng J - Článek v odborném periodiku
Gorinstein, S. - Yamamoto, K. - Katrich, E. - Leontowicz, H. - Lojek, Antonín - Leontowicz, M. - Číž, Milan - Goshev, I. - Shalev, U. - Trakhtenberg, S.
Antioxidative properties of Jaffa sweeties and grapefruit and their influence on lipid metabolism and plasma antioxidative potential in rats.
Biosciences Biotechnology and Biochemistry. Roč. 67, č. 4 (2003), s. 907-910. ISSN 0916-8451. E-ISSN 1347-6947
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z5004920
Klíčová slova: antioxidant * Jaffa seetie * grapefruit
Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
Impakt faktor: 1.025, rok: 2003
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0025212 - 5.0126926 - BFU-R 20033007 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Gorinstein, S. - Leontowicz, H. - Leontowicz, M. - Lojek, Antonín - Číž, Milan - Krzeminski, R. - Zachwieja, Z. - Jastrzebski, Z. - Delgado-Licon, E. - Martin-Belloso, O. - Trakhtenberg, S.
Seed oils improve lipid metabolism and increase antioxidant potential in rats fed diets containing cholesterol.
Nutrition Research. Roč. 23, č. 3 (2003), s. 317-330. ISSN 0271-5317. E-ISSN 1879-0739
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z5004920
Klíčová slova: seed oils * fatty acids * sterols
Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
Impakt faktor: 0.717, rok: 2003
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0025153 - 6.0126738 - BFU-R 20023037 GB eng J - Článek v odborném periodiku
Číž, Milan - Gorinstein, S. - Lojek, Antonín - Martin-Belloso, O. - Leontowicz, H. - Trakhtenberg, S.
Comparative antioxidative properties of selected seed oils.
Free Radical Research. Roč. 36, Suppl. 1 (2002), s. 64-65. ISSN 1071-5762. E-ISSN 1029-2470.
[European Research on Functional Effects of Dietary Antioxidants: Benefits and Risks. Cambridge, 25.09.2002-28.09.2002]
Grant CEP: GA AV ČR IAB6004204
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z5004920
Klíčová slova: antioxidants * fatty acids * polyphenols
Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
Impakt faktor: 2.523, rok: 2002
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0024966 - 7.0126734 - BFU-R 20023033 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Gorinstein, S. - Leontowicz, H. - Lojek, Antonín - Leontowicz, M. - Číž, Milan - Krzeminski, R. - Gralak, M. - Czerwinski, J. - Jastrzebski, Z. - Trakhtenberg, S. - Grigelmo-Miguel, N. - Soliva-Fortuny, R. - Martin-Belloso, O.
Olive oils improve lipid metabolism and increase antioxidant potential in rats fed diets containing cholesterol.
Journal of Agricultural and Food Chemistry. Roč. 50, č. 21 (2002), s. 6102-6108. ISSN 0021-8561. E-ISSN 1520-5118
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z5004920
Klíčová slova: olive oils * phenols * rats
Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
Impakt faktor: 1.915, rok: 2002
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0024962 - 8.0126733 - BFU-R 20023032 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Leontowicz, H. - Gorinstein, S. - Lojek, Antonín - Leontowicz, M. - Číž, Milan - Soliva-Fortuny, R. - Park, Y. S. - Jung, S. T. - Trakhtenberg, S. - Martin-Belloso, O.
Comparative content of some bioactive compounds in apples, peaches and pears and their influence on lipids and antioxidant capacity in rats.
Journal of Nutritional Biochemistry. Roč. 13, č. 10 (2002), s. 603-610. ISSN 0955-2863. E-ISSN 1873-4847
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z5004920
Klíčová slova: fruits * dietary fiber * polyphenols
Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
Impakt faktor: 1.459, rok: 2002
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0024961 - 9.0126731 - BFU-R 20023030 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
Gorinstein, S. - Leontowicz, H. - Lojek, Antonín - Leontowicz, M. - Číž, Milan - Stager, M. A. G. - Montes, J. M. B. - Toledo, F. - Arancibia-Avila, P. - Trakhtenberg, S.
Hypolipidemic effect of beer proteins in experiment on rats.
LWT-Food Science and Technology. Roč. 35, č. 3 (2002), s. 265-271. ISSN 0023-6438. E-ISSN 1096-1127
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z5004920
Klíčová slova: lyophilized polyphenol-free beer * proteins * lipids
Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
Impakt faktor: 0.746, rok: 2002
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0024959 - 10.0104728 - BFU-R 20043110 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Gasowski, B. - Leontowicz, M. - Leontowicz, H. - Katrich, E. - Lojek, Antonín - Číž, Milan - Trakhtenberg, S. - Gorinstein, S.
The influence of beer with different antioxidant potential on plasma lipids, plasma antioxidant capacity, and bile excretion of rats fed cholesterol-containing and cholesterol-free diets.
[Vliv piva s různou antioxidační kapacitou na plazmatické lipidy, antioxidační kapacitu plazmy a vylučování žluči u potkanů krmených dietou obsahující a neobsahující cholesterol.]
Journal of Nutritional Biochemistry. Roč. 15, č. 9 (2004), s. 527-533. ISSN 0955-2863. E-ISSN 1873-4847
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z5004920
Klíčová slova: beer * antioxidant compounds * antioxidant potential
Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
Impakt faktor: 2.591, rok: 2004
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0011994